• Dnes je: Sobota 27. júla 2024 meniny má Božena

Tretí platinový certifikát za udržateľnosť v rade

Tretí platinový certifikát za udržateľnosť v rade

Spoločnosť Jungheinrich opäť získala platinový certifikát od spoločnosti EcoVadis za svoju podnikovú angažovanosť, čím potvrdila svoju pozíciu medzi 1 % najudržateľnejších spoločností na svete.

19.10.2023 (SITA.sk) -

  • Spoločnosť Jungheinrich opäť patrí medzi najudržateľnejšie spoločnosti na svete
  • Ocenenie za "vynikajúce" environmentálne výsledky
  • Komplexný záväzok v oblasti ľudských práv a udržateľných dodávateľských reťazcov

Hamburg: Medzinárodná ratingová agentúra EcoVadis udelila spoločnosti Jungheinrich už po tretíkrát za sebou platinový certifikát za spoločenskú zodpovednosť. EcoVadis tak oceňuje výnimočný záväzok spoločnosti Jungheinrich v oblasti životného prostredia, pracovných a ľudských práv, etiky a udržateľného obstarávania. Platinovým certifikátom EcoVadis opäť potvrdzuje, že spoločnosť Jungheinrich naďalej patrí medzi 1 % najudržateľnejších spoločností na svete. "Spoločnosť Jungheinrich vytvára udržateľnú hodnotu. Našou snahou je spojiť ekonomický úspech s ekologickou a sociálnou zodpovednosťou. Obnovená platinová certifikácia EcoVadis dokazuje, že sa nám to darí. Je pre nás potvrdením a zároveň záväzkom, aby sme v rámci našej Stratégie 2025+ pokračovali v napredovaní a rozširovali naše záväzky aj v budúcnosti. Trvalá udržateľnosť je a zostane základom aktivít našej skupiny," hovorí Dr. Lars Brzoska, predseda predstavenstva spoločnosti Jungheinrich AG.

Priekopník v oblasti ochrany životného prostredia a ľudských práv

Tento rok EcoVadis vyzdvihol najmä "vynikajúce" výsledky spoločnosti Jungheinrich v oblasti životného prostredia. Tu spoločnosť dosiahla maximálny počet bodov okrem iného vďaka účinným opatreniam na zníženie emisií skleníkových plynov a šetrenie cenných zdrojov. Spoločnosť Jungheinrich sa jednoznačne zaviazala k dosiahnutiu cieľa 1,5 stupňa a do roku 2030 chce na všetkých miestach a vo všetkých závodoch na celom svete zaviesť podnikateľskú činnosť s neutrálnymi emisiami CO2. Všetky závody spoločnosti Jungheinrich v Nemecku vrátane šiestich nemeckých závodov už od roku 2021 získavajú výlučne ekologickú elektrickú energiu. Odvtedy skupina Jungheinrich pokračuje v presadzovaní prechodu na obnoviteľné zdroje energie na celom svete. Medzitým bol prechod na zelenú elektrinu už úplne dokončený v 21 krajinách. Dôležitým faktorom je pritom aj výroba vlastnej solárnej energie. S týmto cieľom spoločnosť neustále pokračuje vo vybavovaní svojich prevádzok vlastnými fotovoltickými systémami a naposledy pokryla parkovisko svojho podnikového sídla v Hamburgu fotovoltickým systémom s rozlohou 1 100 m2. Spoločnosť Jungheinrich šetrí zdroje aj tým, že v priemyselnom meradle opätovne vyrába použité vysokozdvižné vozíky. Pri tomto procese sa opätovne použije alebo recykluje až 99 % surovín použitých pri výrobe vozíka. V porovnaní s novou výrobou tak spoločnosť ušetrí až 80 percent CO2e.

Okrem toho spoločnosť Jungheinrich vynakladá veľké úsilie na zabezpečenie dodržiavania ľudských práv v rámci svojho hodnotového reťazca. Na tento účel spoločnosť rozšírila svoj existujúci systém riadenia udržateľného obstarávania tak, aby osobitným spôsobom zohľadňoval aspekty ľudských práv. S cieľom sprísniť interné procesy na zabezpečenie náležitej starostlivosti v oblasti ľudských práv spoločnosť Jungheinrich zaviedla aj príslušný systém riadenia rizík a okrem pracovníka pre ľudské práva definovala aj ďalšie zodpovednosti, ako napríklad Radu pre ľudské práva, ktorá pozostáva z odborníkov na ľudské práva v rámci skupiny. Pravidelne sa vykonávajú analýzy rizík s cieľom včas identifikovať, posúdiť a predchádzať možnému porušovaniu ľudských práv.

Aktuálna platinová certifikácia od spoločnosti EcoVadis je tretím najvyšším ocenením spoločnosti Jungheinrich v rade po rokoch 2022 a 2021. Predtým spoločnosť získala zlatý certifikát v rokoch 2020 a 2019. EcoVadis je považovaný za jednu z popredných svetových inštitúcií na hodnotenie zodpovednosti podnikov. Len 1 % najudržateľnejších zo všetkých hodnotených spoločností získava od EcoVadis najvyšší platinový certifikát. EcoVadis celkovo analyzuje riadenie udržateľnosti viac ako 100 000 spoločností na celom svete s ohľadom na životné prostredie, pracovné a ľudské práva, etiku a udržateľné obstarávanie.

Informačný servis

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Piatok 26. júl 2024

horoskopy na dnes piatok 26 jul 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Piatok 26. júl 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Ak plánujete dôležité stretnutia, radšej ich odložte. Situácia nie je jasná ani v obchodných záležitostiach. Popoludnie strávte radšej v objatí koníčkov.

Býk 21.4. - 21.5.

Ešte stále budete myslieť len na peniaze. Snažte sa vedome vytvoriť dobrú náladu. Občas treba vedieť žiť, vychutnať aj tú najmenšiu príjemnú chvíľu.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Nosíte v hlave mnoho nápadov a dnes sa vám podarí jeden začať aj dokončiť. Planéty sú vám priaznivo naklonené, ich vplyv sa prejaví najmä v súkromnom živote.

Rak 22.6. - 22.7.

Na cestách by bolo dobré zvýšiť opatrnosť. V zložitej situácii sa riaďte svojou intuíciou. Zamyslite sa, či nevenujete priveľa pozornosti a úsilia bezvýznamným veciam.




Všetky Horoskopy pre Piatok 26. júl 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie