• Dnes je: Nedeľa 06. októbra 2024 meniny má Natália

Poliaci museli zmobilizovať vojenské lietadlá, dôvodom boli ruské manévre

Poliaci museli zmobilizovať vojenské lietadlá, dôvodom boli ruské manévre

Poľsko naposledy zmobilizovalo lietadlá v noci z 21.

8.7.2024 (SITA.sk) - V noci z nedele na pondelok v Poľsku zmobilizovali poľské a spojenecké vojenské lietadlá pre ruský útok na Ukrajinu.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Na sociálnej sieti X to uviedlo Operačné velenie poľských ozbrojených síl, informuje portál Ukrajinská pravda. „Dnes bola zaznamenaná intenzívna aktivita diaľkových lietadiel Ruskej federácie spojená s údermi na ciele nachádzajúce sa okrem iného na území západnej Ukrajiny," uviedlo velenie v príspevku.

Poľsko podľa velenia naposledy zmobilizovalo lietadlá pre ruské útoky na Ukrajine v noci z 21. na 22. júna. Ukrajinská pravda informuje, že večer 7. júla vzlietli z ruskej leteckej základne Oleňja štyri strategické lietadlá Tu-95. Okolo 1:30 začali s manévrami. Zhruba o 2:30 v ukrajinskom vzdušnom priestore spozorovali prvé skupiny striel.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Pellegrini očakával demisiu inej ministerky, Dolinková podľa neho urobila kopec dobrej práce

pellegrini ocakaval demisiu inej ministerky dolinkova podla neho urobila kopec dobrej prace

6.10.2024 (SITA.sk) - Prezident Peter Pellegrini očakával, že výmenou prvého člena súčasnej vlády nebude demisia ministerky zdravotníctva Zuzany Dolinkovej (Hlas-SD), ale inej ministerky.

"Ale osud sa vyvinul tak, ako sa vyvinul," skonštatoval prezident. Zároveň mu je ľúto, že Dolinková zo svojho postu odchádza preto, že necíti podporu predsedu vlády a vlády ako takej.

"Myslím si, že urobila kopec dobrej práce. Samozrejme, že nemohla za 11 mesiacov vyriešiť problémy, ktoré sa v slovenskom zdravotníctve nakopili za posledných 20 rokov," zdôraznila hlava štátu.

Pelegrini zároveň odkázal, že demisiu Dolinkovej príjme vtedy, keď bude z rúk premiéra Roberta Fica (Smer-SD) vidieť adekvátnu náhradu.

"To znamená, nebudem prijímať demisiu pani ministerky okamžite a poverovať zatiaľ nejakého člena vlády, kým sa nenájde jej nástupca. To si rezort zdravotníctva nemôže dovoliť," dodal prezident.


Počasie