• Dnes je: Piatok 29. marca 2024 meniny má Miroslav

Vojnové zločiny na Ukrajine budú objasňovať aj slovenskí policajti, vytvoria tím na identifikáciu obetí

Vojnové zločiny na Ukrajine budú objasňovať aj slovenskí policajti, vytvoria tím na identifikáciu obetí

Na Ukrajinu odišli kriminalistickí technici aj súdni lekári.

28.4.2022 (Webnoviny.sk) - Slovenskí policajti, ktorí majú pomáhať s dokumentovaním podozrení zo spáchania vojnových zločinov, sú už na Ukrajine.

Informuje o tom na sociálnej sieti Policajný zbor SR (PZ) s tým, že konkrétne ide o kriminalistických technikov. Spolu s nimi odošli na Ukrajinu aj súdni lekári.

„Urobíme všetko pre to, aby sme pomohli objasniť veci, ktoré sa tam stali," povedal v tejto súvislosti 1. viceprezident PZ Branko Kišš. Zároveň poďakoval policajtom, ktorí prejavili odvahu a odhodlanie ísť do vojnou zmietanej krajiny.

Príslušníci polície sa takisto zúčastnili na online rokovaní „Forensic and Expert Activity: the challenges of war“. Asi 120 zástupcov z 25 krajín diskutovalo najmä o postupoch a potencionálnych potrebách ukrajinskej forenznej komunity pri identifikácii obetí vojnového konfliktu.

„Najväčší priestor v diskusii sa venoval DVI tímom. DVI – Disaster Victim Identifiction tímy sú nasadzované po celom svete najmä v súvislosti s hromadnými nešťastiami a prírodnými katastrofami s veľkým množstvom obetí, ktoré je potrebné identifikovať," vysvetlil Policajný zbor s tým, že takéto tímy pôsobia aj v miestach bývalých vojnových konfliktov, ako sú Rwanda, Mali alebo Kosovo. Polícia dodala, že takýto tým plánuje vytvoriť aj Kriminalistický a expertízny ústav PZ.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Piatok 29. marec 2024

horoskopy na dnes piatok 29 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Piatok 29. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Nebude na škodu veci, ak sa utiahnete trochu do úzadia. Okolie je zvedavé, ako ďaleko sa odvážite ísť. Svoje plány si však nechajte len pre seba.

Býk 21.4. - 21.5.

Pred vami je šťastný deň. Prekvapujúco zvládnete niečo, čo ste už chceli odložiť ako neuskutočniteľné. Večer prijmete pozvanie a dozviete sa tam veľa nového.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Nepreceňujte svoje doterajšie vedomosti a viac pozorujte. Partner vás poverí neľahkou úlohou, neberte ju ako skúšku preverenia vzťahu.

Rak 22.6. - 22.7.

Dnes budete nepokojní a neudržíte prchkosť v prijateľných hraniciach. Poobede budete pokojnejší a urobíte všetko pre to, aby ste nenarušili vzťahy.




Všetky Horoskopy pre Piatok 29. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie