• Dnes je: Utorok 19. marca 2024 meniny má Jozef

Deviati poslanci OĽaNO poslali Matovičovi výzvu a na jeho odvolávaní sa nezúčastnia

Deviati poslanci OĽaNO poslali Matovičovi výzvu a na jeho odvolávaní sa nezúčastnia

Igor Matovič by mal podľa niektorých poslancov navrhnúť novú dohodu demokratických síl, ktorou sa v parlamente obnoví stabilná väčšina.

3.10.2022 (Webnoviny.sk) - Deväť poslancov hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) vyzvalo svojho straníckeho lídra a ministra financií Igora Matoviča, aby vzal na vedomie vážnosť ohrozenia Slovenska a ako víťaz volieb 2020 navrhol takú novú dohodu demokratických síl, ktorou sa v Národnej rade SR obnoví stabilná väčšina zložená z demokratických poslancov.

Politická nestabilita

Signatári zároveň deklarujú, že nesúhlasia so stupňovaním agresivity medzi demokratmi – a to ani zo strany OĽaNO, a preto sa nezúčastnia hlasovania o návrhu strany SaS na odvolanie Matoviča z funkcie.

„Nepredlžujme politickú nestabilitu parlamentu ani o deň, pretože Slovensko znáša ťažké hospodárske dôsledky pandémie aj dôsledky Putinovej vojny proti Ukrajine sprevádzanej hybridnou vojnou proti Slovensku, a energetickou krízou. Pred nami je zima, v ktorej môžu ruské vojnové zámery (vrátane použitia jadrovej zbrane) ohroziť všetkých občanov Slovenskej republiky," uvádzajú poslanci.

Agresívna rétorika

Dodávajú, že teraz nie je správna chvíľa, aby politici kládli na prvé miesto osobné záujmy a spory.  „Ani aby sa ich agresívna rétorika prenášala už aj na novinárov, ako to počujeme aj od Igora Matoviča. Nesúhlasíme s tým a ospravedlňujeme sa predovšetkým rodičom a pozostalým po zavraždenom novinárovi Jánovi Kuciakovi, ako aj všetkým poctivým novinárom, ktorých sa oprávnene dotkli jeho výroky," uvádza sa vo vyhlásení.

Ak novinári kritizujú politikov, demokratickí politici majú podľa signatárov reagovať argumentmi a nie démonizovaním novinárov. „Novinári nie sú ohrozením, ale súčasťou demokracie, čo sa potvrdilo v každom z krízových momentov jej budovania na Slovensku - od nadobudnutia slobody až po tragickú vraždu novinára Jána Kuciaka," konštatujú poslanci s tým, že Kuciak bol obeťou zvrhlej politiky, podobne ako Martina Kušnírová alebo Róbert Remiáš.

„Tieto obete zaväzujú každého demokrata, aby nedával na prvé miesto osobný záujem. Iba tak môžeme náš unesený štát vrátiť občanom, ako sme to sľúbili vo voľbách 2020," dodali poslanci

Viac k téme: Mimoriadna schôdza parlamentu, Minister financií SR, Odvolávanie Matoviča

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Utorok 19. marec 2024

horoskopy na dnes utorok 19 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Utorok 19. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Urobíte krok k zmene zamestnania. Nebudete vyčkávať a pripomeniete sa i sám. Večer zhodnotíte, čo ste urobili počas dňa. Asi si určíte aj vyššie ciele.

Býk 21.4. - 21.5.

Mali by ste využiť schopnosť získať záujem ľudí okolo seba. Vďaka tomu narastú vaše šance na povýšenie a zlepšenie finančnej situácie.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Rozdielnosť vašich predstáv a skutočnosti vyvolá nové problémy a ťažkosti. Môžete si pomôcť, len prestaňte všetko komentovať.

Rak 22.6. - 22.7.

Vďaka vašej absolútnej sústredenosti sa vám podarí dotiahnuť pracovné záležitosti až do konca. Schôdzku, ktorú ste si dohodli, nezmeškajte.




Všetky Horoskopy pre Utorok 19. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie