• Dnes je: Nedeľa 29. septembra 2024 meniny má Michal, Michaela

Počasie na Slovensku sa zmení. Studený front prinesie zrážky aj silný vietor

Počasie na Slovensku sa zmení. Studený front prinesie zrážky aj silný vietor

Už v utorok sa však počasie zmení a od západu postúpi do našej oblasti studený front spojený s tlakovou nížou so stredom nad Severným morom.

V pondelok je na Slovensku jasno až polojasno, len miestami prechodne oblačno a teploty vystúpia na 21 až 26 stupňov Celzia. Ako informujú meteorológovia na svojom webe, na Orave a pod Tatrami je ojedinele chladnejšie.

V utorok aj výstraha pred vetrom

Už v utorok sa však počasie zmení a od západu postúpi do našej oblasti studený front spojený s tlakovou nížou so stredom nad Severným morom.

Pršať začne od západu a postupne sa zrážky vyskytnú na celom území Slovenska. „Zrána bude vo východnej polovici a k večeru na juhozápade polooblačno až oblačno,“ informuje Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ). Najvyššia denná teplota vystúpi na 18 až 23, na juhu stredného Slovenska, v Above a na Zemplíne bude 23 až 27 a teplota na horách vo výške 1500 m dosiahne okolo 10 stupňov Celzia.

Predpoveď počasia na utorok 24. septembra 2024.

Meteorológovia vydali aj žltú výstrahu prvého stupňa. Na hrebeňoch hôr v okresoch Banská Bystrica, Brezno, Poprad, Dolný Kubín, Liptovský Mikuláš, Martin, Námestovo, Ružomberok, Tvrdošín a Žilina sa na horách polohách nad pásmom lesa môže vyskytnúť vietor, ktorý môže krátkodobo (v nárazoch) dosiahnuť rýchlosť 110 až 135 kilometrov za hodinu alebo priemernú rýchlosť 70 až 85 kilometrov za hodinu, t.j. až víchrica.

Výstraha prvého stupňa pred vetrom na horách vydaná na utorok 24. septembra 2024.

Počasie na stredu, štvrtok a piatok

Oblačno až zamračené bude na Slovensku aj v stredu. Miestami, cez deň na strednom a východnom Slovensku

na viacerých miestach, sa vyskytnú prehánky alebo dážď. Najvyššia denná teplota sa vyšplhá na 16 až 21, na juhu bude do 23 stupňov Celzia.

Predpoveď počasia na stredu 25. septembra 2024.

Predpoveď počasia na stredu 25. septembra 2024.

Ako priblížili meteorológovia, vo štvrtok k nám po prednej strane hlbokej a rozsiahlej tlakovej níže nad západnou, strednou Európou a Škandináviou začne od juhozápadu prúdiť teplý a vlhký vzduch. Naďalej zostane obloha oblačná až zamračená a teplota cez deň dosiahne 19 až 24 a na severe bude miestami okolo 17 stupňov Celzia.

Predpoveď počasia na štvrtok 26. septembra 2024.

Dážď a prehánky treba očakávať aj v piatok. „Naše územie sa bude nachádzať v silnom juhozápadnom prúdení teplého a vlhkého vzduchu po prednej strane hlbokej a rozsiahlej tlakovej níže nad západnou, strednou a severnou Európou,“ priblížil SHMÚ. Teploty sa oproti predchádzajúcim veľmi nezmenia, cez deň bude 16 až 22 a na juhu miestami do 24 stupňov Celzia.

Predpoveď počasia na piatok 27. septembra 2024.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Sobotu 28. september 2024

horoskopy na dnes sobotu 28 september 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Sobotu 28. september 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Skôr ako sa niekomu zaviažete, dobre si všetko premyslite a pozisťujte, čo sa dá. Neskôr sa budete márne vyhovárať, že ste nemali dosť informácií. Opatrnosť je matkou múdrosti.

Býk 21.4. - 21.5.

Máte výnimočnú možnosť presadiť sa v tvrdej konkurencii. Vďaka známostiam a vašej usilovnosti by ste mohli zlepšiť vaše pracovné postavenie.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Dnes máte možnosť vrátiť staré dlžoby a vybaviť finančné záležitosti, ktoré ste považovali za stratené. Zažijete veselú príhodu pri ceste domov.

Rak 22.6. - 22.7.

Dnes zaznamenáte úspech skoro v každej oblasti vašej práce. Nesnažte sa však rozvíjať nové činnosti, nemuseli by ste ich zvládnuť. Dávajte pozor na cestách.




Všetky Horoskopy pre Sobotu 28. september 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie