• Dnes je: Sobota 29. júna 2024 meniny má Peter a Pavol, Petra

Prímerie počas olympijských hier nezabráni Rusom v prípravách na ďalšie útoky, tvrdí ukrajinský prezident

Prímerie počas olympijských hier nezabráni Rusom v prípravách na ďalšie útoky, tvrdí ukrajinský prezident

„Zatiaľ mi to znie ako príbeh, ktorý sa narodil mŕtvy,“ vyhlásil ukrajinský líder.

17.5.2024 (SITA.sk) - Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj tvrdí, že myšlienke pokoja zbraní počas tohtoročných olympijských hier v Paríži nerozumie.

Ako referuje web Ukrajinská pravda, Zelenskyj na stretnutí s novinármi poznamenal, že žiadne prímerie nezabráni Rusku zhromaždiť jednotky bližšie k ukrajinským pozíciám a potom „pokračovať v ofenzíve“.

„Už sme mali prímerie. Ale s týmto nepriateľom to nefunguje dobre. Navyše je tu riziko... Kto zabezpečí, aby sa k nám ich sily počas prímeria nepriblížili? Prímerie nezabráni tomu, aby sa ich vybavenie presunulo bližšie a potom pokračovali v ofenzíve. Nerozumiem teda detailom. Zatiaľ mi to znie ako príbeh, ktorý sa narodil mŕtvy,“ vyhlásil ukrajinský líder.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Chorváti už na majstrovstvách v Nemecku nepokračujú, napriek tomu dostali od UEFA mastnú pokutu

chorvati uz na majstrovstvach v nemecku nepokracuju napriek tomu dostali od uefa mastnu pokutu

29.6.2024 (SITA.sk) - Európska futbalová únia (UEFA) potrestala Chorvátsky futbalový zväz (HNS) pokutou 105-tisíc eur za nevhodné správanie sa fanúšikov po záverečnom vystúpení Chorvátov na majstrovstvách Európy v Nemecku. Chorvátsky tím ešte v pondelok remizoval s obhajcami kontinentálneho titulu Talianmi 1:1 a keďže v základnej B-skupine nazbieral iba dva body, porúčal sa z turnaja.

Zatiaľ najvyšší finančný postih

Ide o zatiaľ najvyšší finančný postih pre jednotlivé zväzy počas tohtoročného Eura, pričom už skôr dostali Chorváti pokutu za to, že v súboji proti výberu Albánska priaznivci tímu trénera Zlatka Daliča použili v hľadisku pyrotechniku a hádzali ju aj na hraciu plochu.

Viac o téme: ME vo futbale 2024

Spomenutá suma je súčtom pokút za viacero previnení. Čiastku 45-tisíc eur musí HNS zaplatiť za to, že fanúšikovia z Chorvátska v spomenutom pondelkovom súboji hádzali na ihrisko rôzne predmety vrátane pohárov od piva.

Ďalších 30-tisíc zaplatia za použitie pyrotechniky divákmi v hľadisku a rovnakú sumu za bližšie nešpecifikované "nevhodné správanie". Za účasť na turnaji a dosiahnuté výsledky pritom dostanú Chorváti od UEFA odmenu 9,2 milióna eur.

Vyšetrovanie možného rasizmu

UEFA okrem toho stále vedie vyšetrovanie možného rasizmu zo zápasu medzi výbermi Chorvátska a Albánska, dopustiť sa ho mali fanúšikovia oboch tímov. Chorváti boli blízko k postupu do osemfinále ME 2024, keď v zápase proti Talianom viedli gólom skúseného Luku Modriča z 55. minúty, no v úplnom závere nadstaveného času vyrovnal Mattia Zaccagni.

Deľba bodov zaistila postup pre taliansky tím a odsunul chorvátsky výber na 3. priečku v tabuľke, zisk dvoch bodov im napokon nestačil na prienik do vyraďovacej časti. Uvedený zápas bol možno posledný reprezentačný pre Modriča, ktorý sa v pondelok stal najstarším autorom gólu v histórii ME.

Viac k téme: Majstrovstvá Európy (ME) vo futbale, Majstrovstvá európy ME vo futbale 2024 v Nemecku
Zdroj: SITA.sk - Chorváti už na majstrovstvách v Nemecku nepokračujú, napriek tomu dostali od UEFA mastnú pokutu © SITA Všetky práva vyhradené.


Počasie