• Dnes je: Sobota 27. júla 2024 meniny má Božena

Takmer 90 percent Slovákov nepovažuje témy predvolebnej kampane za dôležité, od vlády očakávajú riešenie reálnych problémov

Takmer 90 percent Slovákov nepovažuje témy predvolebnej kampane za dôležité, od vlády očakávajú riešenie reálnych problémov

Prieskum ďalej ukázal, že ľudia od novej vlády očakávajú, že bude inteligentná, vzdelaná, bude vládnuť slušne, a že jej členovia budú bezúhonní.

26.9.2023 (SITA.sk) - Ľudia na Slovensku nepovažujú témy, ktoré riešia politické strany v predvolebnej kampani, za dôležité pre kvalitu ich života.

Skutočne dôležité témy

Ako vyplynulo z kontinuálneho prieskumu Ako sa máte Slovensko?, myslí si to 88 percent z opýtaných. Od novej vlády očakávajú, že bude schopná riešiť reálne problémy a bude pre ľudí príkladom v oblasti vzdelávania a slušnosti.

Prieskum iniciovala prieskumná spoločnosť MNFORCE a komunikačná agentúra Seesame v spolupráci so Sociologickým ústavom SAV a Ústavom výskumu sociálnej komunikácie SAV. Prieskum prebiehal od 30. augusta do 6. septembra na vzorke tisíc respondentov.

Viac o téme: Predčasné voľby na Slovensku 2023

Ako ďalej vyplynulo, len 11,6 percenta opýtaných je názoru, že politické strany sa v kampani dostatočne venujú skutočne dôležitým témam.

Zvyšní respondenti si myslia opak, čo môže byť dôvodom, prečo ľudia pri výbere politickej strany zohľadňujú viac faktor dôvery a dlhodobé postoje strán ako ich politický program.

Kľúčové faktory voličov

„Prvé dva faktory sú dokopy rozhodujúce pre viac ako polovicu voličov. Program je kľúčovým faktorom len pre necelú pätinu voličov," uviedla agentúra Seesame.

Z prieskumu dlhodobo vyplýva, že prioritami, ktorým by sa podľa ľudí mala venovať nová vláda, sú zdravotníctvo, nezávislosť a nestrannosť súdnictva, boj proti korupcii a riešenie dôsledkov inflácie.

„Aj keď si 70 percent ľudí myslí, že zdravotníctvo by malo byť prioritou, len 30 percent z nich pozná veľmi dobre alebo celkom dobre program v oblasti zdravotníctva tej strany, ktorú zvažujú voliť," spresnila agentúra Seesame.

76 percent respondentov očakáva, že vláda bude schopná riešiť skutočné problémy, ktoré ovplyvňujú kvalitu života.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Piatok 26. júl 2024

horoskopy na dnes piatok 26 jul 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Piatok 26. júl 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Ak plánujete dôležité stretnutia, radšej ich odložte. Situácia nie je jasná ani v obchodných záležitostiach. Popoludnie strávte radšej v objatí koníčkov.

Býk 21.4. - 21.5.

Ešte stále budete myslieť len na peniaze. Snažte sa vedome vytvoriť dobrú náladu. Občas treba vedieť žiť, vychutnať aj tú najmenšiu príjemnú chvíľu.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Nosíte v hlave mnoho nápadov a dnes sa vám podarí jeden začať aj dokončiť. Planéty sú vám priaznivo naklonené, ich vplyv sa prejaví najmä v súkromnom živote.

Rak 22.6. - 22.7.

Na cestách by bolo dobré zvýšiť opatrnosť. V zložitej situácii sa riaďte svojou intuíciou. Zamyslite sa, či nevenujete priveľa pozornosti a úsilia bezvýznamným veciam.




Všetky Horoskopy pre Piatok 26. júl 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie