• Dnes je: Sobota 05. októbra 2024 meniny má Viera

Ronaldo chýba v nominácii na Zlatú loptu prvýkrát po 20 rokoch, titul neobháji ani ženská víťazka

Ronaldo chýba v nominácii na Zlatú loptu prvýkrát po 20 rokoch, titul neobháji ani ženská víťazka

Mená víťazov v mužskej i ženskej kategórii budú známe 30.

7.9.2023 (SITA.sk) - Hviezdny argentínsky futbalista Lionel Messi je po dvoch rokoch opäť medzi nominovanými na ocenenie Zlatá lopta, ktoré získal v kariére už sedemkrát. Medzi 30 vybranými hráčmi však premiérovo od roku 2003 chýba portugalský útočník Cristiano Ronaldo, ktorý zvíťazil v ankete magazínu France Football dovedna päťkrát.

Medzi kandidátmi aj vlaňajší víťaz

Úradujúci majster sveta Messi vlani chýbal v nominácii, no v ostatnej sezóne doviedol Argentínčanov k prvenstvu na MS v Katare. V tridsiatke kandidátov sú aj vlaňajší víťaz Karim Benzema, Erling Haaland či Kylian Mbappé, celkovo 15 hráčov je v nominácii po prvý raz.

Z anglického Manchestru City sú v zozname okrem Haalanda aj Rodri, Julián Álvarez, Rúben Dias, Joško Gvardiol, Kevin De Bruyne a Bernardo Silva, z nemeckého Bayernu Mníchov sú to Harry Kane, Jamal Musiala a Kim Min-jae a zo španielskeho Realu Madrid trojica Vinícius Júnior, Jude Bellingham a Luka Modrič.

Putellasová neobháji prvenstvo

Šesť z 30 nominovaných futbalistiek je z tímu úradujúcich majsteriek sveta Španielok, vrátane Aitany Bonmatiovej a strelkyne jediného finálového gólu Olgy Carmonovej Garcíovej. Prvenstvo v ankete neobháji dvojnásobná víťazka Alexia Putellasová, ktorá dlho chýbala pre zranenie.

V nominácii sú aj štyri neúspešné finalistky z MS žien 2023 - Angličanky Rachel Dalyová, Georgia Stanwayová, Millie Brightová a Mary Earpsová. Nechýba ani austrálska hviezda Sam Kerrová.

Ocenenie Zlatá lopta sa udeľuje najlepšiemu futbalistovi sezóny od roku 1956 a najlepšej futbalistke len od roku 2018, keď sa stala prvou víťazkou Nórka Ada Hegerbergová. V roku 2020 sa anketa neuskutočnila z dôvodu pandémie COVID-19.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Piatok 4. október 2024

horoskopy na dnes piatok 4 oktober 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Piatok 4. október 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Dnes budete zrejme v povznesenej nálade. Prízemné veci nebudete vôbec registrovať. Nedáte si len tak ľahko zobrať dobý pocit, ktorý vyplýva z harmónie s okolím.

Býk 21.4. - 21.5.

Postavenie planét je pre vás nepriaznivé. Možné sú susedské nezhody, nepríjemnosti na cestách alebo straty, ktoré vám spôsobia vaši najbližší.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Nevyhovárajte sa stále, že nemáte čas, pokiaľ ide o plnenie domácich povinností. Nečudo, keď vám dnes niekto vytkne váš nezáujem. Ukážte svoju dobrú vôľu a urobte, čo sa od vás žiada.

Rak 22.6. - 22.7.

Využite pomerne priaznivé vplyvy na získanie ďalších dobrých kontaktov, ktoré vám prídu raz mimoriadne vhod. Konečne by ste mali prejaviť väčšiu odvahu na konkrétne činy.




Všetky Horoskopy pre Piatok 4. október 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie