• Dnes je: Sobota 27. júla 2024 meniny má Božena

Dochádza ti tabletka, magorko? pustil sa Danko do Matoviča po tom, čo jeho novú partnerku nazval „pipkou“

Dochádza ti tabletka, magorko? pustil sa Danko do Matoviča po tom, čo jeho novú partnerku nazval „pipkou“

Podpredseda parlamentu Andrej Danko a poslanec Igor Matovič mali v pléne parlamentu medzi sebou ostrú výmenu názorov.

27.2.2024 (SITA.sk) - Podpredseda parlamentu Andrej Danko (SNS) a poslanec Igor Matovič (hnutie Slovensko) mali v pléne parlamentu medzi sebou výmenu názorov.

Matovič vo svoje faktickej poznámke podotkol, že Danko si bol v Dubaji „užívať s pipkou". Podpredseda parlamentu na poznámku reagoval, že v Dubaji bol pracovne.

„Pán Matovič, máte plné ústa slušnosti k ženám. Chápem, že s pipkou Pavlínkou si veľa neužijete, ale, prosím, zdržte sa komentára na moju partnerku," adresoval poslancovi Danko.

Matovič sa následne presunul k Dankovi, ktorý bol v tom čase predsedajúcim schôdze. Obaja sa potom navzájom začali osočovať, pričom si tykali. „Tak ti budem tykať, magorko, sadni si, dobre? Dochádza ti tabletka?," povedal Danko. Matovič na jeho slová reagoval vetou: „Pozeráš sa do zrkadla, keď hovoríš magorko?". Mikrofón podpredsedu parlamentu bol počas slovnej výmeny celý čas zapnutý.

Podpora KDH pre Korčoka v prezidentských voľbách šokovala Danka a stále ho mrzí, že nepresvedčil Fica

Pre predsedu Slovenskej národnej strany (SNS) Andreja Danka bola podpora Kresťanskodemokratického hnutia (KDH) pre prezidentskú kandidatúru Ivana Korčoka šokom.

Uviedol to v diskusnej relácii V politike televízie TA3, kde sa stretol s predsedom KDH Milanom Majerským.

Komunikoval s Harabinom a Kubišom

Danko, ktorý sa uchádza o prezidentský post, sa vyjadril, že komunikoval s ďalšími prezidentskými kandidátmi Štefanom Harabinom a Jánom Kubišom.

Na margo prípadnej podpory kandidatúry Harabina konštatoval, že sa ešte zodpovedne rozhodne.

Ako Danko uviedol, dôvodom jeho kandidatúry je, že sa názorovo nezhodne tak s Korčokom, ako aj s ďalším kandidátom a jedným zo svojich koaličných partnerov Petrom Pellegrinim (predseda strany Hlas-SD a predseda parlamentu), ktorého kritizuje za liberálne postoje.

Danko zopakoval, ako viackrát v minulosti, že najlepšie by podľa neho bolo, ak by sa o prezidentský post uchádzal predseda strany Smer-SD a premiér Robert Fico. Šéfa národniarov mrzí, že Fica nepresvedčil, aby kandidoval.

Obáva sa víťazstva Pellegriniho

Zdôraznil, že dôležité je pre neho najmä zachovanie koalície. Opakovane vyjadril obavy z vývoja situácie v prípade, ak by bol Pellegrini v prezidentských voľbách úspešný.

SNS podľa neho nemá inú možnosť, ako byť vo vláde so Smerom. „Peter Pellegrini má iné alternatívy," myslí si.

Majerský, ktorého strana avizovala podporu pre prezidentského kandidáta Korčoka, uviedol, že sa spomedzi relevantných kandidátov, ktorí majú šancu získať prezidentský post, najväčšmi priblížil ideám KDH.

Bývalého ministra zahraničných vecí označil za umierneného konzervatívca, zastáva názor, že Korčok bude chrániť právny štát.

Danko chce hľadať s KDH prieniky

Danko na to reagoval tým, že sám seba považuje za relevantného kandidáta. Apeloval na Majerského, že by možno mohli spoločne hľadať národného a kresťanského kandidáta, aby predišli tomu, že Korčok sa stane prezidentom.

„Mne je ľúto, že vás Korčok naťahal do tejto rétoriky," povedal Danko. Korčok by podľa neho bol slabým prezidentom.

Dodal, že chce s KDH hľadať prieniky i v iných oblastiach. Opakovane apeloval na šéfa kresťanských demokratov, aby spolu väčšmi spolupracovali, myslí si, že by spoločne mohli byť väčšou silou.

„Mne sa ťažko pozerá na to, že KDH spolupracuje s Progresívnym Slovenskom," vyjadril sa.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Piatok 26. júl 2024

horoskopy na dnes piatok 26 jul 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Piatok 26. júl 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Ak plánujete dôležité stretnutia, radšej ich odložte. Situácia nie je jasná ani v obchodných záležitostiach. Popoludnie strávte radšej v objatí koníčkov.

Býk 21.4. - 21.5.

Ešte stále budete myslieť len na peniaze. Snažte sa vedome vytvoriť dobrú náladu. Občas treba vedieť žiť, vychutnať aj tú najmenšiu príjemnú chvíľu.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Nosíte v hlave mnoho nápadov a dnes sa vám podarí jeden začať aj dokončiť. Planéty sú vám priaznivo naklonené, ich vplyv sa prejaví najmä v súkromnom živote.

Rak 22.6. - 22.7.

Na cestách by bolo dobré zvýšiť opatrnosť. V zložitej situácii sa riaďte svojou intuíciou. Zamyslite sa, či nevenujete priveľa pozornosti a úsilia bezvýznamným veciam.




Všetky Horoskopy pre Piatok 26. júl 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie