• Dnes je: Nedeľa 08. septembra 2024 meniny má Miriama

Sadílek sa zranil na bicykli a prišiel o ME v Nemecku, pre českého trénera je to vážny problém

Sadílek sa zranil na bicykli a prišiel o ME v Nemecku, pre českého trénera je to vážny problém

Sadílek je jeden zo siedmich hráčov, ktorí boli pri postupe do štvrťfinále na predchádzajúcich ME v roku 2021.

9.6.2024 (SITA.sk) - Futbalisti Česka riešia pred odchodom na majstrovstvá Európy kuriózny problém. V záverečnej nominácii musia nahradiť stredopoliara Michala Sadílka, ktorý sa zranil počas jazdy na bicykli na tréningovom kempe v rakúskom Schladmingu. Neúčasť 25-ročného hráča holandského tímu Twente Enschede je pre trénera Ivana Hašeka vážny problém.

V nedávnom prípravnom zápase proti Malte (7:1) odohral kompletných 90 minút, na rukáve mal aj kapitánsku pásku a pred ME v Nemecku sa tlačil do základnej zostavy.

"Michal Sadílek nešťastne spadol na bicykli a utrpel tržnú ranu v oblasti predkolenia," potvrdil mediálny manažér českej futbalovej reprezentácie Petr Šedivý.

"Je to pre nás veľké oslabenie, lebo je to skúsený a kvalitný hráč. Želáme mu skoré uzdravenie. Ešte sme sa nerozhodli, či na jeho miesto povoláme náhradníka," povedal o 24-násobnom českom reprezentantovi tréner Ivan Hašek na webe iDnes.cz.

Na jeho zverencov čaká v pondelok v Hradci Králové posledný prípravný duel. Hašek nevylúčil, že na ME pôjde len s 25 hráčmi. Súpermi Čechov v F-skupine ME 2024 budú Portugalčania, Turci aj Gruzínci.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Vesmírna loď Starliner sa vrátila na Zem, cestu skomplikovalo zlyhanie trysky aj únik hélia

vesmirna lod starliner sa vratila na zem cestu skomplikovalo zlyhanie trysky aj unik helia

7.9.2024 (SITA.sk) - Prvá misia vesmírnej lode Starliner spoločnosti Boeing s astronautmi sa v piatok v noci skončila jej návratom na Zem, no bez posádky. Šesť hodín po tom, čo loď opustila Medzinárodnú vesmírnu stanicu (ISS), pristála na raketovej strelnici White Sands v Novom Mexiku.

Zlyhanie trysky a únik hélia

Ako konštatuje agentúra AP, bol to pokojný záver drámy, ktorá sa začala júnovým štartom dlho odkladaného debutu posádky a rýchlo prerástla do zdĺhavej misie.

Ich cestu k vesmírnej stanici komplikovalo zlyhanie trysky a úniky hélia, a preto americký Národný úrad pre letectvo a vesmír (NASA) rozhodol, že ich návrat loďou Starliner by bol príliš riskantný.

Časť starého vybavenia z ISS

Starliner tak v piatok na Zem priviezol len časť starého vybavenia z ISS. Dvojicu astronautov domov dopraví až vo februári vesmírna loď Dragon spoločnosti SpaceX Elona Muska.

Loď sa na polročnú expedíciu vydá tento mesiac len s dvomi astronautmi, pretože dve miesta sú rezervované pre Wilmorea a Williamsovú.

Viac k téme: Starliner, Vesmírna loď
Zdroj: SITA.sk - Vesmírna loď Starliner sa vrátila na Zem, cestu skomplikovalo zlyhanie trysky aj únik hélia © SITA Všetky práva vyhradené.


Počasie