• Dnes je: Nedeľa 08. septembra 2024 meniny má Miriama

KOOPERATIVA upozorňuje na nárast škôd spôsobených vodným živlom

KOOPERATIVA upozorňuje na nárast škôd spôsobených vodným živlom

Poisťovňa KOOPERATIVA zaznamenala výrazný nárast poistných udalostí v dôsledku silných atmosférických zrážok, povodní, záplav a krupobitia.

15.7.2024 (SITA.sk) - Za prvý polrok 2024 eviduje na celom území Slovenska už 658 škôd s očakávaným plnením na úrovni takmer 1,2 mil. eur. V porovnaní s rozsahom nahlásených škôd z týchto rizík za rovnaké obdobie minulého roka ide o viac ako 20%-ný nárast.

Voda ako živel predstavuje v našich geografických podmienkach aj v súvislosti s klimatickými zmenami čoraz väčšie riziká. Za prvý polrok 2024 nahlásili klienti najväčšej poisťovne na Slovensku kvôli extrémom v počasí spolu 658 poistných udalostí, ku ktorým došlo v dôsledku atmosférických zrážok, povodní, záplav a krupobitia, pričom najviac z nich vzniklo v mesiacoch máj a jún. Celková očakávaná výška plnenia z týchto rizík dosiahla hodnotu takmer 1,2 mil. eur. V roku 2023 KOOPERATIVA za to isté obdobie evidovala škody z rovnakých rizík na úrovni do 1 milióna eur.

"Štatistiky našej poisťovne potvrdzujú, že zabezpečiť si svoj majetok v čase, kedy postupujúce klimatické zmeny spôsobujú vyšší výskyt náhlych prudkých výkyvov počasia, je nevyhnutnosťou. Záleží nám na tom, aby odškodnenie v čo najväčšej miere pokrylo náklady našich klientov na opravy a odstránenie škôd, preto opakovane upozorňujeme na riziko podpoistenia pri starších, neaktualizovaných zmluvách," uvádza Vladimír Bakeš, predseda predstavenstva a generálny riaditeľ poisťovne KOOPERATIVA.

Klienti majú možnosť hlásiť škody telefonicky na čísle +421 2 5729 9999 alebo prostredníctvom online formulára na webstránke poisťovne.

Informačný servis

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Vesmírna loď Starliner sa vrátila na Zem, cestu skomplikovalo zlyhanie trysky aj únik hélia

vesmirna lod starliner sa vratila na zem cestu skomplikovalo zlyhanie trysky aj unik helia

7.9.2024 (SITA.sk) - Prvá misia vesmírnej lode Starliner spoločnosti Boeing s astronautmi sa v piatok v noci skončila jej návratom na Zem, no bez posádky. Šesť hodín po tom, čo loď opustila Medzinárodnú vesmírnu stanicu (ISS), pristála na raketovej strelnici White Sands v Novom Mexiku.

Zlyhanie trysky a únik hélia

Ako konštatuje agentúra AP, bol to pokojný záver drámy, ktorá sa začala júnovým štartom dlho odkladaného debutu posádky a rýchlo prerástla do zdĺhavej misie.

Ich cestu k vesmírnej stanici komplikovalo zlyhanie trysky a úniky hélia, a preto americký Národný úrad pre letectvo a vesmír (NASA) rozhodol, že ich návrat loďou Starliner by bol príliš riskantný.

Časť starého vybavenia z ISS

Starliner tak v piatok na Zem priviezol len časť starého vybavenia z ISS. Dvojicu astronautov domov dopraví až vo februári vesmírna loď Dragon spoločnosti SpaceX Elona Muska.

Loď sa na polročnú expedíciu vydá tento mesiac len s dvomi astronautmi, pretože dve miesta sú rezervované pre Wilmorea a Williamsovú.

Viac k téme: Starliner, Vesmírna loď
Zdroj: SITA.sk - Vesmírna loď Starliner sa vrátila na Zem, cestu skomplikovalo zlyhanie trysky aj únik hélia © SITA Všetky práva vyhradené.


Počasie