• Dnes je: Sobota 20. apríla 2024 meniny má Marcel

Demokraciu na Slovensku ohrozuje štiepenie demokratických politických síl, tvrdí na sneme Spolu Kollár

Demokraciu na Slovensku ohrozuje štiepenie demokratických politických síl, tvrdí na sneme Spolu Kollár

Viaceré výzvy podľa neho zvýrazňujú potrebu spájať sa a vytvoriť pre stredopravého voliča jasnú občiansko-demokratickú alternatívu.

10.12.2022 (Webnoviny.sk) - Krízy, ktorým čelíme, nemožno riešiť prvoplánovými, neodbornými a nesystémovými riešeniami. Na sneme strany Spolu - občianska demokracia to povedal jej predseda a poslanec Národnej rady SR Miroslav Kollár.

Demokraciu na Slovensku podľa neho v posledných rokoch ohrozuje štiepenie demokratických politických síl. Výzvy ako sú extrémizmus, populizmus, ale aj spochybňovanie ukotvenia Slovenska v podľa Kollára zvýrazňujú potrebu spájať sa a vytvoriť pre stredopravého voliča jasnú občiansko-demokratickú alternatívu.

Chyba, ktorá sa nesmie zopakovať

Kollár sa vyjadril, že na demokratickejšej strane slovenského politického spektra nie sú malé strany, len strany, ktoré občas nie sú múdre, a to aj do vlastných radov. Pripustil, že na sneme sú viacerí, vrátane neho, ktorí sa pričinili, že v posledných parlamentných voľbách prepadlo temer pol milióna hlasov demokratických voličov.

Takáto chyba sa podľa Kollára už nesmie zopakovať. Povedal, že ak sa k moci dostane mafia, extrémisti a autokrati, Slovensko bude nie na štyri roky, ale na desaťročia vydané do rúk tých, ktorí sa postarajú, aby sme prestali byť západnou demokraciou s perspektívou dobrého života v slobodnej krajine.

Predsedovia SaS a PS sa nezúčastnili

Na sneme sa zúčastnil aj predseda vlády SR Eduard Heger (OĽaNO), bývalý dvojnásobný premiér Mikuláš Dzurinda, prešovský primátor František Oľha, predseda Občianskych demokratov Slovenska Pavol Macko či predseda strany Šanca Viliam Novotný, ale aj podpredseda KDH Tomáš Merašický.

Prítomní boli aj poslanci Národnej rady SR Jana Žitňanská, Juraj Šeliga (Za ľudí), nezaradený poslanec Martin Klus aj Ondrej Dostál (SaS), a tiež predseda Trnavského samosprávneho kraja a predseda SK8 Združenia samosprávnych krajov Jozef Viskupič. Predsedovia strán SaS a Progresívne Slovensko sa ospravedlnili.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Ruský bombardér Tu-22M3 sa zrútil na juhu krajiny, údajne bol zostrelený (video)

rusky bombarder tu 22m3 sa zrutil na juhu krajiny udajne bol zostreleny video

19.4.2024 (SITA.sk) - Lietadlo ruskej armády sa v piatok ráno podľa gubernátora Stavropoľského kraja zrútilo v tomto regióne na juhu Ruska.

Naliehavá správa. Na poli v okrese Krasnogvardejskoje havarovalo prúdové lietadlo ... piloti sa katapultovali," napísal gubernátor Vladimir Vladimirov na komunikačnej platforme Telegram a zverejnil fotografiu havarovaného lietadla.

Neskôr dodal, že dvoch pilotov našli živých a previezli ich do nemocnice. Informuje o tom web Ukrajinská pravda.

Telegramové kanály uviedli, že stroj Tu-22M3, ktorý Rusko používa na útoky na Ukrajinu, sa zrútil, pretože bol zostrelený. Hovorca ukrajinských vzdušných síl Iľja Jevlaš informácie o zostrelení vojenského lietadla v Rusku nepotvrdil ani nepoprel.

Tu-22M je nadzvukový strategický bombardér.

Viac k téme: Bombardér Tu-22M3, Ruská armáda, rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: SITA.sk - Ruský bombardér Tu-22M3 sa zrútil na juhu krajiny, údajne bol zostrelený (video) © SITA Všetky práva vyhradené.


Počasie