• Dnes je: Sobota 27. júla 2024 meniny má Božena

Seyfor opäť nakupoval. Pred koncom roka dokončil akvizíciu ďalších dvoch českých firiem v hodnote miliónov eur

Seyfor opäť nakupoval. Pred koncom roka dokončil akvizíciu ďalších dvoch českých firiem v hodnote miliónov eur

Spoločnosť Seyfor, jeden z najväčších európskych poskytovateľov ICT riešení, rozširuje pred koncom roka svoje portfólio.

6.12.2023 (SITA.sk) - Seyfor získal 100 percent softvérovej spoločnosti KS - program, ktorá sa zameriava na informačné systémy v oblasti ľudských zdrojov a prostredníctvom svojej dcérskej spoločnosti Commander Services aj 100 percent spoločnosti T-Cars System, ktorá ponúka riešenia na správu vozového parku. Obe spoločnosti sú vysoko ziskové a ich tržby sa pohybujú v miliónoch eur ročne. Celková suma oboch akvizícií sa pohybuje v miliónoch eur. Vďaka týmto akvizíciám Seyfor výrazne posilňuje svoju pozíciu na trhu podnikových IT riešení a Commander Services sa posúva na špičku poskytovateľov GPS monitoringu a správy vozového parku na slovenskom a českom trhu.

Spoločnosť Seyfor pôsobí na trhu podnikových systémov od roku 1990 a svoje riešenia dodáva už do 38 krajín sveta. Vyvíja a dodáva systémy ERP, HR, POS a CRM, účtovný a fakturačný softvér, softvér na riadenie výroby a rozsiahle riešenia na mieru. Zameriava sa aj na kybernetickú bezpečnosť či dátovú analytiku a je aktívna aj na poli riešení na báze umelej inteligencie. V tomto roku predikuje tržby na úrovni 163 miliónov eur. Očakáva sa, že nové akvizície pomôžu spoločnosti Seyfor posilniť pozíciu nielen na primárnych trhoch, na Slovensku a v Česku, ale aj v zahraničí.

Systémami spoločnosti Seyfor prejde po akvizícii 25 percent všetkých výplatných pások v Česku a na Slovensku

Akvizíciou firmy KS – program zvyšuje Seyfor podiel na trhu v oblasti mzdových a personálnych systémov pre stredné a väčšie podniky. Do firemnej stajne Seyforu už patrí komplexné riešenie pre mzdy VEMA. Vďaka tomuto spojeniu tak bude cez Seyfor prechádzať každá štvrtá výplatná páska v Česku a na Slovensku. Medzi zákazníkov spoločnosti

KS – program patrí, napríklad HP Tronic, Škoda Praha, Hyundai Motor Czech, ale aj Senát či Moravskosliezsky kraj. "KS – program tento rok oslávil 32 rokov od svojho založenia a na výsledky spoločnosti som hrdý ja aj moji kolegovia," dopĺňa Jiří Baroš, CEO a jeden zo zakladateľov. "Spoločnosť obsluhuje takmer 3000 zákazníkov prevažne z oblasti veľkých komerčných subjektov, ale aj štátnej správy a samosprávy.”

Po akvizícii 100 percent firmy bude spoločnosť KS – program fungovať naďalej samostatne a bude ťažiť z veľkých vzájomných synergií, čo jej umožní rýchlejší rast. Spoločnosť bude naďalej riadená pôvodným manažmentom. "Akvizícia spoločnosti KS – program posilňuje pozíciu Seyforu ako popredného dodávateľa personálnych a mzdových systémov na českom a slovenskom trhu," hovorí zakladateľ a CEO spoločnosti Seyfor Martin Cígler. "Spoločnosť má skúsený manažment a veľký tím odborníkov. Tešíme sa preto na výmenu know-how a zdieľanie trhových skúseností."

Seyfor už monitoruje viac ako 20 percent vozidiel využívajúcich telematické GPS služby v Česku a na Slovensku

Druhou akvizíciou, ktorá posilní portfólio Seyforu, je T-Cars System. Spoločnosť prevádzkuje technologicky pokročilé SaaS riešenia pre elektronickú knihu jázd, GPS monitoring a kompletnú správu vozového parku. Minuloročné tržby presiahli 1,5 milióna eur a služby spoločnosti využíva takmer 700 firemných zákazníkov v Česku a na Slovensku.

Seyfor kupuje T-Cars System prostredníctvom svojej dcérskej spoločnosti Commander Services, ktorá patrí do veľmi úspešnej divízie Midsize Business, ktorej tržby výrazne prekračujú 20,5 miliónov eur. Okrem vývoja vlastných ERP a ďalších podnikových systémov je do tejto divízie začlenená práve telematika. Po novom tak budú spoločnosti spadajúce do portfólia Seyforu monitorovať 20 percent všetkých firemných vozidiel, ktoré využívajú telematické a fleet manažment služby.

"Akvizíciou T-Cars System výrazne posilníme našu pozíciu na veľmi konkurenčnom trhu GPS monitoringu a telematiky. Zameranie T-Cars System skvele dopĺňa portfólio Commanderu a dáva obom spoločnostiam veľký potenciál pre ďalší výrazný rast nielen v Česku a na Slovensku, ale aj v ďalších európskych krajinách," hovorí Martin Kudrna, výkonný riaditeľ divízie Midsize Business spoločnosti Seyfor, pod ktorú skupina Commander Sevices so spoločnosťou T-Cars System spadajú.

Okrem posilnenia pozície na súčasných trhoch a prípravy k európskej expanzii je cieľom akvizície aj synergický efekt vzájomnej spolupráce a zdieľanie technologického a technického know-how za účelom rozvoja oboch firiem. Celý obchod by mal priniesť aj tzv. úspory z rozsahu, teda ušetrenie nákladov vďaka rozšíreniu prevádzky. Pôjde, napríklad o nákup hardvéru a užšie prepojenie využívaných služieb smerom k väčšiemu počtu zákazníkov.

Seyfor završuje skvelý rok. Cieli na 30% rast a obrat na úrovni 163 miliónov eur

Seyfor má za sebou ďalší veľmi úspešný rok. Okrem akvizície firiem KS – program a T-Cars System so ziskovosťou vyššou ako 25 % sa Seyforu dlhodobo darí dosahovať výborné hospodárske výsledky. Už šiesty rok po sebe očakáva 30% medziročný rast s predpokladaným konsolidovaným obratom na úrovni 163 miliónov eur.

"Aj rok 2023 bol v Seyfore úspešný a jeho záver bohatý na akvizície. Sme veľmi radi, že sa podarilo náročný proces oboch týchto akvizícií dokončiť ešte tento rok a symbolicky tak zavŕšiť veľmi úspešný rok. Tešíme sa na nových kolegov, na veľké synergie, ktoré obe transakcie ponúkajú, a najmä na ďalší rast, ktorý, ako dúfam, toto spojenie všetkým zúčastneným prinesie. Rád by som poďakoval všetkým, ktorí sa na tohtoročnom úspešnom akvizičnom maratóne podieľali," zakončuje Martin Cígler.

O spoločnosti SEYFOR

Seyfor, a. s. sa radí k veľkým európskym dodávateľom ICT riešení. Spoločnosť má cez 1 700 zamestnancov a celosvetovo obsluhuje zákazníkov v 38 štátoch. Dlhodobo patrí k najrýchlejšie rastúcim IT spoločnostiam v regióne. Je najväčším výrobcom účtovných, ERP a mzdových a personálnych systémov v Českej republike. V roku 2023 očakáva Seyfor opäť 30% rast a obrat na úrovni 163 miliónov eur. Spoločnosť uskutočnila v posledných rokoch desiatky významných akvizícií IT firiem v Českej republike aj na Slovensku a tiež na Balkáne. Ovládajúcimi vlastníkmi spoločnosti sú slovenská private equity spoločnosť Sandberg Capital a Martin Cígler. Firma bola založená v roku 1990 ako Cígler Software, v rokoch 2017–2022 pôsobila pod značkou Solitea.

O spoločnosti COMMANDER SERVICES

Commander Services s.r.o. je slovenským lídrom v oblasti GPS monitorovania firemných vozidiel s najväčším trhovým podielom. Na Slovensku pôsobí od roku 2005 a v posledných rokoch rýchlo rastie aj v Českej republike. Od roku 2022 je Commander Services dcérskou spoločnosťou spoločnosti Seyfor, a. s. Commander poskytuje komplexné riešenie v oblasti monitorovania vozidiel a fleet manažmentu. Vďaka svojmu know-how a IT oddeleniu dokáže na jednej strane flexibilne riešiť požiadavky zákazníkov a na druhej strane im poskytnúť best practices v odvetví pomocou vlastného produktu. Vďaka prepracovanej logistike a kvalitným prevádzkovým službám je schopná obslúžiť každého zákazníka v krátkom čase. So svojimi šiestimi pobočkami – v Bratislave, Zvolene, Žiline, Košiciach, Prahe a Brne – sa snaží byť dostupná klientom z rôznych regiónov cieľových trhov.

O spoločnosti KS – program

KS – program, s.r.o. je od roku 1991 tradičným dodávateľom mzdového a personálneho softvéru pre stredné a väčšie spoločnosti v Česku aj na Slovensku. Od decembra 2023 je KS – program dcérskou spoločnosťou Seyforu. Hlavným produktom spoločnosti sú KS Mzdy, komplexný personálny a mzdový systém, poskytovaný aj ako služba vďaka KS Cloud. S obratom presahujúcim 1,7 milióna eur patrí k najvýznamnejším dodávateľom personálnych a mzdových systémov v Českej republike.

O spoločnosti T-Cars System

V roku 2007 založená T-Cars System s.r.o. prevádzkuje osvedčené SAAS riešenie pre GPS monitoring, elektronickú knihu jázd a správu vozového parku. Na českom a slovenskom trhu patrí v odbore satelitného sledovania vozidiel k popredným technologickým lídrom. Jej služby využíva takmer 700 firemných zákazníkov s viac ako 30 000 objektmi. Medzi jej zákazníkov patria spoločnosti naprieč odvetviami a s vozovými parkmi až po stovky vozidiel. T-Cars si historicky vybrali aj spoločnosti T-Mobile Slovak Republic a Slovak Telekom na Slovensku ako partnerské riešenie pre svojich zákazníkov.

Informačný servis

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Piatok 26. júl 2024

horoskopy na dnes piatok 26 jul 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Piatok 26. júl 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Ak plánujete dôležité stretnutia, radšej ich odložte. Situácia nie je jasná ani v obchodných záležitostiach. Popoludnie strávte radšej v objatí koníčkov.

Býk 21.4. - 21.5.

Ešte stále budete myslieť len na peniaze. Snažte sa vedome vytvoriť dobrú náladu. Občas treba vedieť žiť, vychutnať aj tú najmenšiu príjemnú chvíľu.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Nosíte v hlave mnoho nápadov a dnes sa vám podarí jeden začať aj dokončiť. Planéty sú vám priaznivo naklonené, ich vplyv sa prejaví najmä v súkromnom živote.

Rak 22.6. - 22.7.

Na cestách by bolo dobré zvýšiť opatrnosť. V zložitej situácii sa riaďte svojou intuíciou. Zamyslite sa, či nevenujete priveľa pozornosti a úsilia bezvýznamným veciam.




Všetky Horoskopy pre Piatok 26. júl 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie