• Dnes je: Štvrtok 19. septembra 2024 meniny má Konštantín

Európska komisia podľa Kosovej nemá záujem diskutovať o správe o právnom štáte, pozvanie eurokomisára Reyndersa zostalo bez reakcie

Európska komisia podľa Kosovej nemá záujem diskutovať o správe o právnom štáte, pozvanie eurokomisára Reyndersa zostalo bez reakcie

Pripomenula, že zastúpenie EK na Slovensku ešte predtým zorganizovalo stretnutie, na ktorom mala byť predmetná správa prezentovaná, na poslednú chvíľu však bolo zrušené.

19.9.2024 (SITA.sk) - Predsedníčku Súdnej rady SR Marcelu Kosovú mrzí, že Európska komisia nemá záujem diskutovať o správe, v ktorej Komisia kritizovala stav právneho štátu na Slovensku.

Ako pripomenula na štvrtkovom zasadnutí súdnej rady, eurokomisára pre oblasť spravodlivosti Didiera Reyndersa za týmto účelom pozvali na zasadnutie rady. Zo strany EK však podľa nej neprišla žiadna reakcia.

"Ani to, že "dostali sme, neprídeme", alebo "prídeme", alebo "nemáme teraz čas, mení sa zloženie komisie, posunieme to", čiže toľko k transparentnosti EK vo vzťahu k správe o právnom štáte," skonštatovala Kosová.

Zrušené stretnutie

Zároveň pripomenula, že zastúpenie EK na Slovensku ešte predtým zorganizovalo stretnutie, na ktorom mala byť predmetná správa prezentovaná, na poslednú chvíľu však bolo zrušené a nebolo zvolané ďalšie. Na stretnutí pritom podľa Kosovej chcelo vystúpiť viacero členov súdnej rady.

"A preto sme sa zhodli ako členovia súdnej rady, že je potrebné vypracovať stanovisko a aj ho verejne komunikovať," zdôraznila šéfka rady. V samotnom dokumente z dielne EK podľa Kosovej členovia súdnej rady identifikovali nezrovnalosti.

"A nebolo ich málo," dodala.

Výročná správa o právnom štáte

Európska komisia (EK) ešte v júli uverejnila svoju piatu výročnú správu o právnom štáte. V nej systematicky a objektívne preskúmala vývoj v oblasti právneho štátu jednotným spôsobom vo všetkých členských krajinách.

EK Slovensku odporúča zaviesť opatrenia, na základe ktorých sa zabezpečí, aby sa na členov súdnej rady vzťahovali dostatočné záruky nezávislosti, pokiaľ ide o ich odvolanie, s prihliadnutím na európske normy týkajúce sa nezávislosti súdnych rád.

Ďalej našu krajinu nabáda k tomu, aby zaviedla opatrenia na zavedenie a dodržiavanie dostatočných záruk v prípadoch, keď sudcovia musia niesť trestnoprávnu zodpovednosť za trestný čin ohýbania práva v súvislosti so svojimi súdnymi rozhodnutiami.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Štvrtok 19. september 2024

horoskopy na dnes stvrtok 19 september 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Štvrtok 19. september 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Poloha planét vám predurčuje deň vhodný na spoločenské vyžitie. Nezabudnite pri tom na najbližších. Dnes však neuzatvárajte žiadne zmluvy.

Býk 21.4. - 21.5.

Prebudená aktivita vás vedie ku konštruktívnemu rozhovoru. Túžbu po romantike a harmónii môže naplniť jedna sympatická osoba. Záleží na vašej iniciatíve.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Ak popustíte uzdu fantázii, vaše odvážne plány sa vám podarí realizovať. V súkromnom živote presvedčíte blízku osobu o vašich dobrých úmysloch.

Rak 22.6. - 22.7.

Stretnete známych a vo vzájomných diskusiách získate podnetné myšlienky. Chceli by ste aj realizovať? Nezabudnite, že sa budete musieť niečoho vzdať.




Všetky Horoskopy pre Štvrtok 19. september 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie