• Dnes je: Streda 08. mája 2024 meniny má Ingrida

Sulík podáva trestné oznámenie, skupina poslancov mala neoprávnene žiadať o dotácie na nájomné

Sulík podáva trestné oznámenie, skupina poslancov mala neoprávnene žiadať o dotácie na nájomné

Každý jeden podozrivý prípad kontrolujú, voči vinníkom budú postupovať nekompromisne a podávať aj ďalšie trestné oznámenia.

2.6.2021 (Webnoviny.sk) - Ministerstvo hospodárstva SR podáva trestné oznámenie pre podozrenie zo spáchania trestného činu subvenčného podvodu. Týka sa medializovaného prípadu skupiny bratislavských poslancov, ktorí mali neoprávnene žiadať o dotácie na nájomné.

Sklamaný Sulík

Počas stredajšieho rokovania vlády o tom informoval minister hospodárstva Richard Sulík. „Je to vec, ktorá ma obzvlášť mrzí, pretože sme sa snažili, aby sme pomoc poskytli rýchlo a nebyrokraticky,” uviedol minister.

Viac o téme: Ekonomické dopady koronavírusu

Sulík zároveň potvrdil, že každý jeden podozrivý prípad kontrolujú, voči vinníkom budú postupovať nekompromisne a podávať aj ďalšie trestné oznámenia. Celkovo by podozrivé žiadosti mali tvoriť asi jedno percento poskytnutej pomoci.

„Som sklamaný z tohto konania a chcel by som všetkých ostatných žiadateľov upozorniť, že tu bude platiť nulová tolerancia," pokračoval Sulík a zároveň všetkých, ktorí o peniaze požiadali neoprávnene vyzval, aby ich vrátili.

Vzniká "čierna listina"

O dotácie môžu podnikatelia žiadať do konca júna, po tomto termíne avizuje minister dôsledné a intenzívne kontroly.

„Apelujem na tých, ktorí sa ulakomili a nechali ovládnuť chamtivosťou, aby sa spamätali a peniaze vrátili. Vráťte, prosím vás, tie peniaze, aby ste nemali v krátkej budúcnosti problém," odkázal minister nepoctivým podnikateľom.


Zároveň potvrdil, že na pôde rezortu už vniká akási „čierna" listina. Podľa Sulíka nie je možné žiadosti kontrolovať v reálnom čase a v prípade nástupu tretej vlny a opätovného spustenia pomoci by postupovali rovnako.


Rezort hospodárstva už vyplatil v druhom kole dotácií na nájomné viac ako 49 mil. eur. Pomoc poskytol takmer 35-tisíc žiadateľom. V prvej vlne štát takýmto spôsobom pomohol viac ako 19-tis. subjektom a vyplatil takmer 40 mil. eur.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Stredu 8. máj 2024

horoskopy na dnes stredu 8 maj 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Stredu 8. máj 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Ak sa vám niečo bude zdať podozrivé, nemusíte to hneď odsúdiť. Pomôže úsmev a tolerancia a na priazeň vládnucej Venuše sa môžete spoľahnúť.

Býk 21.4. - 21.5.

Dnešný deň bude dňom harmónie a pokoja. Sústredíte sa len na rodinu a vyhnete sa aktivitám, ktoré by vás mohli rozčúliť. Najbližší sa s radosťou pripoja.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Nosíte v hlave mnoho nápadov a dnes sa vám podarí jeden začať aj dokončiť. Planéty sú vám priaznivo naklonené, ich vplyv sa prejaví najmä v súkromnom živote.

Rak 22.6. - 22.7.

Dnešný deň je vhodný na nadviazanie nových kontaktov a známostí. Popoludní pred vami vznikne kopa nečakaných prekážok, ktoré zmaria určité ciele.




Všetky Horoskopy pre Stredu 8. máj 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie