• Dnes je: Štvrtok 18. apríla 2024 meniny má Valér

Naď rokoval s ministrom Zakovom, Slovensko a Bulharsko chcú spolupracovať v modernizácii armády (video)

Naď rokoval s ministrom Zakovom, Slovensko a Bulharsko chcú  spolupracovať v modernizácii armády (video)

Bulharský minister obrany vidí problém v šírení dezinformácií.

3.6.2022 (Webnoviny.sk) - Minister obrany SR Jaroslav Naď (OĽaNO) v piatok 3. júna prijal v priestoroch rezortu obrany ministra obrany Bulharska Dragomira Zakova. Predmetom oficiálnych bilaterálnych rokovaní boli najmä otázky modernizácie armád, konfliktu na Ukrajine a boj proti dezinformáciám.

„Obidve krajiny sú na východnej hranici Severoatlantickej aliancie (NATO), obidve krajiny čelia podobným hrozbám, musíme sa vyporiadavať s množstvom hybridných hrozieb a potrebujeme modernizovať naše ozbrojené sily. Hľadáme taktiež riešenia, ako pomôcť Ukrajine," uviedol na tlačovej konferencii minister Naď.

Ako ďalej dodal, Slovensko chce spolupracovať nielen na bilaterálnej úrovni, v oblasti modernizácie ozbrojených síl, keďže obe krajiny si objednali lietadlá F-16 zo Spojených štátov, ale plánujú spolupracovať aj v rámci Európskej únie a NATO.

„Diskutovali sme dnes (3. júna pozn. redakcie) o Ukrajine, o vojne a ako môžeme pomôcť Ukrajine, a taktiež sme sa rozprávali o modernizácii armád. Dohodli sme sa, že budeme zdielať naše skúsenosti, ako môžeme bojovať proti dezinformáciám, pretože práve týmto trpia naše spoločnosti. Bulharsko je pripravené počúvať o skúsenostiach Slovenska," dodal Dragomir Zakov. Obaja ministri sa ešte v piatok zúčastnia diskusie v rámci konferencie GLOBSEC.

Vojna na Ukrajine: USA budú brať Rusko na zodpovednosť za zločiny a Zelenskyj očakáva dodávky moderných bojových systémov

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj povedal, že ukrajinské sily odolávajú ruskému náporu v okolí mesta Sjevjerodoneck v Luhanskej oblasti.

Podotkol, že ukrajinskí vojaci zaznamenali počas bojov v meste „určité úspechy“, ale ešte je príliš skoro na predčasné závery. Referuje o tom spravodajský web CNN. „Teraz je to tam najťažšie.

Rovnako ako v mestách a komunitách v okolí, v Lysyčansku, Bachmute a ďalších mestách, kde je silný útok Ruska,“ povedal Zelenskyj vo svojom každodennom videoposolstve.


Zelenskyj tiež uviedol, že ruské sily mobilizujú ľudí z oblastí Donbasu, ktoré už majú pod kontrolou, a posielajú ich do boja v prvej línii útoku, pričom až za nimi prichádzajú ruské jednotky. „Čím dlhšie bude vojna pokračovať, tým odpornejšie, hanebnejšie a cynickejšie veci si Rusko navždy zapíše do svojich dejín,“ povedal.

Zelenskyj zároveň poznamenal, že je vďačný Spojeným štátom za súhlas s vyslaním pokročilých raketových systémov. „Tieto zbrane môžu skutočne zachrániť životy našich ľudí a pomôžu brániť našu krajinu,“ dodal. Podľa Zelenského Ukrajina očakáva dodávky moderných bojových systémov aj z iných krajín a podotkol, že najnovšie sľúbilo balík vojenskej pomoci aj Švédsko.


Spojené štáty a ich spojenci sa zaviazali, že budú brať Rusko na zodpovednosť za zločiny spáchané ruskými ozbrojenými silami na Ukrajine.


Námestníčka amerického ministerstva zahraničných vecí Uzra Zeyová na zasadnutí Bezpečnostnej rady OSN o posilnení zodpovednosti a spravodlivosti za vážne porušenia medzinárodného práva povedala, že za 100 dní svet videl, ako ruské sily bombardovali pôrodnice, vlakové stanice, obytné domy a dokonca zabíjali civilistov počas bicyklovania sa po ulici.

Ruský veľvyslanec pri OSN Vasilij Nebenzia opätovne obvinil západné štáty z „pokrytectva“ za to, že sa náhle domáhajú medzinárodnej trestnej spravodlivosti preto, že Moskva vedie na Ukrajine „špeciálnu vojenskú operáciu“.


Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj povedal, že ukrajinské sily odolávajú ruskému náporu v okolí mesta Sjevjerodoneck v Luhanskej oblasti. Podotkol, že ukrajinskí vojaci zaznamenali počas bojov v meste „určité úspechy“, ale ešte je príliš skoro na predčasné závery. Referuje o tom spravodajský web CNN. „Teraz je to tam najťažšie. Rovnako ako v mestách a komunitách v okolí, v Lysyčansku, Bachmute a ďalších mestách, kde je silný útok Ruska,“ povedal Zelenskyj vo svojom každodennom videoposolstve.

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj uviedol, že ruské sily mobilizujú ľudí z oblastí Donbasu, ktoré už majú pod kontrolou, a posielajú ich do boja v prvej línii útoku, pričom až za nimi prichádzajú ruské jednotky. „Čím dlhšie bude vojna pokračovať, tým odpornejšie, hanebnejšie a cynickejšie veci si Rusko navždy zapíše do svojich dejín,“ povedal.


Zelenskyj zároveň poznamenal, že je vďačný Spojeným štátom za súhlas s vyslaním pokročilých raketových systémov. „Tieto zbrane môžu skutočne zachrániť životy našich ľudí a pomôžu brániť našu krajinu,“ dodal. Podľa Zelenského Ukrajina očakáva dodávky moderných bojových systémov aj z iných krajín a podotkol, že najnovšie sľúbilo balík vojenskej pomoci aj Švédsko.

Spojené štáty a ich spojenci sa zaviazali, že budú brať Rusko na zodpovednosť za zločiny spáchané ruskými ozbrojenými silami na Ukrajine.


Námestníčka amerického ministerstva zahraničných vecí Uzra Zeyová na štvrtkovom zasadnutí Bezpečnostnej rady OSN o posilnení zodpovednosti a spravodlivosti za vážne porušenia medzinárodného práva povedala, že za 100 dní svet videl, ako ruské sily bombardovali pôrodnice, vlakové stanice, obytné domy a dokonca zabíjali civilistov počas bicyklovania sa po ulici.


Ruský veľvyslanec pri OSN Vasilij Nebenzia opätovne obvinil západné štáty z „pokrytectva“ za to, že sa náhle domáhajú medzinárodnej trestnej spravodlivosti preto, že Moskva vedie na Ukrajine „špeciálnu vojenskú operáciu“.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Štvrtok 18. apríl 2024

horoskopy na dnes stvrtok 18 april 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Štvrtok 18. apríl 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Dnes budete mať nákupnú horúčku. Saturn vám prinesie finančné straty, a preto sa radšej obmedzte len na nevyhnutné veci. Večer budete výborným spoločníkom.

Býk 21.4. - 21.5.

Dnes vám planéty pomôžu uplatniť vaše praktické schopnosti. Určite niečo vo svojom okolí zlepšíte a úplne prerobíte. Do práce sa vám podarí zapojiť aj najbližších.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Najlepšie výsledky dosiahnete práve vďaka priamočiarosti a otvorenosti. Padli ste do oka vplyvnej osobe, ktorá vám chce pomôcť. Je na vás, či ponúknutú pomoc prijmete.

Rak 22.6. - 22.7.

Tento deň najlepšie využijete, ak sa budete venovať tvorivej práci. Tu môžete svoju fantáziu neobmedzene využívať. Dobré výsledky budete dosahovať aj v štúdiu.




Všetky Horoskopy pre Štvrtok 18. apríl 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie