• Dnes je: Nedeľa 08. septembra 2024 meniny má Miriama

Mužstvo nemôže sedieť a čakať na športovú smrť, tvrdí nový tréner SSC Neapol Antonio Conte

Mužstvo nemôže sedieť a čakať na športovú smrť, tvrdí nový tréner SSC Neapol Antonio Conte

Od svojho nového tímu chce aktívnejší futbal ako bol ten, ktorý predvádzal v prechádzajúcej sezóne pod štyrmi rôznymi koučmi.

21.7.2024 (SITA.sk) - Antonio Conte, nový tréner talianskeho klubu SSC Neapol, v rozhovore pre web Football Italia prezradil, že je spokojný s priebehom prípravy na novú sezónu 2024/2025.

Majster z predminulej edície Serie A v rámci nej odohral dva prípravné duely s tímami z nižších súťaží, oba vyhral, s Anaune 4:0 a s Mantovou 3:0. Päťdesiatročný rodák z Lecce načrtol, že od svojho nového tímu chce aktívnejší futbal ako bol ten, ktorý predvádzal v prechádzajúcej sezóne pod štyrmi rôznymi koučmi.

"Nechcem tím, ktorý sa bráni. Mužstvo nemôže sedieť a nečinne čakať na športovú smrť,“ povedal Conte.

Tvorba tímu a novej identity

Bývalý kormidelník talianskej reprezentácie, londýnskych tímov Chelsea a Tottenham, Juventusu Turín či Interu Miláno si je vedomý, že tvorba tímu a novej identity nebude v najbližších týždňoch jednoduchá.

Máme sa sebou deväť dní tvrdej práce. S doterajším priebehom prípravy som spokojný. Zatiaľ som od nás videl veľmi dobrý pressing a vyššie postavenú obranu. To sú prvky, ktoré by nás mali v sezóne zdobiť. Naša sila však návratom reprezentantov ešte porastie,“ povedal Conte, ktorý ako tréner Serie A štyrikrát vyhral.

S tímom sa zatiaľ nepripravuje ani slovenský reprezentačný stredopoliar Stanislav Lobotka. O toho sa zaujímajú viaceré európske veľkokluby, no Conte sa už pred časom vyjadril, že na odchod odchovanca AS Trenčín vyhlásil embargo.

Príchod Lukakua

Rušno je však v súvislosti s príchodom belgického zakončovateľa Romelua Lukakua, ktorý sa s Contem veľmi dobre pozná z predchádzajúcich pôsobísk.

Partenopei“ už počas aktuálneho letného prestupového leta minuli na nové akvizície 47 miliónov eur. Stopér Alessandro Buongiorno prišiel z turínskeho FC za 35 miliónov a 12 miliónov klub vynaložil za príchod ďalšieho stredného obrancu Španiela Rafu Marína z Realu Madrid.

Pod Vezuv sa sťahuje aj skúsený krajný obranca Leonardo Spinazzolla. Ten prišiel zadarmo z AS Rím. Za zmienku stoja aj navrátilci z hosťovaní Michael Folorunsho, Walid Cheddira či Gianluca Gaetano. Všetci traja boli najmä na jar oporami tímov, v ktorých hosťovali.

Veľa vecí je v procese riešenia

Samozrejme, že ma zaujíma kvantita i kvalita hráčskeho kádra. Oveľa viac mi však záleží na tom, aby hráči pochopili to, čo od nich budem vyžadovať. O príchodoch a odchodoch sa baviť aktuálne nemôžeme, pretože veľa vecí je v procese riešenia,“ uzavrel Conte, ktorý je známy fyzicky náročnými letnými prípravami.

Keďže SSC Neapol obsadil v sezóne 2023/2024 neuspokojivé 10. miesto a bude bez účasti v pohárových európskych súťažiach, Conte sa môže koncentrovať na domácu scénu. Prvý súťažný duel odohrajú Neapolčania 10. augusta v Talianskom pohári proti druholigovej Modene, o 8 dní neskôr ich čaká duel 1. kola Serie A, v ktorom si skrížia kopačky s Hellasom Verona.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Vesmírna loď Starliner sa vrátila na Zem, cestu skomplikovalo zlyhanie trysky aj únik hélia

vesmirna lod starliner sa vratila na zem cestu skomplikovalo zlyhanie trysky aj unik helia

7.9.2024 (SITA.sk) - Prvá misia vesmírnej lode Starliner spoločnosti Boeing s astronautmi sa v piatok v noci skončila jej návratom na Zem, no bez posádky. Šesť hodín po tom, čo loď opustila Medzinárodnú vesmírnu stanicu (ISS), pristála na raketovej strelnici White Sands v Novom Mexiku.

Zlyhanie trysky a únik hélia

Ako konštatuje agentúra AP, bol to pokojný záver drámy, ktorá sa začala júnovým štartom dlho odkladaného debutu posádky a rýchlo prerástla do zdĺhavej misie.

Ich cestu k vesmírnej stanici komplikovalo zlyhanie trysky a úniky hélia, a preto americký Národný úrad pre letectvo a vesmír (NASA) rozhodol, že ich návrat loďou Starliner by bol príliš riskantný.

Časť starého vybavenia z ISS

Starliner tak v piatok na Zem priviezol len časť starého vybavenia z ISS. Dvojicu astronautov domov dopraví až vo februári vesmírna loď Dragon spoločnosti SpaceX Elona Muska.

Loď sa na polročnú expedíciu vydá tento mesiac len s dvomi astronautmi, pretože dve miesta sú rezervované pre Wilmorea a Williamsovú.

Viac k téme: Starliner, Vesmírna loď
Zdroj: SITA.sk - Vesmírna loď Starliner sa vrátila na Zem, cestu skomplikovalo zlyhanie trysky aj únik hélia © SITA Všetky práva vyhradené.


Počasie