• Dnes je: Sobota 27. júla 2024 meniny má Božena

Fico sa za šesť rokov od vraždy Kuciaka nepoučil a ešte pritvrdil, konštatujú šéfredaktori viacerých médií

Fico sa za šesť rokov od vraždy Kuciaka nepoučil a ešte pritvrdil, konštatujú šéfredaktori viacerých médií

Šéfredaktori viacerých médií si pripomínajú šieste výročie vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej.

21.2.2024 (SITA.sk) - Šéfredaktori viacerých médií si pripomínajú šieste výročie vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice, archeologičky Martiny Kušnírovej.

Fico sa nepoučil a ešte pritvrdil

„Zavraždili ho, lebo písal o korupcii a podvodoch ľudí, ktorí mali ochranu od štátu vedeného Robertom Ficom. Vražda novinára otriasla celou spoločnosťou. Ľudia pochopili, že útok na novinára je útokom na všetkých. Robert Fico musel odísť a zdalo sa, že jeho éra sa skončila. Dnes je späť a znovu útočí na novinárov," píšu vo svojom vyhlásení.

Konštatujú, že Robert Fico sa za tých šesť rokov od vraždy nepoučil, naopak, ešte pritvrdil. Poukazujú na to, že nepohodlných novinárov premiér označil za nepriateľov štátu, neodpovedá im na otázky a preferuje podľa nich dezinformátorov. „Chce si vybudovať propagandistické impérium podobné tomu, aké si vybudoval Viktor Orbán," tvrdia šéfredaktori.

Novinári sú opäť terče

Šéfredaktori sú tiež toho názoru, že predseda vlády opätovne robí z novinárov terče a obracia na nich hnev svojho elektorátu.

„Fico si neobjednal vraždu Jána Kuciaka, ale je politicky zodpovedný za prostredie, v ktorom si niekto myslel, že vražda novinára mu prejde. Že ľudia ako Marian Kočner mali imunitu a mohli kradnúť, vydierať, uplácať, vyhrážať sa a nakoniec pravdepodobne aj objednať vraždu. Bez Ficovho systému mafiánskeho vládnutia by to nebolo možné," píšu ďalej.

Vyjadrili tiež názor, že v súčasnosti premiér ochranu pre „svojich ľudí" ešte posilňuje, usiluje sa o ovládnutie polície i ovplyvňovanie prokuratúry a súdov. Novela Trestného zákona podľa nich bagatelizuje korupciu, ubližuje obetiam a prináša amnestiu pre „Ficových ľudí".

„Sme novinári a našou úlohou nie je bojovať proti politikom. Musíme však písať o ich zlyhaniach, klamstvách a zločinoch. To nie je prejav nepriateľstva. To je naša služba verejnosti, snaha hľadať pravdu a záväzok, ktorý máme aj voči Jánovi Kuciakovi, Martine Kušnírovej a ich rodinám. Prešlo šesť rokov od vraždy, ale ako by to bolo včera. Nikdy neuhneme. Nikdy nebudeme ticho," uzavreli svoje vyhlásenie.

Pod vyhlásením sú podpísaní

šéfredaktorka SME Beata Balogová, Peter Bardy z Aktuality.sk, šéfredaktor Denníka N Matúš Kostolný, Lukáš Diko z ICJK, Štefan Hríb za týždeň, Filip Minich za Refresher, taktiež Marcela Šimková za Hospodárske noviny, šéfredaktor SITA Martin Dargaj, Miroslava Kernová z portálu O médiách, Jaroslav Vrábeľ za Korzár, Lucia Okšová z Forbesu, Peter Dlhopolec za The Slovak Spectator, Lucia Yar z Euractiv, Radoslav Blažek za MY, šéfredaktor Napunk Zoltán Szalay, Igor Gressner za Šport a Csaba Nyerges za Új Szó.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Piatok 26. júl 2024

horoskopy na dnes piatok 26 jul 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Piatok 26. júl 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Ak plánujete dôležité stretnutia, radšej ich odložte. Situácia nie je jasná ani v obchodných záležitostiach. Popoludnie strávte radšej v objatí koníčkov.

Býk 21.4. - 21.5.

Ešte stále budete myslieť len na peniaze. Snažte sa vedome vytvoriť dobrú náladu. Občas treba vedieť žiť, vychutnať aj tú najmenšiu príjemnú chvíľu.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Nosíte v hlave mnoho nápadov a dnes sa vám podarí jeden začať aj dokončiť. Planéty sú vám priaznivo naklonené, ich vplyv sa prejaví najmä v súkromnom živote.

Rak 22.6. - 22.7.

Na cestách by bolo dobré zvýšiť opatrnosť. V zložitej situácii sa riaďte svojou intuíciou. Zamyslite sa, či nevenujete priveľa pozornosti a úsilia bezvýznamným veciam.




Všetky Horoskopy pre Piatok 26. júl 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie