• Dnes je: Sobota 27. júla 2024 meniny má Božena

Jednota dôchodcov apeluje na politické strany, aby vyzvali seniorov k účasti v predčasných voľbách

Jednota dôchodcov apeluje na politické strany, aby vyzvali seniorov k účasti v predčasných voľbách

Podľa predsedu JDS máme na Slovensku aj viac ako 1,1 milióna seniorov, a preto by vláda nemala vyzývať len mladých ľudí a ľudí v zahraničí, aby išli voliť.

25.8.2023 (SITA.sk) - Jednota dôchodcov na Slovensku (JDS) apeluje v deklarácii na všetky politické strany kandidujúce v predčasných parlamentných voľbách 2023, aby vyzvali staršiu generáciu k účasti vo voľbách.

Ako informoval predseda JDS Michal Kotian, dôvodom je, aby táto generácia spoločne rozhodla o ďalšom smerovaní Slovenskej republiky.

List dostal aj premiér Ódor

Deklaráciu poslal v piatok predseda všetkým kandidujúcim politickým stranám s výzvou, aby ju ďalej šírili.

Ako uvádza Kotian, podobne už napísal aj poverenému premiérovi Ľudovítovi Ódorovi 8. augusta, keď premiér označil za úspech, že bude voliť viac ako 70-tisíc Slovákov zo zahraničia.

„Na môj otvorený list som do dnešného dňa od pána premiéra nedostal žiadnu odpoveď," doplnil Kotian.

Generačné rozdeľovanie spoločnosti

Podľa predsedu stále viac pozorujú od vedúcich predstaviteľov nášho štátu čoraz väčšie generačné rozdeľovanie spoločnosti – na mladých a starých.

„Mám ako predseda seniorskej organizácie, združujúcej viac ako 102-tisíc členov pocit, že slovenskí seniori sa pred voľbami ešte viac dostávajú na okraj spoločnosti, pretože zrejme ako voličský elektorát nevyhovujú moderným predstavám, ako by mala naša spoločnosť vyzerať a fungovať po predčasných parlamentných voľbách," pokračuje Kotian.

„Ak nechce volebnú účasť seniorov podporiť premiér, ani Vláda SR, ani iní predstavitelia štátu, obraciame sa prirodzene na všetky kandidujúce politické strany, ktorým by v rámci demokracie malo záležať aj na stopercentnej účasti seniorov vo voľbách," uzatvára predseda JDS.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Piatok 26. júl 2024

horoskopy na dnes piatok 26 jul 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Piatok 26. júl 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Ak plánujete dôležité stretnutia, radšej ich odložte. Situácia nie je jasná ani v obchodných záležitostiach. Popoludnie strávte radšej v objatí koníčkov.

Býk 21.4. - 21.5.

Ešte stále budete myslieť len na peniaze. Snažte sa vedome vytvoriť dobrú náladu. Občas treba vedieť žiť, vychutnať aj tú najmenšiu príjemnú chvíľu.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Nosíte v hlave mnoho nápadov a dnes sa vám podarí jeden začať aj dokončiť. Planéty sú vám priaznivo naklonené, ich vplyv sa prejaví najmä v súkromnom živote.

Rak 22.6. - 22.7.

Na cestách by bolo dobré zvýšiť opatrnosť. V zložitej situácii sa riaďte svojou intuíciou. Zamyslite sa, či nevenujete priveľa pozornosti a úsilia bezvýznamným veciam.




Všetky Horoskopy pre Piatok 26. júl 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie