• Dnes je: Nedeľa 08. septembra 2024 meniny má Miriama

Union vzdeláva odbornú verejnosť, začínajúcim lekárom posiela unikátnu brožúru KOMPAS

Union vzdeláva odbornú verejnosť, začínajúcim lekárom posiela unikátnu brožúru KOMPAS

Na celom Slovensku intenzívne vnímame nedostatok ambulantných lekárov – čím skôr sa preto absolventi univerzít dostanú do praxe, tým lepšie pre pacientov čakajúcich na zdravotnú starostlivosť.

15.4.2024 (SITA.sk) - Aj z tohto dôvodu sme sa v Unione rozhodli vydať brožúru, ktorá pomôže začínajúcim lekárom so zakladaním vlastnej ambulancie.

Rozbehnúť vlastnú ambulantnú prax nie je len tak – lekár sa na začiatku musí oboznámiť s množstvom legislatívy, ktorá vyplýva z podnikania. Či už sa stane živnostníkom alebo si založí firmu formou spoločnosti s ručeným obmedzením, návšteve úradov sa skrátka nevyhne. V príručke KOMPAS sa dozvie, ako získať licenciu a koho požiadať o kód poskytovateľa. "Nová brožúra mladým lekárom poradí aj vo veci uzatvorenia poistenia zodpovednosti za škodu pri výkone povolania, či s pripojením na systém eZdravie," vysvetľuje Beáta Dupaľová Ksenzsighová, hovorkyňa zdravotnej poisťovne Union.

Príručku odosiela poisťovňa v týchto dňoch všetkým, ktorí o ňu požiadali. Ak ste to nestihli, nevadí, k dispozícii je aj na každej pobočke Unionu po celom Slovensku.

Edícia KOMPAS má v Unione stabilné miesto a desiatky brožúr na rôzne témy poputovali do rúk už tisíckam poistencov. Tematicky pokrývajú okruhy ako stravovanie či duševné zdravie, v minulom roku vydala poisťovňa publikáciu, ktorá sa venuje prvému roku života a poslúži prvorodičkám i skúsenejším mamičkám. Viac informácií o zdraví, benefitoch pre rodičov i tých najmenších nájdu záujemcovia aj na webstránke Unionu.

Informačný servis

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Vesmírna loď Starliner sa vrátila na Zem, cestu skomplikovalo zlyhanie trysky aj únik hélia

vesmirna lod starliner sa vratila na zem cestu skomplikovalo zlyhanie trysky aj unik helia

7.9.2024 (SITA.sk) - Prvá misia vesmírnej lode Starliner spoločnosti Boeing s astronautmi sa v piatok v noci skončila jej návratom na Zem, no bez posádky. Šesť hodín po tom, čo loď opustila Medzinárodnú vesmírnu stanicu (ISS), pristála na raketovej strelnici White Sands v Novom Mexiku.

Zlyhanie trysky a únik hélia

Ako konštatuje agentúra AP, bol to pokojný záver drámy, ktorá sa začala júnovým štartom dlho odkladaného debutu posádky a rýchlo prerástla do zdĺhavej misie.

Ich cestu k vesmírnej stanici komplikovalo zlyhanie trysky a úniky hélia, a preto americký Národný úrad pre letectvo a vesmír (NASA) rozhodol, že ich návrat loďou Starliner by bol príliš riskantný.

Časť starého vybavenia z ISS

Starliner tak v piatok na Zem priviezol len časť starého vybavenia z ISS. Dvojicu astronautov domov dopraví až vo februári vesmírna loď Dragon spoločnosti SpaceX Elona Muska.

Loď sa na polročnú expedíciu vydá tento mesiac len s dvomi astronautmi, pretože dve miesta sú rezervované pre Wilmorea a Williamsovú.

Viac k téme: Starliner, Vesmírna loď
Zdroj: SITA.sk - Vesmírna loď Starliner sa vrátila na Zem, cestu skomplikovalo zlyhanie trysky aj únik hélia © SITA Všetky práva vyhradené.


Počasie