• Dnes je: Nedeľa 08. septembra 2024 meniny má Miriama

Volko sa už v tejto sezóne nepredstaví na žiadnom podujatí, sústredí sa na budúcoročné halové majstrovstvá Európy i sveta

Volko sa už v tejto sezóne nepredstaví na žiadnom podujatí, sústredí sa na budúcoročné halové majstrovstvá Európy i sveta

Po tom, ako sa Volko tesne nedostal na OH v Paríži, už smeruje svoje úvahy a plány na ďalšie sezóny a roky.

25.7.2024 (SITA.sk) - Slovenský šprintérsky rekordér Ján Volko sa už v tohtoročnej sezóne nepredstaví na žiadnom podujatí. Ako informoval manažér Alfonz Juck, Volko si chce doliečiť zranenie stehenného svalu a byť stopercentne pripravený na budúcoročnú sezónu, počas ktorej by chcel byť súčasťou viacerých významných podujatí.

Potrebuje byť zdravý

„Na poslednom mítingu v Novom Měste nad Metují v Čechách som v rozbehu zacítil ľavý stehenný sval a na finále som nenastúpil. Potom sme s trénermi v tíme zhodnotili situáciu tak, že nemá význam sa pokúšať o urýchľovanie liečenia stehenného svalu. Necháme tomu prirodzený proces. Dám si úplne voľno, dám sa do poriadku a v septembri začnem s prípravou na sezónu 2025,“ uviedol Volko.

„Ďakujem všetkým, ktorí mi vyjadrili podporu, keď to s olympijskými hrami tesne nevyšlo. Už to mám za sebou a myslím na ďalšie výzvy,“ uviedol Volko a dodal: „Na to, aby som naplno začal s prípravou na ďalší rok, potrebujem byť úplne zdravý“.

Na jeseň začne s prípravou

V roku 2025 sa uskutočnia dva halové vrcholy na 60 m - európsky šampionát začiatkom marca v holandskom Apeldoorne a potom v polovici marca pre COVID-19 odložený svetový šampionát v čínskom Nanjingu. Na budúci rok v septembri sa navyše uskutočnia majstrovstvá sveta v Tokiu.

Na halové ME má Volko splnený limit a ako uviedla jeho trénerka Naďa Bendová, vybojovanie si účasti na halových MS by pre Volka nemal byť problém. „Janko si oddýchne, úplne sa dá do poriadku a na jeseň začneme s prípravou,“ potvrdila trénerka Bendová.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Vesmírna loď Starliner sa vrátila na Zem, cestu skomplikovalo zlyhanie trysky aj únik hélia

vesmirna lod starliner sa vratila na zem cestu skomplikovalo zlyhanie trysky aj unik helia

7.9.2024 (SITA.sk) - Prvá misia vesmírnej lode Starliner spoločnosti Boeing s astronautmi sa v piatok v noci skončila jej návratom na Zem, no bez posádky. Šesť hodín po tom, čo loď opustila Medzinárodnú vesmírnu stanicu (ISS), pristála na raketovej strelnici White Sands v Novom Mexiku.

Zlyhanie trysky a únik hélia

Ako konštatuje agentúra AP, bol to pokojný záver drámy, ktorá sa začala júnovým štartom dlho odkladaného debutu posádky a rýchlo prerástla do zdĺhavej misie.

Ich cestu k vesmírnej stanici komplikovalo zlyhanie trysky a úniky hélia, a preto americký Národný úrad pre letectvo a vesmír (NASA) rozhodol, že ich návrat loďou Starliner by bol príliš riskantný.

Časť starého vybavenia z ISS

Starliner tak v piatok na Zem priviezol len časť starého vybavenia z ISS. Dvojicu astronautov domov dopraví až vo februári vesmírna loď Dragon spoločnosti SpaceX Elona Muska.

Loď sa na polročnú expedíciu vydá tento mesiac len s dvomi astronautmi, pretože dve miesta sú rezervované pre Wilmorea a Williamsovú.

Viac k téme: Starliner, Vesmírna loď
Zdroj: SITA.sk - Vesmírna loď Starliner sa vrátila na Zem, cestu skomplikovalo zlyhanie trysky aj únik hélia © SITA Všetky práva vyhradené.


Počasie