• Dnes je: Sobota 27. apríla 2024 meniny má Jaroslav

Nemec má za sebou rekordný debut v NHL s dvomi asistenciami, New Jersey Devils však aj tak prehrali

Nemec má za sebou rekordný debut v NHL s dvomi asistenciami, New Jersey Devils však aj tak prehrali

Nemcovi pribudli do štatistík aj tri strely na bránku, jeden bodyček a dva mínusové body.

2.12.2023 (SITA.sk) - Šimon Nemec má za sebou vydarený debut v NHL. Jeho New Jersey síce na domácom ľade podľahlo San Jose 3:6, ale 19-ročný slovenský obranca asistoval pri dvoch góloch svojho tímu a s časom 22:38 min bol najviac vyťažený bek v drese Devils.

Dôvera v presilových hrách

Do štatistík mu pribudli aj tri strely na bránku, jeden bodyček a dva mínusové body. Na jeden a pol minúty dostal dôveru aj v presilových hrách. Nemec upútal svojím výkonom aj prísneho trénera Lindyho Ruffa, ktorý ho po zápase chválil.

"Na to, že odohral prvý zápas, to bolo veľmi dobré. Držal si pozíciu, zbytočne neodovzdával puky. Ak nám chcel prvým zápasom niečo naznačiť, robil to veľmi dobre,“ uviedol Lindy Ruff na webe NHL.

Do poslednej chvíle bojoval o miesto

Nemec pred sezónou bojoval do poslednej chvíle o miesto v prvom tíme New Jersey. Napokon však skončil na farme Utica Comets v AHL, kde v 13 zápasoch nazbieral 8 bodov a dlhodobo nadpriemernou výkonnosťou si pýtal povolanie do NHL.

Napokon mu pomohol dvojzápasový trest pre Brandona Smitha, ktorý nemohol nastúpiť do piatkového zápasu proti San Jose. Na dlhší čas zostal mimo hry aj skúsený obranca Dougie Hamilton, ktorý je čerstvo po operácii prsného svalu.

Každým výkonom rastie

"Už po absolvovaní vydareného prípravného kempu som mu povedal, že výkonmi rastie, ale potrebuje čo najviac hrať. Jedného dňa z neho môže byť skvelý hráč do presiloviek aj oslabení,“ povedal o Nemcovi Ruff ešte pred štartom sezóny.

"Snažil som sa to čo najviac užiť. Nervózny som bol len na začiatku pri nováčikovskom kole. Taký bežný deň, možno zajtra alebo pozajtra to začnem inak pociťovať. Ale je to celé šialené,“ skonštatoval Šimon Nemec na klubovom webe New Jersey Devils.

"Spoluhráči sa mi snažili pomáhať, najmä Česi, keďže máme takmer rovnaký jazyk. Bol to však pre nás ťažký zápas. Z toľkých striel sme dali len tri góly, tento súboj sme mali vyhrať,“ doplnila draftová dvojka z roku 2022.

Ako prvý Slovák dosiahol dva body

Rodák z Liptovského Mikuláša sa stal 96. slovenským hokejistom v profilige, v tejto sezóne si už pred ním odkrútil debut útočník Martin Pospíšil, ktorý v ňom dokonca strelil gól. Nemec sa zapísal do rekordných štatistík tým, že ako prvý Slovák pri premiére v NHL dosiahol dva body. Z obrancov Devils v tínedžerskom veku bodovali pri debute v profilige iba klubové legendy Scott Niedermayer a Ken Daneyko.

"Diablom" to však v piatkovom súboji proti najslabšiemu tímu súťaže body neprinieslo, hoci Devils pred týmto zápasom mali sériu troch víťazstiev. Zradila ich efektivita. Hráčom San Jose stačilo na šesť gólov sedemnásť striel, kým hokejisti New Jersey premenili 47 pokusov len na tri góly.

"Zlyhali sme v manažovaní puku. Vedeli sme, že budeme hrať s pukom oveľa viac ako súper. Urobili sme veľa práce, ale nerešpektovali sme hru. Je to sklamanie,“ zhodnotil tréner Ruff.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Sobotu 27. apríl 2024

horoskopy na dnes sobotu 27 april 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Sobotu 27. apríl 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Snažte sa o maximálnu chápavosť, určite zmiernite konflikty. V zamestnaní sa vám podarí prísť na skvelú myšlienku. Choďte tvrdo za svojím cieľom.

Býk 21.4. - 21.5.

Dnes bude fungovať nevypočítateľnosť. Náhle zmeny by vás nemali vyviesť z miery. Venujte zvýšenú pozornosť všetkému, čo budete robiť. Postupujte pomaly a opatrne.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Sľubný deň, počas ktorého by sa vám nemali do cesty stavať väčšie prekážky. Povybavujte si veci, ktoré ste doteraz nestihli. Deň je vhodný aj na väčšie nákupy, využite výhodné ponuky.

Rak 22.6. - 22.7.

Tajomstvo, ktoré ľahkovážne zveríte nepovolanej osobe, bude zneužité proti vám. Dajte si viac záležať na vašom zovňajšku, niečo môžete získať.




Všetky Horoskopy pre Sobotu 27. apríl 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie