• Dnes je: Piatok 20. septembra 2024 meniny má Ľuboslav(a)

Ministerka Dolinková vyvracia dôvody na jej odvolanie, tvrdenia liberálov označila za absolútne klamstvo

Ministerka Dolinková vyvracia dôvody na jej odvolanie, tvrdenia liberálov označila za absolútne klamstvo

Na tlačovej besede boli prítomní aj nový riaditeľ Fakultnej nemocnice Trenčín Michal Plesník a primár kardiologického oddelenia Miroslav Vytiska.

Ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková odmieta výzvu strany Sloboda a Solidarita (SaS) na jej odvolanie. Liberáli v utorok na svojej tlačovej besede uviedli päť argumentov, ktoré podľa nich hovoria za výmenu ministerky.

Vyčítajú jej okrem iného chaos vo Fakultnej nemocnici Trenčín.

Dolinková to označila za absolútne klamstvo a zavádzanie opozíciou. Bývalý riaditeľ podľa nej odišiel dohodou a nemocnica rokuje o nástupe s troma novými lekármi. Starostlivosť má byť poskytovaná v rovnakom rozsahu.

Ministerstvo stíha míľniky v pláne obnovy


Hroziacemu krachu štátnej Všeobecnej zdravotnej poisťovne sa rezort podľa ministerky snaží zabrániť tým, že poisťovni nariadili vypracovať ozdravný plán.


Dôležité míľniky v pláne obnovy ministerstvo podľa Dolinkovej stíha, pretože projektové tímy na týždňovej báze riešia všetky problémy a už sú pripravené aj ďalšie vízie a kroky.


„Na lekárske fakulty nastúpi 150 nových medikov,“ doplnila ministerka.


Oddelenie funguje

Na tlačovej besede boli prítomní aj nový riaditeľ Fakultnej nemocnice Trenčín Michal Plesník a primár kardiologického oddelenia Miroslav Vytiska. Obaja mali pôvodne v pláne zúčastniť sa Výboru NR SR pre zdravotníctvo, ten sa však kvôli neprítomnosti niektorých poslancov nepodarilo otvoriť. Ďalšie rokovanie výboru by sa mohlo uskutočniť budúci mesiac.


Vytiska vyhlásil, že oddelenie funguje.

„Počty výkonov sú redukované z dôvodu čerpania dovoleniek,“ vysvetlil. Ako pokračoval, oddelenie nikdy neposkytovalo akútnu pomoc pri infarkte myokardu. Tú poskytujú a aj dlhodobo poskytovali okolité zariadenia, všetky v dostupnosti do dvoch hodín.


Výmena potrubia

Plesník sa vyjadril aj k medializovanej výmene potrubia v zdravotníckom zariadení. Tvrdí, že vyplatenie faktúry podpísal na základe zmluvy a nevidí žiadne pochybenie. Žiadne dôkazy o tom, že práce neboli vykonané buď vôbec, alebo nedostatočne, nemá a ani sa k nemu nedostali.


Trestné oznámenia v tejto veci, ktoré podal aj bývalý riaditeľ nemocnice, považuje za bezdôvodné, keďže konanie v nich bolo zastavené. Hoci až potom, ako bola sporná suma uhradená.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Štvrtok 19. september 2024

horoskopy na dnes stvrtok 19 september 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Štvrtok 19. september 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Poloha planét vám predurčuje deň vhodný na spoločenské vyžitie. Nezabudnite pri tom na najbližších. Dnes však neuzatvárajte žiadne zmluvy.

Býk 21.4. - 21.5.

Prebudená aktivita vás vedie ku konštruktívnemu rozhovoru. Túžbu po romantike a harmónii môže naplniť jedna sympatická osoba. Záleží na vašej iniciatíve.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Ak popustíte uzdu fantázii, vaše odvážne plány sa vám podarí realizovať. V súkromnom živote presvedčíte blízku osobu o vašich dobrých úmysloch.

Rak 22.6. - 22.7.

Stretnete známych a vo vzájomných diskusiách získate podnetné myšlienky. Chceli by ste aj realizovať? Nezabudnite, že sa budete musieť niečoho vzdať.




Všetky Horoskopy pre Štvrtok 19. september 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie