• Dnes je: Nedeľa 08. septembra 2024 meniny má Miriama

Slovenskí futbalisti majú za sebou prvý deň v Mainzi. Proti každému súperovi chceme hrať svoj štýl hry, hovorí Pekarík

Slovenskí futbalisti majú za sebou prvý deň v Mainzi. Proti každému súperovi chceme hrať svoj štýl hry, hovorí Pekarík

Už v prvý deň mali zverenci trénera Francesca Calzonu bohatý program.

12.6.2024 (SITA.sk) - Slovenskí futbaloví reprezentanti sú od utorka v Mainzi, svojom prechodnom bydlisku počas majstrovstiev Európy v Nemecku.

Už v prvý deň mali zverenci trénera Francesca Calzonu bohatý program. Popoludní absolvovali otvorený tréning a autogramiádu na štadióne Bruchweg pred očami stoviek zvedavých fanúšikov.

Slovenských futbalových vyslancov v Nemecku oficiálne privítali minister vnútra Michael Ebling, starosta Mainzu Nino Haase, aj jeho zástupca Günter Beck. Prítomný bol aj prezident 1. FSV Mainz 05 Stefan Hofmann. Informoval o tom oficiálny web SFZ.

Príjemné prostredie a dobrá lokalita

Zdá sa, že slovenský tím po logistickej stránke nič nepodcenil. Bruchwegstadion, bývalý stánok bundesligového tímu 1. FSV Mainz 05, je od ich hotela vzdialený približne štvrťhodinku jazdy autobusom. A relatívne blízko majú aj dejiská svojich zápasov v E-skupine.

Do Frankfurt arény to budú mať Slováci len niečo viac ako pol hodiny, Düsseldorf aréna je o čosi vzdialenejšia - približne dve a pol hodiny autobusom.

Hotel Hyatt Regency sa nachádza v príjemnom prostredí promenády na ľavom brehu Rýna. Okrem vkusne zariadených izieb ponúka výborne vybavenú posilňovňu aj wellnesscentrum, mítingové miestnosti, reštauráciu a terasu s pekným výhľadom.

Veľká motivácia pre Bénesa

Na prvom mediálnom termíne Slovákov v Nemecku bol k dispozícii aj stredopoliar László Bénes, ktorý hráva práve v Nemecku - v tíme účastníka II. bundesligy z Hamburgu. V jeho drese v uplynulej sezóne nastrieľal 13 gólov a na ďalších 11 prihral.


„Je to pre mňa veľká motivácia, keďže v Nemecku hrávam na štadiónoch, kde sa budú odohrávať zápasy majstrovstiev Európy. Nemci milujú futbal, štadióny sú veľké, bude skvelá atmosféra a veľmi sa na to teším," skonštatoval László Bénes vo videu na webe futbalsfz.sk.


Chcú hrať svoj štýl hry

Jeden z dvoch 37-ročných najskúsenejších hráčov Slovenska na ME 2024 Peter Pekarík, ktorý tiež dlhé roky pôsobí v Nemecku, v súvislosti s nadchádzajúcich futbalovým sviatkom uviedol: „Prešli sme dlhú cestu, tvrdou prácou a skvelou pôsobením nášho trénerského štábu sme získali hernú tvár. Proti každému súperovi chceme hrať svoj štýl hry a nič na tom nemeniť. To je základný kameň úspechu. Aj vzťahy v šatni sú pevnejšie, lebo sme už dlhší čas spolu. Ako jednoliaty tím sa chceme prezentovať aj na šampionáte."


Partia okolo kapitána Milana Škriniara odštartuje svoju púť šampionátom v pondelok 17. júna vo Frankfurte nad Mohanom proti najväčšiemu favoritovi E-skupiny - Belgicku. O štyri dni neskôr, v piatok 21. júna, nastúpia Slováci v Düsseldorfe proti Ukrajine. Skupinové boje uzavrú slovenskí futbalisti zápasom proti Rumunsku v stredu 26. júna, a to opäť vo Frankfurte nad Mohanom.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Vesmírna loď Starliner sa vrátila na Zem, cestu skomplikovalo zlyhanie trysky aj únik hélia

vesmirna lod starliner sa vratila na zem cestu skomplikovalo zlyhanie trysky aj unik helia

7.9.2024 (SITA.sk) - Prvá misia vesmírnej lode Starliner spoločnosti Boeing s astronautmi sa v piatok v noci skončila jej návratom na Zem, no bez posádky. Šesť hodín po tom, čo loď opustila Medzinárodnú vesmírnu stanicu (ISS), pristála na raketovej strelnici White Sands v Novom Mexiku.

Zlyhanie trysky a únik hélia

Ako konštatuje agentúra AP, bol to pokojný záver drámy, ktorá sa začala júnovým štartom dlho odkladaného debutu posádky a rýchlo prerástla do zdĺhavej misie.

Ich cestu k vesmírnej stanici komplikovalo zlyhanie trysky a úniky hélia, a preto americký Národný úrad pre letectvo a vesmír (NASA) rozhodol, že ich návrat loďou Starliner by bol príliš riskantný.

Časť starého vybavenia z ISS

Starliner tak v piatok na Zem priviezol len časť starého vybavenia z ISS. Dvojicu astronautov domov dopraví až vo februári vesmírna loď Dragon spoločnosti SpaceX Elona Muska.

Loď sa na polročnú expedíciu vydá tento mesiac len s dvomi astronautmi, pretože dve miesta sú rezervované pre Wilmorea a Williamsovú.

Viac k téme: Starliner, Vesmírna loď
Zdroj: SITA.sk - Vesmírna loď Starliner sa vrátila na Zem, cestu skomplikovalo zlyhanie trysky aj únik hélia © SITA Všetky práva vyhradené.


Počasie