• Dnes je: Sobota 27. apríla 2024 meniny má Jaroslav

Obvinenie europoslankyne Lexmann o otvorení otázky odňatia eurofondov pre Slovensko sú klamstvom, ohradilo sa KDH

Obvinenie europoslankyne Lexmann o otvorení otázky odňatia eurofondov pre Slovensko sú klamstvom, ohradilo sa KDH

Hnutie je proti tomu, aby sa otázka rušenia Úradu špeciálnej prokuratúry, ktorá je súčasťou vládnej novely Trestného zákona, preniesla na európsku úroveň.

14.1.2024 (SITA.sk) - Obvinenie europoslankyne Miriam Lexmann (KDH) zo strany premiéra Roberta Fica (Smer-SD) a ministra životného prostredia Tomáša Tarabu (nominant SNS), že akýmkoľvek spôsobom otvorila otázku prípadného odňatia eurofondov pre Slovensko, sú nehoráznym klamstvom.

Eurofondy ako nástroj trestania

Podľa europoslankyne Fico a Taraba dobre vedia, že sa v Európskom parlamente (EP) vždy dôrazne zasadzovala za striktné dodržiavanie základných zmlúv, a teda, aby sa odoberanie eurofondov nepoužívalo ako nástroj trestania členských štátov.

Kresťanskí demokrati zároveň považujú za zásadné, aby sa zachovala sloboda členských štátov rozhodovať o vlastnej vnútornej politike, prirodzene za predpokladu zachovávania právneho štátu.

Zmeny trestnej legislatívy

Preto je podľa Kresťanskodemokratického hnutia (KDH) dôležité, aby Slovensko malo možnosť vysporiadať sa s otázkami prípadnej zmeny trestnej legislatívy samé a nebolo k tomu nútené prostredníctvom finančných trestov.

„Celé roky kritika Európskej komisie a EP v kontexte ochrany právneho štátu príliš často smerovala do politík, ktoré patria do výlučnej kompetencie členských štátov. Tento aktivizmus presadzovať rovnaké videnie sveta, žiaľ, nahlodal legitimitu a autoritu Európskej únie," uviedol predseda KDH Milan Majerský.

KDH tak považuje za kontraproduktívne, aby EP v súčasnosti k tejto otázke prijal akúkoľvek rezolúciu.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Nešťastné lezenie na vlakový vozeň, dve deti zasiahol elektrický prúd

nestastne lezenie na vlakovy vozen dve deti zasiahol elektricky prud

27.4.2024 (SITA.sk) - Dve deti v Malackách zasiahol elektrický prúd po tom, čo vyliezli na vlakový vozeň.

Ako informuje bratislavská krajská polícia na sociálnej sieti, v piatok 26. apríla krátko po 19:00 privolali policajtov na železničnú stanicu v Malackách k dvom zraneným, ktorí sa nachádzali pri odstavenom nákladnom vozni.

Oboch zranených previezli do nemocnice. Poverený policajt začal trestné stíhanie vo veci trestného činu ublíženia na zdraví.

Viac k téme: Elektrina, Ublíženie na zdraví
Zdroj: SITA.sk - Nešťastné lezenie na vlakový vozeň, dve deti zasiahol elektrický prúd © SITA Všetky práva vyhradené.


Počasie