• Dnes je: Nedeľa 06. októbra 2024 meniny má Natália

Moskva stratila za uplynulý deň viac ako tisíc vojakov, počet obetí tak prekročil hranicu 550-tisíc

Moskva stratila za uplynulý deň viac ako tisíc vojakov, počet obetí tak prekročil hranicu 550-tisíc

Za uplynulý deň Moskva prišla aj o dva tanky.

7.7.2024 (SITA.sk) - Počas uplynulého dňa na Ukrajine podľa Kyjeva Rusko stratilo 1 150 vojakov. Počet príslušníkov ruských ozbrojených síl vyradených z boja sa tak od začiatku vojny zvýšil na 550 990, uviedol v nedeľu na Facebooku ukrajinský generálny štáb.

Za uplynulý deň Moskva podľa neho prišla aj o dva tanky, 16 obrnených bojových vozidiel pechoty a 40 delostreleckých systémov.

Od začiatku invázie na Ukrajinu Rusko podľa Kyjiva celkovo stratilo už 8 155 tankov, 15 645 obrnených bojových vozidiel pechoty a 14 937 delostreleckých systémov.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Útok medveďa pri obci Hybe. Hubár zraneniam na mieste podľahol

utok medveda pri obci hybe hubar zraneniam na mieste podlahol

Pri obci Hybe medveď v sobotu zabil muža. Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline Zuzana Šefčíková.

Ťažko prístupný terén

Polícia spresnila, že medveď hnedý zaútočil na muža v sobotu doobeda v lesnom poraste, kde bol ťažko prístupný terén. Išlo o miesto v katastrálnom území obce Hybe, okres Liptovský Mikuláš.

„Muž bol spolu s ďalšou osobou na zbere húb, pričom na neho šelma zaútočila. Na miesto bola okamžite vyslaná policajná hliadka a bol vyrozumený zásahový tím pre medveďa hnedého,“ informovala polícia s tým, že muž utrpel zranenia, ktorým na mieste podľahol.

Zasiahnutá jedna z hlavných tepien

Leteckí záchranári na sociálnej sieti Facebook uviedli, že priamo z paluby vrtuľníka bola lekárka vysadená k zranenému palubným navijakom.

„Medveď pri útoku zasiahol 55-ročnému mužovi jednu z hlavných tepien dolnej končatiny, následkom čoho u neho došlo k masívnemu krvácaniu a zastaveniu obehu. Svedkovia ho začali na mieste oživovať, lekárka pokračovala v rozšírenej kardiopulmonálnej resuscitácii, ktorá, aj napriek maximálnemu úsiliu bola, žiaľ, neúspešná,“ priblížili.


Počasie