• Dnes je: Utorok 27. augusta 2024 meniny má Silvia

Vo veku 73 rokov skonal politológ a politický filozof profesor Jozef Lysý

Vo veku 73 rokov skonal politológ a politický filozof profesor Jozef Lysý

Profesor Lysý skonal 30.

2.7.2024 (SITA.sk) - Vo veku 73 rokov skonal politológ a politický filozof profesor Jozef Lysý. O jeho úmrtí informovala na sociálnej sieti Filozofická fakulta Univerzity Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach (FF UPJŠ).

Profesor Lysý sa narodil začiatkom decembra 1950 v Spišskej Belej. Pôsobil ako člen Vedeckej rady FF UPJŠ v Košiciach, tiež bol dlhoročným spolupracovníkom Katedry politológie FF UPJŠ.

„Pôsobil na viacerých slovenských akademických pracoviskách, na ktorých sa venoval najmä dejinám politickej filozofie a filozofii dejín," uviedla FF UPJŠ.

Krátko pred svojím skonom získal profesor Lysý čestný titul Humanista roka 2024. Ocenený bol za svoju „dlhodobú vedeckú a pedagogickú činnosť, za cieľavedomé dlhodobé vytváranie podmienok a priestoru pre kultivovanú výmenu názorov a rešpekt k názorom iných, za obhajobu práva všetkých ľudí na šťastný a dôstojnejší život a za propagáciu a obhajobu humanistických hodnôt na Slovensku".

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Utorok 27. august 2024

horoskopy na dnes utorok 27 august 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Utorok 27. august 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Raňajšiu nepríjemnú situáciu zvládnete pomocou humoru a vyhnete sa tak nepríjemnostiam. Večer vás čaká zaujímavá akcia, kde sa dozviete veľa noviniek.

Býk 21.4. - 21.5.

Iste otázky zostávajú naďalej nevyriešené. Dobre urobíte, ak dnes navrhnete stretnutie, na ktorom by ste veci podrobnejšie dohodli. Telefonicky sa všetko vybaviť nedá.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Dávajte si pozor na nepremyslené slová ale predovšetkým na činy. V zamestnaní sa nemiešajte do vecí, ktoré sa vás priamo netýkajú.

Rak 22.6. - 22.7.

Konajte rozvážne a premyslite si ďalšie kroky do budúcnosti. Nemyslite len na ťažkosti, mohli by ste prepadnúť pesimizmu. Vynechajte prácu s peniazmi!




Všetky Horoskopy pre Utorok 27. august 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie