• Dnes je: Štvrtok 28. marca 2024 meniny má Soňa

Proces s Magátom stíhaným pre extrémizmus a popieranie holokaustu tak skoro neskončí, vinu popiera

Proces s Magátom stíhaným pre extrémizmus a popieranie holokaustu tak skoro neskončí, vinu popiera

Vyplýva to z rozpisu pojednávaní súdu, podľa ktorého je vo veci vytýčených ešte 19 termínov pojednávania.

29.5.2023 (SITA.sk) - Proces s Mariánom Magátom, ktorý je obžalovaný pre rozsiahlu a dlhodobo páchanú závažnú extrémistickú trestnú činnosť, by na Špecializovanom trestnom súde v Pezinku mal trvať do decembra.

Najbližšie by sa malo uskutočniť 13. júna, posledné je naplánované na 12. decembra.

Proces s Mariánom Magátom začal na súde koncom februára, pričom obžalovaný svoju vinu poprel.

Knižná publikácia Židokracia

Úrad špeciálnej prokuratúry ešte v decembri minulého roku informoval, že extrémistická trestná činnosť Mariána Magáta súvisí aj s knižnou publikáciou, ktorá bola vydaná a publikovaná pod názvom „Židokracia", ako aj s jej rozširovaním.

Národná kriminálna agentúra zadržala a obvinila Mariána Magáta v januári 2022. Následne bol vzatý do väzby.

Inklinuje k extrémizmu

Obžaloba na obvineného bola podľa Úradu špeciálnej prokuratúry podaná pre pokračujúci zločin rozširovania extrémistického materiálu, pokračujúci zločin výroby extrémistického materiálu, pokračujúci prečin popierania a schvaľovania holokaustu, zločinov politických režimov a zločinov proti ľudskosti, pokračujúci prečin hanobenia národa, rasy a presvedčenia, zločin založenia, podpory a propagácie hnutia smerujúceho k potlačeniu základných práv a slobôd, a pre prečin prechovávania extrémistického materiálu. V prípade uznania viny hrozí Mariánovi Magátovi trest odňatia slobody až na osem rokov.

Marián Magát je zakladateľom skupiny Vzdor Kysuce. V inom prípade ho v roku 2017 za nedovolené ozbrojovanie právoplatne odsúdili na tri roky podmienečne, v dôsledku čoho nemohol kandidovať na post predsedu Žilinského samosprávneho kraja. V roku 2016 neúspešne kandidoval v parlamentných voľbách.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Štvrtok 28. marec 2024

horoskopy na dnes stvrtok 28 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Už nevyčkávajte, dnes treba konať. Poobede si môžete vydýchnuť, všetky úlohy budete mať pod kontrolou. Pozor na zdravie, dnešný výkon vás zaťaží.

Býk 21.4. - 21.5.

Zosilnený vzťah k štúdiu, ako aj potreba zmeny vás bude dostatočne napĺňať, takže sa dnes určite nudiť nebudete. Pripravuje sa neobyčajný zážitok, ak k nemu prispejete.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Pocítite prílev energie. Využite ju pre rodinu! Zdá sa, že ste ju v poslednom čase zanedbali. Partner sa vám s niečím zdôverí, majte ohľad na jeho mienku.

Rak 22.6. - 22.7.

Zdá sa, že ste svoju rodinu v poslednom období zanedbali. Nezachádzajte priďaleko! Dnes a zajtra môžete všetko dobehnúť. Zmena vás poteší.




Všetky Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie