• Dnes je: Sobota 27. apríla 2024 meniny má Jaroslav

Exstarostu Kalinkova odvolací súd oslobodil spod obžaloby pre korupciu

Exstarostu Kalinkova odvolací súd oslobodil spod obžaloby pre korupciu

Špecializovaný trestný súd odsúdil exstarostu v máji minulého roku na päť rokov väzenia pričom mu uložil aj päťročný zákaz pôsobenia vo verejnej správe.

12.12.2023 (SITA.sk) -  Najvyšší súd v utorok oslobodil bývalého starostu obce Kalinkovo v okrese Senec Štefana Božíka spod obžaloby pre korupciu.

Ako informovala hovorkyňa súdu Alexandra Važanová, odvolací súd zrušil v celom rozsahu predošlé odsudzujúce rozhodnutie Špecializovaného trestného súdu. Hovorkyňa doplnila, že odvolanie prokurátora senát zamietol ako nedôvodné. Utorkové rozhodnutie najvyššieho súdu je právoplatné.

Uznal ho totiž za vinného v prípade troch korupčných skutkov. Proti rozhodnutiu sa Božík odvolal, rovnako urobil aj prokurátor. Podľa obžaloby žiadal úplatok za schválenie územného plánu alebo vydanie stavebného povolenia a tiež prevod vlastníckych práv k pozemkom.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Nešťastné lezenie na vlakový vozeň, dve deti zasiahol elektrický prúd

nestastne lezenie na vlakovy vozen dve deti zasiahol elektricky prud

27.4.2024 (SITA.sk) - Dve deti v Malackách zasiahol elektrický prúd po tom, čo vyliezli na vlakový vozeň.

Ako informuje bratislavská krajská polícia na sociálnej sieti, v piatok 26. apríla krátko po 19:00 privolali policajtov na železničnú stanicu v Malackách k dvom zraneným, ktorí sa nachádzali pri odstavenom nákladnom vozni.

Oboch zranených previezli do nemocnice. Poverený policajt začal trestné stíhanie vo veci trestného činu ublíženia na zdraví.

Viac k téme: Elektrina, Ublíženie na zdraví
Zdroj: SITA.sk - Nešťastné lezenie na vlakový vozeň, dve deti zasiahol elektrický prúd © SITA Všetky práva vyhradené.


Počasie