• Dnes je: Sobota 20. apríla 2024 meniny má Marcel

Nezaradeného poslanca Kollára prekvapilo, že sa Hipš vzdal funkcie predsedu Spolu

Nezaradeného poslanca Kollára prekvapilo, že sa Hipš vzdal funkcie predsedu Spolu

Juraj Hipš plánuje rokovať o spojení strany Spolu s hnutím Progresívne Slovensko a s touto víziou sa chce opätovne v septembri uchádzať o predsednícky post strany Spolu.

21.8.2021 (Webnoviny.sk) - Nezaradeného poslanca parlamentu a člena strany Spolu - občianska demokracia (Spolu) Miroslava Kollára prekvapil fakt, že sa Juraj Hipš vzdal funkcie predsedu Spolu.

Ako uviedol pre agentúru SITA, bol skôr pripravený na reflexiu prvých troch mesiacov reštartu strany, vylepšenie politickej komunikácie a na prípravu na jesennú „horúcu politickú sezónu" a blížiace sa komunálne voľby.

Kollár tiež potvrdil, že boli pripravené príchody ďalších politických osobností do strany, ktoré mali posilniť naratív vytvárania „politickej alternatívy voči chaosu a populizmu".

Rokovanie o spojení strany s hnutím PS

Hipš bude vykonávať funkciu predsedu Spolu do konania snemu strany. Zároveň plánuje rokovať o spojení strany Spolu s hnutím Progresívne Slovensko (PS) a s touto víziou sa chce opätovne v septembri uchádzať o predsednícky post strany Spolu.

Kollár spájanie strán víta

Kollár ozrejmil, že víta akékoľvek spájanie hodnotovo blízkych demokratických strán, ktoré môže podľa jeho slov posilniť „demokratický blok zdravého rozumu proti vláde chaosu a očkovacích lotérií".

„Keďže som v strane krátko, budem v nasledujúcich týždňoch intenzívne komunikovať so štruktúrami, aby som detailne spoznal názory členskej základne na túto novú iniciatívu predsedu Hipša," doplnil nezaradený poslanec.

Viac k téme: odchod z funkcie

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Ruský bombardér Tu-22M3 sa zrútil na juhu krajiny, údajne bol zostrelený (video)

rusky bombarder tu 22m3 sa zrutil na juhu krajiny udajne bol zostreleny video

19.4.2024 (SITA.sk) - Lietadlo ruskej armády sa v piatok ráno podľa gubernátora Stavropoľského kraja zrútilo v tomto regióne na juhu Ruska.

Naliehavá správa. Na poli v okrese Krasnogvardejskoje havarovalo prúdové lietadlo ... piloti sa katapultovali," napísal gubernátor Vladimir Vladimirov na komunikačnej platforme Telegram a zverejnil fotografiu havarovaného lietadla.

Neskôr dodal, že dvoch pilotov našli živých a previezli ich do nemocnice. Informuje o tom web Ukrajinská pravda.

Telegramové kanály uviedli, že stroj Tu-22M3, ktorý Rusko používa na útoky na Ukrajinu, sa zrútil, pretože bol zostrelený. Hovorca ukrajinských vzdušných síl Iľja Jevlaš informácie o zostrelení vojenského lietadla v Rusku nepotvrdil ani nepoprel.

Tu-22M je nadzvukový strategický bombardér.

Viac k téme: Bombardér Tu-22M3, Ruská armáda, rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: SITA.sk - Ruský bombardér Tu-22M3 sa zrútil na juhu krajiny, údajne bol zostrelený (video) © SITA Všetky práva vyhradené.


Počasie