• Dnes je: Sobota 27. apríla 2024 meniny má Jaroslav

Ficova vláda sama poslala Bruselu návrhy novej legislatívy, ohradili sa europoslanci voči klamstvám Beňovej

Ficova vláda sama poslala Bruselu návrhy novej legislatívy, ohradili sa europoslanci voči klamstvám Beňovej

Beňovú žiadajú, aby svoje vyjadrenie stiahla a za svoje klamstvá sa verejne ospravedlnila.

14.12.2023 (SITA.sk) - Viacero slovenských poslancov Európskeho parlamentu sa ohradilo voči vyjadreniam europoslankyne Moniky Beňovej (Smer-SD) a predsedu strany Smer – sociálna demokracia (Smer-SD) Roberta Fica. Podľa Beňovej a Fica slovenskí europoslanci nabádajú európske inštitúcie na zastavenie eurofondov Slovensku alebo na aktiváciu článku 7 Lisabonskej zmluvy pre spustenie mechanizmu na pozastavenie hlasovacích práv Slovenska v Rade.

Europoslanci Martin Hojsík (PS), Michal Wiezik (PS), Lucia Ďuriš Nicholsonová (Jablko), Jozef Mihál (Demokrati), Vladimír Bilčík (Demokrati), Ivan Štefanec (KDH), Miriam Lexmann (KDH), Peter Pollák (Slovensko) a Eugen Jurzyca (SaS) tvrdia, že tieto opatreniach nikdy nepresadzovali, ako to tvrdí Beňová.

Výsledok aktivity Ficovej vlády

„Slovenská vláda sama dobrovoľne poslala návrhy novej legislatívy Európskej komisii (EK) na posúdenie. Ak teraz EK podniká kroky voči Slovensku, je to výsledok aktivity vlády Roberta Fica proti právnemu štátu a európskym hodnotám, ktoré sa Slovensko zaviazalo pri vstupe do Európskej únie dodržiavať," vysvetlili poslanci a dodali, že nemajú dosah na stanoviská EK, ktorej výkonným podpredsedom je nominant Smeru-SD Maroš Šefčovič.

Slovenskí europoslanci tvrdia, že v EP zatiaľ len prebieha debata o právnom štáte na Slovensku, ku ktorej EP prijme v januári svoje uznesenie. Beňovú zároveň žiadajú, aby svoje vyjadrenie stiahla a za svoje klamstvá sa verejne ospravedlnila.

Rieši to už Brusel

V Európskom parlamente bola v stredu debata o údajnom porušovaní princípov právneho štátu v súvislosti s navrhovaným prepracovaním Trestného zákona a rušením Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP).

Uviedla to europoslankyňa Monika Beňová (Smer-SD) s tým, že neúspešní opoziční politici sa rozhodli pomstiť ľuďom na Slovensku, pretože prehrali v parlamentných voľbách.

„Zákernosť a zlomyseľnosť našich opozičných politikov voči vlastnému štátu a jeho občanom očividne nemá žiadne hranice. Prišli totiž s nápadom na aktiváciu článku 7 Lisabonskej zmluvy voči vlastnej krajine. Ten sa považuje za najtvrdšiu sankciu, ktorú možno uplatniť voči členskému štátu," uviedla Beňová a vysvetlila, že to by mohlo znamenať napríklad pozastavenie hlasovacích práv v Rade EÚ a tiež stopnutie európskych peňazí určených pre samosprávu, ochranu životného prostredia, zdravotníctvo, školstvo či poľnohospodárov.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Sobotu 27. apríl 2024

horoskopy na dnes sobotu 27 april 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Sobotu 27. apríl 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Snažte sa o maximálnu chápavosť, určite zmiernite konflikty. V zamestnaní sa vám podarí prísť na skvelú myšlienku. Choďte tvrdo za svojím cieľom.

Býk 21.4. - 21.5.

Dnes bude fungovať nevypočítateľnosť. Náhle zmeny by vás nemali vyviesť z miery. Venujte zvýšenú pozornosť všetkému, čo budete robiť. Postupujte pomaly a opatrne.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Sľubný deň, počas ktorého by sa vám nemali do cesty stavať väčšie prekážky. Povybavujte si veci, ktoré ste doteraz nestihli. Deň je vhodný aj na väčšie nákupy, využite výhodné ponuky.

Rak 22.6. - 22.7.

Tajomstvo, ktoré ľahkovážne zveríte nepovolanej osobe, bude zneužité proti vám. Dajte si viac záležať na vašom zovňajšku, niečo môžete získať.




Všetky Horoskopy pre Sobotu 27. apríl 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie