• Dnes je: Nedeľa 06. októbra 2024 meniny má Natália

Európski politici odsúdili ďalšie smrtiace ruské útoky. Putinovo Rusko sa nezastaví pred ničím, uviedol český prezident Pavel

Európski politici odsúdili ďalšie smrtiace ruské útoky. Putinovo Rusko sa nezastaví pred ničím, uviedol český prezident Pavel

Nový britský premiér Keir Starmer poznamenal, že ruské útoky na nemocnicu sú ukážkou tej najväčšej „skazenosti" Ruska.

8.7.2024 (SITA.sk) - Viacerí európski lídri a poprední politici odsúdili pondelňajšie ruské raketové útoky voči viacerých ukrajinským mestám, pri ktorých prišli o život desiatky ľudí a množstvo ďalších osôb utrpelo zranenia.

Potreba naďalej podporovať Ukrajinu

Estónska premiérka Kaja Kallasová uviedla, že zábery, ktoré v pondelok prichádzajú z Kyjeva, sú „šokujúce" a pripomínajú, prečo svet potrebuje naďalej podporovať Ukrajinu. Referuje o tom web news.sky.com.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Taliansky minister zahraničných vecí Antonio Tajani označil raketové útoky na ukrajinskú metropolu za „vojnové zločiny", ktoré by malo „odsúdiť celé medzinárodné spoločenstvo".

Vyjadrenie českého prezidenta

Český prezident Petr Pavel označil útoky za „neospravedlniteľné" a povedal, že sú „dôkazom toho, že Putinovo Rusko sa nezastaví pred ničím".

„Momentálne letím na samit NATO, kde očakávam konsenzus, že všetci vnímame Rusko ako najväčšiu hrozbu, na ktorú musíme byť dôkladne pripravení," napísal v príspevku pre platforme X.

„Železná" podpora

Britský minister zahraničných vecí David Lammy medzitým povedal, že útok na detskú nemocnicu Ochmatdyt v Kyjeve bol „hrozivým útokom na ukrajinských civilistov", a zopakoval, že podpora Ukrajiny zo strany Spojeného kráľovstva bude naďalej „železná".

Nový britský premiér Keir Starmer predtým poznamenal, že ruské útoky na nemocnicu sú ukážkou tej najväčšej „skazenosti" Ruska.

               

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Pellegrini by sa divil, keby vláda riešila Kotlárovu správu o pandémii koronavírusu

pellegrini by sa divil keby vlada riesila kotlarovu spravu o pandemii koronavirusu

6.10.2024 (SITA.sk) - Prezident Peter Pellegrini by sa podľa vlastných slov veľmi divil, keby sa vláda s plnou vážnosťou zaoberala správou vládneho splnomocnenca a poslanca Petra Kotlára (klub SNS) o pandémii koronavírusu.

Povedal to v rozhovore pre spravodajskú televíziu TA3.

"Ak by sa vláda mala zaoberať tým, či ide o biologickú zbraň, či ide o nanočipy, ktoré do ľudí cez tieto vakcíny do ľudí pichali a nezaoberala sa napríklad tým, že máme stovky mostov v dezolátnom stave, ktoré, tak ako sme videli v Banskej Bystrici, postupne začnú padať ako domčeky z karát," vyhlásil Pellegrini.

"Ale ak budeme riešiť takéto správy od pána Kotlára s tým všetkým, čo tam je napísané... Keď bude Slovensko napríklad jediné, čo si nedovolil ani Kim Čong Un v Severnej Kórei, sa vzďaľovať od nejakých medzinárodných organizácií ako jediná krajina na svete, len preto, že si to želá pán Kotlár a spol, tak ja neviem, či toto je správna cesta pre Slovensko," vyhlásil Pellegrini.


Počasie