• Dnes je: Nedeľa 08. septembra 2024 meniny má Miriama

Krvavá hádka na ubytovni, opitá žena nožom pobodala muža

Krvavá hádka na ubytovni, opitá žena nožom pobodala muža

Zranenie si vyžadovalo ošetrenie privolanou rýchlou zdravotnou pomocou.

25.7.2024 (SITA.sk) - Hádka na ubytovni v Ivanke pri Dunaji (okres Senec) sa skončila pobodaním muža. Ako informuje Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Bratislave, policajtov do ubytovne privolali v stredu 24. júla krátko po 19:00, a to pre fyzický konflikt medzi mužom a ženou.

Podľa doterajších zistení sa 39-ročná žena a 35-ročný muž pohádali a ich hádka vyvrcholila fyzickým konfliktom. Počas neho muž utrpel jednorezné poranenie v oblasti brucha nožom s čepeľou dlhou 12 centimetrov.

„Policajti agresívnu ženu obmedzili na osobnej slobode a eskortovali za účelom vykonania ďalších potrebných úkonov na policajné oddelenie. Vykonanou dychovou skúškou jej bola nameraná hodnota 1,12 mg/l, čo predstavuje hodnotu 2,33 promile alkoholu v krvi," uviedla polícia.

Poverený policajný príslušník začal v tejto súvislosti trestné stíhanie pre trestný čin ublíženia na zdraví. „Po vykonaní potrebných úkonov bola žena umiestnená v cele policajného zaistenia," uzavrela polícia.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Vesmírna loď Starliner sa vrátila na Zem, cestu skomplikovalo zlyhanie trysky aj únik hélia

vesmirna lod starliner sa vratila na zem cestu skomplikovalo zlyhanie trysky aj unik helia

7.9.2024 (SITA.sk) - Prvá misia vesmírnej lode Starliner spoločnosti Boeing s astronautmi sa v piatok v noci skončila jej návratom na Zem, no bez posádky. Šesť hodín po tom, čo loď opustila Medzinárodnú vesmírnu stanicu (ISS), pristála na raketovej strelnici White Sands v Novom Mexiku.

Zlyhanie trysky a únik hélia

Ako konštatuje agentúra AP, bol to pokojný záver drámy, ktorá sa začala júnovým štartom dlho odkladaného debutu posádky a rýchlo prerástla do zdĺhavej misie.

Ich cestu k vesmírnej stanici komplikovalo zlyhanie trysky a úniky hélia, a preto americký Národný úrad pre letectvo a vesmír (NASA) rozhodol, že ich návrat loďou Starliner by bol príliš riskantný.

Časť starého vybavenia z ISS

Starliner tak v piatok na Zem priviezol len časť starého vybavenia z ISS. Dvojicu astronautov domov dopraví až vo februári vesmírna loď Dragon spoločnosti SpaceX Elona Muska.

Loď sa na polročnú expedíciu vydá tento mesiac len s dvomi astronautmi, pretože dve miesta sú rezervované pre Wilmorea a Williamsovú.

Viac k téme: Starliner, Vesmírna loď
Zdroj: SITA.sk - Vesmírna loď Starliner sa vrátila na Zem, cestu skomplikovalo zlyhanie trysky aj únik hélia © SITA Všetky práva vyhradené.


Počasie