• Dnes je: Piatok 29. marca 2024 meniny má Miroslav

Rušenie poistenia v dnešnej dobe nie je práve najlepší nápad, ľudia sa s platením poistného môžu vysporiadať aj inak

Rušenie poistenia v dnešnej dobe nie je práve najlepší nápad, ľudia sa s platením poistného môžu vysporiadať aj inak

Ľudia by sa nemali spoliehať na to, že im sa kritická choroba či úraz s následkami vyhnú

Dvojciferná úroveň inflácie, ekonomická neistota a hrozba v podobe enormného rastu cien energií nútia Slovákov uvažovať nad tým, ako čo najefektívnejšie narábať s rodinným rozpočtom.

Vhodným spôsobom, ako pristúpiť k optimalizácii svojich výdavkov, je podľa vyjadrení poisťovne Generali napríklad správne nastavenie poistných zmlúv. Niektorí ľudia však majú tendenciu v kríze rušiť poistné zmluvy, čo však odborníci neodporúčajú.

Zmena frekvencie platieb

Najjednoduchším krokom, ako znížiť náklady, je podľa riaditeľa poistenia majetku a zodpovednosti poisťovne Generali Tomáša Potúčka, zmena frekvencie platieb.

„Klientom, ktorí doteraz platili za poistenie na ročnej báze, odporúčam zmeniť frekvenciu platieb na mesačnú, respektíve štvrťročnú. Takýmto spôsobom si rozložia platbu za poistenie do viacerých splátok,“ skonštatoval Potúček.

Je totiž podľa neho jednoduchšie zaplatiť každý mesiac napríklad 10 eur, než sa raz ročne nárazovo trápiť so sumou 120 eur.

Živelné pohromy, havárie, úrazy ani vandalizmus si nevyberajú miesto ani čas bez ohľadu na ekonomickú situáciu, preto je podľa Generali riziko, ak niekto nemá uzatvorené poistenie na svoj majetok.

Podceňované poistenie majetku

Zároveň je potrebné pravidelne sledovať riziko podpoistenia. Na Slovensku je drvivá väčšina bytových domov podpoistená, konštatuje Združenie pre lepšiu správu bytových domov.


Aj podľa spoločnosti FinGO.sk Slováci poistenie majetku často podceňujú. Množstvo nehnuteľností je nepoistených a stretávajú sa aj s tým, že klienti hľadajú len najlacnejšie poistenie na trhu, ktoré však ich nehnuteľnosť dostatočne nechráni.


Podľa odborníkov je dôležité nezabúdať na komplexné životné poistenie, ktoré okrem hlavných rizík kryje aj výpadok príjmu, teda poistenie práceneschopnosti a denných dávok v prípade úrazu.


Pri rastúcich cenách totiž môže podľa Generali aj malý výpadok príjmu zamávať s rodinným rozpočtom, zvlášť v prípade domácností, ktoré hospodária z mesiaca na mesiac.

Náhrada strateného príjmu

Ľudia by sa nemali spoliehať na to, že im sa kritická choroba či úraz s následkami vyhnú. „Pri vážnej udalosti, ktorá vás vyradí z práce a zoberie vám podstatnú časť príjmu, je životné poistenie účinná ochrana, ktorá vám stratený príjem nahradí. A poskytne vám financie na liečenie či životné výdavky. Najefektívnejším druhom životného poistenia je rizikové životné poistenie,“ povedal finančný analytik OVB Allfinanz Slovensko Marián Búlik.


Za životnú poistku sa podľa OVB platiť oplatí, ale je dobré ju optimalizovať. Dá sa tak urobiť troma krokmi.


A to pripoistením kľúčových rizík, ale aj odpoistením drobných pripoistení. A nakoniec je to nahradenie poistenia s konštantnou poistnou sumou pripoistením s tzv. klesajúcou poistnou sumou.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Štvrtok 28. marec 2024

horoskopy na dnes stvrtok 28 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Už nevyčkávajte, dnes treba konať. Poobede si môžete vydýchnuť, všetky úlohy budete mať pod kontrolou. Pozor na zdravie, dnešný výkon vás zaťaží.

Býk 21.4. - 21.5.

Zosilnený vzťah k štúdiu, ako aj potreba zmeny vás bude dostatočne napĺňať, takže sa dnes určite nudiť nebudete. Pripravuje sa neobyčajný zážitok, ak k nemu prispejete.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Pocítite prílev energie. Využite ju pre rodinu! Zdá sa, že ste ju v poslednom čase zanedbali. Partner sa vám s niečím zdôverí, majte ohľad na jeho mienku.

Rak 22.6. - 22.7.

Zdá sa, že ste svoju rodinu v poslednom období zanedbali. Nezachádzajte priďaleko! Dnes a zajtra môžete všetko dobehnúť. Zmena vás poteší.




Všetky Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie