• Dnes je: Pondelok 13. mája 2024 meniny má Servác

Linde Material Handling: Tri dekády inovácií a úspechov na Slovensku

Linde Material Handling: Tri dekády inovácií a úspechov na Slovensku

Spoločnosť, ktorá nás sprevádza každodenným životom, sa môže pochváliť impozantnými číslami a úspechmi.

14.11.2023 (SITA.sk) - Linde Material Handling, líder v oblasti manipulačnej techniky, oslavuje 30 rokov pôsobenia na Slovensku. Zohráva kľúčovú úlohu v intralogistike výrobných podnikoch a priemyselných parkov, pomáha pri distribúcií čerstvých potravín aj preprave jemnej techniky.

Za tri dekády pôsobenia na slovenskom trhu Linde dodala svojim zákazníkom najmodernejšie technológie a riešenia, ktoré prispeli k rozvoju mnohých odvetví slovenského priemyslu. „Tam kde vy vidíte sklad, my vidíme tisícky precíznych procesov a operácií, ktoré zabezpečujú prevádzku skladov a výrobných hál po celom Slovensku. Aj preto v Linde neustále investujeme do nových technológií, ktoré zefektívňujú intralogistiku a prevádzku firiem a chránia zdravie ľudí,“ hovorí Matúš Beníček, Obchodný riaditeľ v spoločnosti Linde Material Handling.

Ekologický pohon. Slovenská pobočka spoločnosti, ktorá bola založená ako jedna z prvých v strednej Európe, sa stala synonymom pre kvalitu, udržateľnosť a inovácie. Manipulačná technika Linde bola historicky známa najmä modelmi so spaľovacím motorom. Vďaka novým ekologickým prístupom dokázala Linde prispôsobiť portfólio modernej dobe a dnes tvoria väčšinu vozíkov dodávaných Slovensko modely s elektrickým pohonom, ktoré sa môžu pýšiť nájazdom takmer dvoch desiatok tisíc prevádzkových hodín. Približne dve tretiny Linde vozíkov neskôr získava druhý život vďaka inovatívnemu repasovaciemu programu, čo potvrdzuje záväzok spoločnosti k udržateľnosti.

Digitalizácia a automatizácia sú v trende. Až 60% predaných vozíkov Linde je vybavených technológiou :connect pre manažment flotily. Aj vďaka technológii :connect dokážu spoločnosti efektívnejšie a bezpečnejšie manipulovať s materiálom a vyhodnocovať nastavené procesy. Linde svojimi automatizovanými riešeniami zásadne zmenila logistický priemysel a aj vďaka týmto vyspelým technológiám dnes intralogistika konkuruje leteckému či automobilovému priemyslu. Pred pár rokmi mali premiéru elektrické vozíky s integrovaným systémom riadenia, či lítium-ionóvé batérie a dnes sa odhaduje, že v roku 2025 budú 4 z 5 vozíkov automatizovaných.

Vitajte v business class. Spoločnosť Linde Material Handling sa môže pochváliť portfóliom s viac ako 77 sériami s 382 modelovými variantami vozíkov, v ktorých sa snúbi dizajn, precíznosť, ergonómia, bezpečnosť a prvotriedna kvalita. Niet divu, že Linde vozíky pravidelne získavajú v medzinárodnej súťaži ocenenie „Red Dot“ za dizajn, na ktorom spolupracujú už vyše 30 rokov s partnerskou spoločnosťou Porsche Engineering.

Bezpečnosť má pre Linde najvyššiu prioritu, čo odráža narastajúci záujem o bezpečnostné opatrenia na trhu. Mŕtve uhly, ťažko prehľadné miesta a rozptyľovanie hlukom predstavujú v intralogistike permanentné bezpečnostné riziko. Inovatívny asistenčný systém Linde Safety Guard dnes umožňuje identifikovať osoby a zóny v bezprostrednom okolí vozíkov s presnosťou až na 10 cm a vďaka aktívnym alarmom pomáha predchádzať nebezpečným situáciám.

Kvalita služieb vďaka ľuďom a novým procesom

Linde Material Handling sa za 30 rokov pretransformovala na lídra v oblasti intralogistiky na Slovensku. Dnes zamestnáva viac ako 100 zamestnancov – technikov a špecialistov, ktorí prinášajú inovatívne riešenia pre moderné logistické parky a prevádzky. „Pre porovnanie, v začiatkoch pôsobenia firmy bol najbližší servisný technik schopný prísť k zákazníkovi do niekoľkých dní a doručenie náhradných dielov trvalo minimálne 48 hodín. Vďaka strategickej polohe našich regionálnych skladov dodávame náhradné diely do 5 hodín a pri zásahoch je náš servisný technik na mieste u klienta do jednej hodiny, a to kdekoľvek na Slovensku,“ upresňuje Rudolf Nitschneider, riaditeľ servisu Linde na Slovensku.

A ako sa Linde pripravuje na ďalšiu úspešnú éru? Matúš Beníček dodáva: "S hrdosťou sa pozeráme na to, čo sme dosiahli, a s odhodlaním sa pripravujeme na ďalšie dekády inovácií. Naším záväzkom je, aby sme naďalej zlepšovali a zjednodušovali životy ľudí a podnikov na Slovensku.“

Informačný servis

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Pondelok 13. máj 2024

horoskopy na dnes pondelok 13 maj 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Pondelok 13. máj 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Pre dnešok platí: trpezlivosť ruže prináša. Každé prenáhlenie sa môže prejaviť len negatívne. Usilujte sa ovládať, zvlášť ak narodení na začiatku znamenia.

Býk 21.4. - 21.5.

Profesionálne úspechy a zdravie budú výborné. V medziľudských vzťahoch to však môže zaškrípať. Treba vám viac ohľaduplnosti a tolerantnosti k okoliu.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Hoci je všedný deň, vy si ho premeníte na sviatok. Budete aktívni a urobíte niečo pre upevnenie vzťahu s človekom, na ktorom vám záleží. Postačí málo.

Rak 22.6. - 22.7.

Predpoludním sa prejaví váš ľahkovážny prístup k peniazom, popoludní sa už ozve svedomie. Vyhľadáte kontakty alebo prijmete pozvanie. Pozor na zdravie!




Všetky Horoskopy pre Pondelok 13. máj 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie