• Dnes je: Piatok 18. októbra 2024 meniny má Lukáš

Opoziční poslanci predložili uznesenie, ktorým by odsúdili ruskú agresiu voči Ukrajine. Poslanci parlamentu ho neprijali

Opoziční poslanci predložili uznesenie, ktorým by odsúdili ruskú agresiu voči Ukrajine. Poslanci parlamentu ho neprijali

Uznesenie predložili zástupcovia strán Sloboda a Solidarita, hnutia Progresívne Slovensko a Kresťanskodemokratického hnutia.

7.5.2024 (SITA.sk) - Poslanci parlamentu neprijali uznesenie, ktorým by pri príležitosti druhého výročia začatia vojny na Ukrajine odsúdili ruskú vojenskú agresiu voči nášmu východnému susedovi. Uznesenie predložili opoziční poslanci strán Sloboda a Solidarita, hnutia Progresívne Slovensko a Kresťanskodemokratického hnutia.

Navrhovali, aby plénum v uznesení zdôraznilo, že ruská agresia voči nezávislému a suverénnemu štátu Ukrajine je hrubým pošliapaním medzinárodného práva a princípov Charty OSN, Helsinského záverečného aktu, Budapeštianskeho memoranda, Parížskej Charty a Základnej zmluvy NATO – Rusko.

Kroky Ruska podkopávajú bezpečnosť a stabilitu

„Kroky Ruskej federácie nebezpečným spôsobom podkopávajú európsku a globálnu bezpečnosť a stabilitu,“ píše sa v uznesení. Druhé výročie vojny na Ukrajine sme si pripomenuli 24. februára.

Opozícia chcela uznesením žiadať Ruskú federáciu, aby okamžite zastavila vojenské operácie, bezpodmienečne stiahla všetky ozbrojené sily a vojenskú techniku z celého územia Ukrajiny a plne rešpektovala nezávislosť, zvrchovanosť a územnú celistvosť Ukrajiny v rámci jej medzinárodne uznaných hraníc.

Zároveň by žiadala Rusko, aby sa vrátilo k rokovaciemu stolu a úprimne hľadalo riešenia mierovou cestou. Opoziční poslanci tiež uznesením navrhovali potvrdiť, že územia samozvaných republík Doneck a Luhansk sú naďalej zvrchovaným územím Ukrajiny.

Agresia neodráža vôľu ruského národa

„Sme zároveň presvedčení, že prebiehajúca agresia neodráža vôľu väčšiny ruského národa. Ruský národ si nezaslúži, aby ho jeho politické vedenie viedlo do medzinárodnej izolácie a ekonomickej krízy,“ uvádza sa v závere uznesenia. Uvedené záväzky potvrdili spoločne poslanci koalície aj opozície už v predchádzajúcom volebnom období, keď spoločne prijali obdobné znenie uznesenia.

„Poslanci za tie isté politické strany by preto nemali mať problém prijať opätovné odsúdenie konania Ruskej federácie v čase druhého výročia tejto agresie,“ uviedli poslanci v dôvodovej správe.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Štvrtok 17. október 2024

horoskopy na dnes stvrtok 17 oktober 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Štvrtok 17. október 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Stretnete sa s človekom, ku ktorému cítite veľké sympatie. Pomôže vás priviesť na lepšie myšlienky a prebudí u vás zmysel pre humor. Doprajte si trochu rozptýlenia.

Býk 21.4. - 21.5.

Z času na čas nezaškodí nejaká zmena. Pre vás to platí dvojnásobne, pretože stereotyp vás ubíja. Dnes budete mať príležitosť, ktorú by ste nemali nechať len tak. Treba len odvahu.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Bude sa vám dariť, len nezabudnite na opatrné počínanie s deťmi, partnerom alebo spoločníkom. Vzniknutý konflikt by mohol mať rozsiahle následky.

Rak 22.6. - 22.7.

Daj sa do kontaktu s osobami, ktoré myslia rovnako ako vy. Spoločne môžete veľa dosiahnuť. Spontánne nápady vyžadujú neobyčajné riešenie. Netreba sa ničoho naľakať.




Všetky Horoskopy pre Štvrtok 17. október 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie