• Dnes je: Nedeľa 08. septembra 2024 meniny má Miriama

Hlas zaregistroval po voľbách doménu pelle2024.sk. Ide o kampaňovú stránku k Pellegriniho prezidentskej kandidatúre?

Hlas zaregistroval po voľbách doménu pelle2024.sk. Ide o kampaňovú stránku k Pellegriniho prezidentskej kandidatúre?

Predseda Národnej rady SR Peter Pellegrini (Hlas-SD).

Strana Hlas-SD si dala štyri dni po parlamentných voľbách zaregistrovať doménu pelle2024.sk.

Kampaňová stránka ku kandidatúre

Vzbudzuje dojem, že by mohlo ísť o kampaňovú stránku ku kandidatúre šéfa strany a predsedu parlamentu Petra Pellegriniho za prezidenta v prezidentských voľbách v roku 2024. Informuje o tom Denník N. Doménu nechal zaregistrovať 4. októbra Matúš Šutaj Eštok, ktorý je dnes ministrom vnútra za Hlas-SD.

Bolo to v čase, keď strana Hlas-SD vyjednávala o podobe budúcej vlády so Smerom-SD, ale aj s Progresívnym Slovenskom. Nakoniec sa dohodla so Smerom-SD a v médiách sa špekulovalo o tom, či Pellegrinimu šéf Smeru-SD Robert Fico neponúkol podporu prezidentskej kandidatúry. Pellegrini to poprel.

„Môžem vylúčiť, že by súčasťou dohody bola nejaká dohoda o budúcej kandidatúre na post prezidenta Slovenskej republiky,“ uviedol po oznámení novej vládnej koalície. Agentúra SITA oslovila k doméne hovorkyňu Hlasu-SD Patríciu Macíkovú.

Pellegriniho kandidatúra

Pred parlamentnými voľbami Pellegrini hovoril, že nad prezidentskou kandidatúrou neuvažoval, po voľbách už úvahy o možnej kandidatúre potvrdil viackrát. Napríklad 8. novembra povedal: „túto tému som nevylúčil, a teda je to stále otvorená otázka, ktorú v najbližších týždňoch budeme musieť aj v strane, aj ja osobne nejakým spôsobom rozlúsknuť.“

Minulú nedeľu sa v diskusnej relácii TV Markíza vyjadril, že potrebuje mať uistenie, že občania si budú želať prezidentského kandidáta jeho kvalít. „Prichádza postupne ten čas, keď budem musieť oznámiť toto rozhodnutie,“ povedal predseda parlamentu.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Vesmírna loď Starliner sa vrátila na Zem, cestu skomplikovalo zlyhanie trysky aj únik hélia

vesmirna lod starliner sa vratila na zem cestu skomplikovalo zlyhanie trysky aj unik helia

7.9.2024 (SITA.sk) - Prvá misia vesmírnej lode Starliner spoločnosti Boeing s astronautmi sa v piatok v noci skončila jej návratom na Zem, no bez posádky. Šesť hodín po tom, čo loď opustila Medzinárodnú vesmírnu stanicu (ISS), pristála na raketovej strelnici White Sands v Novom Mexiku.

Zlyhanie trysky a únik hélia

Ako konštatuje agentúra AP, bol to pokojný záver drámy, ktorá sa začala júnovým štartom dlho odkladaného debutu posádky a rýchlo prerástla do zdĺhavej misie.

Ich cestu k vesmírnej stanici komplikovalo zlyhanie trysky a úniky hélia, a preto americký Národný úrad pre letectvo a vesmír (NASA) rozhodol, že ich návrat loďou Starliner by bol príliš riskantný.

Časť starého vybavenia z ISS

Starliner tak v piatok na Zem priviezol len časť starého vybavenia z ISS. Dvojicu astronautov domov dopraví až vo februári vesmírna loď Dragon spoločnosti SpaceX Elona Muska.

Loď sa na polročnú expedíciu vydá tento mesiac len s dvomi astronautmi, pretože dve miesta sú rezervované pre Wilmorea a Williamsovú.

Viac k téme: Starliner, Vesmírna loď
Zdroj: SITA.sk - Vesmírna loď Starliner sa vrátila na Zem, cestu skomplikovalo zlyhanie trysky aj únik hélia © SITA Všetky práva vyhradené.


Počasie