• Dnes je: Piatok 18. októbra 2024 meniny má Lukáš

Gašpar: V eurovoľbách zvíťazili národné a konzervatívne sily, do Bruselu smeruje pätica smerákov

Gašpar: V eurovoľbách zvíťazili národné a konzervatívne sily, do Bruselu smeruje pätica smerákov

Predseda poslaneckého klubu Progresívneho Slovenska Martin Dubéci si nie je istý, či europoslanci za Smer-SD budú mať v Európskom parlamente rešpekt.

9.6.2024 (SITA.sk) - Vo voľbách do Európskeho parlamentu zvíťazili národné a konzervatívne sily. Povedal to poslanec za stranu Smer-SD Tibor Gašpar v relácii V politike na TA3. Do Bruselu podľa jeho slov zvolili voliči za stranu Smer-SD Moniku Beňovú, Ľuboša Blahu, Erika Kaliňáka, Juditu Laššákovú a Katarínu Roth Neveďalovú.

Výsledok eurovolieb Gašpar vníma pozitívne napriek tomu, že podľa neoficiálnych výsledkov zvíťazilo Progresívne Slovensko (PS) a Smer-SD skončil druhý.

Z pohľadu strany Smer-SD ide podľa neho o „potvrdenie mandátu vlády, že suverénna politika Slovenska v Európskej únii je dôležitá a potrebná, pretože výsledok pomeru deviatich poslancov ku šiestim jasne hovorí, že národné a konzervatívne sily na Slovensku zvíťazili a politiky, ktoré sa tu diali v poslednom období, odmietame.

Do europarlamentu smeruje aj Blaha

Do europarlamentu smeruje aj podpredseda parlamentu Ľuboš Blaha, ktorý zvesil vo svojej kancelárii vlajku Európskej únie. Blaha ide podľa Gašpara do Bruselu preto, aby jasne pomenúval to, s čím sú nespokojní v politikách europarlamentu a presadzoval zmenu.

Všetci zvolení europoslanci za Smer-SD by sa mali aj ujať mandátu. Gašpar povedal, že nikto nešiel do kandidatúry s tým, že si získaný mandát neuplatní. Ľuboš Blaha už na Telegrame napísal, že odchádza ako europoslanec do Bruselu.

Osobne idem s plnou vervou do Bruselu bojovať za Slovensko, za vás a za Roberta Fica," uviedol.

Smer je poraziteľný

Predseda poslaneckého klubu Progresívneho Slovenska Martin Dubéci si nie je istý, či europoslanci za Smer-SD budú mať v Európskom parlamente rešpekt a poukázal na to, že nebudú zaradení v žiadnej frakcii.

Naši europoslanci budú zaradení vo veľkej, fungujúcej, liberálnej frakcii, ktorá je súčasťou najväčších rozhodnutí,“ podčiarkol Dubéci a dodal, že poslanci za PS budú vďaka tomu vedieť v Bruseli presadzovať veci na rozdiel od poslancov Smeru.

Státisíce voličov povedali, že veria proeurópskej orientácii a tomu, že toto je spôsob, akým máme ísť ďalej. Smer je strana, ktorá je poraziteľná,“ zhodnotil výsledok volieb a víťazstvo PS Dubéci.

Poukázal tiež na to, že Progresívne Slovensko si v europarlamente polepšilo, namiesto dvoch súčasných europoslancov (koalícia PS a Spolu získala spolu štyri mandáty v roku 2019, dva z toho patria Spolu, pozn. SITA) bude mať šesť.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Štvrtok 17. október 2024

horoskopy na dnes stvrtok 17 oktober 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Štvrtok 17. október 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Stretnete sa s človekom, ku ktorému cítite veľké sympatie. Pomôže vás priviesť na lepšie myšlienky a prebudí u vás zmysel pre humor. Doprajte si trochu rozptýlenia.

Býk 21.4. - 21.5.

Z času na čas nezaškodí nejaká zmena. Pre vás to platí dvojnásobne, pretože stereotyp vás ubíja. Dnes budete mať príležitosť, ktorú by ste nemali nechať len tak. Treba len odvahu.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Bude sa vám dariť, len nezabudnite na opatrné počínanie s deťmi, partnerom alebo spoločníkom. Vzniknutý konflikt by mohol mať rozsiahle následky.

Rak 22.6. - 22.7.

Daj sa do kontaktu s osobami, ktoré myslia rovnako ako vy. Spoločne môžete veľa dosiahnuť. Spontánne nápady vyžadujú neobyčajné riešenie. Netreba sa ničoho naľakať.




Všetky Horoskopy pre Štvrtok 17. október 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie