• Dnes je: Štvrtok 28. marca 2024 meniny má Soňa

Strana Za ľudí sa dohodla na kandidátoch na generálneho prokurátora, spomína tri mená

Strana Za ľudí sa dohodla na kandidátoch na generálneho prokurátora, spomína tri mená

Na menách sa dohodol poslanecký klub.

1.12.2020 (Webnoviny.sk) - Strana Za ľudí má troch kandidátov na generálneho prokurátora. Ide o Jána Šantu, Jána Hrivnáka a Tomáša Honza.

Chcú byť otvorení voči koaličným partnerom

Na utorkovej tlačovej konferencii to povedala ministerka investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR a predsedníčka strany Za ľudí Veronika Remišová. Dodala, že na ich menách sa dohodol poslanecký klub.

„Dnes budeme mať indikatívne hlasovanie medzi jednotlivými poslaneckými klubmi, diskutovať budeme všetky štyri poslanecké kluby,“ povedala Remišová.


Dodala, že v strane chcú byť otvorení smerom ku koaličným partnerom a v prvom rade k ľuďom.

Dôležité sú aj kompromisy

Na základe verejného vypočutia sú podľa nej kandidáti výborní a kandidáti dobrí. Šantu, Hrivnáka a Honza považujú podľa jej slov za najlepších vzhľadom na verejné vypočutie aj ich prácu.


O funkciu sa uchádza sedem kandidátov – Jozef Čentéš, Tomáš Honz, Ján Hrivnák, Juraj Kliment, Rastislav Remeta, Ján Šanta a Maroš Žilinka.


„Treba však povedať, že všetkých sedem kandidátov je lepších ako doterajšie vedenie prokuratúry,“ povedala vicepremiérka. Podľa nej sú dôležité aj kompromisy. „Strana Za ľudí urobí všetko pre to, aby sme sa dohodli,“ povedala predsedníčka Za ľudí.


Parlament má na aktuálnej schôdzi voliť kandidáta na šéfa Generálnej prokuratúry SR. Naplánovaná je na štvrtok 3. decembra o 17:00. Generálneho prokurátora menuje do funkcie prezident SR.

Pellegrini: Matovič sa snaží koalíciu zmanipulovať, hlas zahlasuje za generálneho prokurátora jednomyseľne

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Štvrtok 28. marec 2024

horoskopy na dnes stvrtok 28 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Už nevyčkávajte, dnes treba konať. Poobede si môžete vydýchnuť, všetky úlohy budete mať pod kontrolou. Pozor na zdravie, dnešný výkon vás zaťaží.

Býk 21.4. - 21.5.

Zosilnený vzťah k štúdiu, ako aj potreba zmeny vás bude dostatočne napĺňať, takže sa dnes určite nudiť nebudete. Pripravuje sa neobyčajný zážitok, ak k nemu prispejete.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Pocítite prílev energie. Využite ju pre rodinu! Zdá sa, že ste ju v poslednom čase zanedbali. Partner sa vám s niečím zdôverí, majte ohľad na jeho mienku.

Rak 22.6. - 22.7.

Zdá sa, že ste svoju rodinu v poslednom období zanedbali. Nezachádzajte priďaleko! Dnes a zajtra môžete všetko dobehnúť. Zmena vás poteší.




Všetky Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie