• Dnes je: Sobota 27. júla 2024 meniny má Božena

Kto hlasoval za predčasné voľby v septembri? Dvaja poslanci sa zdržali a proti ich bolo 54

Kto hlasoval za predčasné voľby v septembri? Dvaja poslanci sa zdržali a proti ich bolo 54

Tabuľa s výsledkami z hlasovania o schválení termínu predčasných parlamentných volieb na 30. septembra 2023 počas rokovania 82. schôdze Národnej rady SR. Bratislava, 31. január 2023.

Za prijatie uznesenia, aby boli predčasné voľby na Slovensku 30. septembra 2023 hlasovali poslanci hnutia OĽaNO, Sme rodina a strany Sloboda a Solidarita (SaS).

Z nezaradených poslancov hlasovali za návrh členovia občiansko-demokratickej platformy i poslanci strany Za ľudí Jana Žitňanská, Juraj Šeliga a Miriam Šuteková. Taktiež súhlasili i nezaradení poslanci Tomáš Valášek (Progresívne Slovensko), Martin Čepček, Katarína Hatráková, Miroslav Kollár (Modrá koalícia), Martin Borguľa a Martin Klus.

Proti bol poslanecký klub strany Smer – sociálna demokracia, nezaradení poslanci strany Hlas – sociálna demokracia, nezaradení poslanci strany Kotlebovci – Ľudová strana Naše Slovensko, nezaradení poslanci hnutia Republika a strany Život – Národná strana.

Hlasovania sa zdržali nezaradený poslanec Patrick Linhart a nezaradená poslankyňa Slavěna Vorobelová. Neprítomní boli Peter Kremský (OĽaNO) a Marek Hattas (klub SaS). Celkovo za septembrový termín predčasných volieb hlasovalo 92 poslancov, proti bolo 54 a dvaja sa zdržali.

Predčasné voľby Slovensku nikdy nič dobré nepriniesli, ale je to jediná cesta, myslí si Remišová

Predčasné voľby Slovensku nikdy nič dobré nepriniesli, ale po povalení vlády stranami SaS, Smer-SD, Hlas-SD a extrémistami a po odmietnutí SaS podporiť novú vládu, je to, žiaľ, jediná schodná cesta.

Uviedla to poverená vicepremiérka a predsedníčka strany Za ľudí Veronika Remišová v reakcii na schválený termín predčasných volieb, ktoré budú 30. septembra.

Rozhodnú o osude krajiny

Voľby, ktoré nás čakajú, rozhodnú o osude Slovenska. Rozhodnú, či sa krajina vedená zlodejmi a populistami vydá na cestu korupcie, priemernosti a postupného úpadku, alebo spoločne zabojujeme za spravodlivosť, slobodu a prosperitu, aj keď to nebude jednoduché,“ skonštatovala.

Podľa Remišovej rozmýšľa drvivá väčšina politikov veľmi obmedzene pár mesiacov dopredu, prípadne navrhuje zvyšovanie nejakých sociálnych dávok. Sociálna pomoc je dôležitá v čase krízy, ale energetická kríza aj inflácia sa postupne skončia a politika nemôže byť neustále v zakliatí kríz. Slovensko podľa nej potrebuje uvažovať oveľa ďalej.

Hádky v koalícii blokovali progres

Remišová zhodnotila, že počas pôsobenia vo vláde sa strane Za ľudí veľa vecí podarilo, napríklad najväčšia reforma eurofondov a zníženie byrokracie v histórií, programy na nové eurofondové obdobie schválené medzi prvými šiestimi krajinami EÚ, na rozdiel od minulosti ani euro prepadnuté do Bruselu, čestne a profesionálne riadené IT služby štátu.

V medzinárodnom porovnaní vnímania korupcie Transparency International dosiahlo Slovensko historicky najlepšie umiestnenie za posledné desaťročie a oproti vláde Petra Pellegriniho sa nám v rebríčku podarilo zlepšiť o desať miest,“ poukázala Remišová. Zároveň však pripustila, že z dôvodu osobných sporov a hádok v koalícii sa mnohé veci nepodarili.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Piatok 26. júl 2024

horoskopy na dnes piatok 26 jul 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Piatok 26. júl 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Ak plánujete dôležité stretnutia, radšej ich odložte. Situácia nie je jasná ani v obchodných záležitostiach. Popoludnie strávte radšej v objatí koníčkov.

Býk 21.4. - 21.5.

Ešte stále budete myslieť len na peniaze. Snažte sa vedome vytvoriť dobrú náladu. Občas treba vedieť žiť, vychutnať aj tú najmenšiu príjemnú chvíľu.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Nosíte v hlave mnoho nápadov a dnes sa vám podarí jeden začať aj dokončiť. Planéty sú vám priaznivo naklonené, ich vplyv sa prejaví najmä v súkromnom živote.

Rak 22.6. - 22.7.

Na cestách by bolo dobré zvýšiť opatrnosť. V zložitej situácii sa riaďte svojou intuíciou. Zamyslite sa, či nevenujete priveľa pozornosti a úsilia bezvýznamným veciam.




Všetky Horoskopy pre Piatok 26. júl 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie