• Dnes je: Štvrtok 06. júna 2024 meniny má Norbert

Cyklodoprava na Slovensku zažíva boom, o podporu budovania bol dvojnásobný záujem

Cyklodoprava na Slovensku zažíva boom, o podporu budovania bol dvojnásobný záujem

Výstavba cyklotrás je financovaná z európskych zdrojov v rámci Plánu obnovy a odolnosti SR.

Ministerstvo dopravy uzatvorilo z programu Plánu obnovy a odolnosti SR druhú cyklovýzvu 31. januára 2024. Do tohto termínu podali samosprávy a jedno združenie obcí žiadosti na výstavbu 191 kilometrov cyklotrás spolu za 80 miliónov eur.

„Počet žiadostí nám jednoznačne ukazuje, že cyklodoprava na Slovensku zažíva boom.

V tejto druhej výzve sme na výstavbu cyklotrás vyčlenili 35 miliónov eur s DPH, avšak záujem je viac ako dvojnásobný. To je pre nás jasné znamenie, že takéto projekty majú význam,“ povedala Denisa Žiláková, štátna tajomníčka ministerstva dopravy.

O podporu výstavby nových cyklotrás alebo preplatenie nákladov na už hotové cesty sa uchádzajú mestá a obce zo všetkých krajov Slovenska. Najviac projektov predložili mestá Bratislava a Trnava. Dovedna ich je 65. Priemerné náklady na kilometer potenciálnej cyklotrasy sú necelých pol milióna eur.

„Loptička je teraz na našej strane a spolu s kolegami budeme pracovať na tom, aby sme čo najrýchlejšie túto výzvu vyhodnotili. Máme nastavené veľmi jednoznačné kritériá, podľa ktorých každý projekt obodujeme a tie najlepšie podporíme“ vysvetlil Rastislav Cenký, riaditeľ sekcie stratégie dopravy

Výstavba cyklotrás je financovaná z európskych zdrojov v rámci Plánu obnovy a odolnosti SR. Ministerstvo dopravy už dnes pripravuje aj tretiu cyklovýzvu, ktorú vyhlási ešte tento rok.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Štvrtok 6. jún 2024

horoskopy na dnes stvrtok 6 jun 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Štvrtok 6. jún 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Ak sa budete stále pohybovať v rovnakej spoločnosti, strácate možnosť ďalšieho rastu. Mali by ste sa snažiť rozšíriť okruh svojich známych o zaujímavých ľudí, ktorí vás budú v mnohom inšpirovať.

Býk 21.4. - 21.5.

Planéty posilnia váš vzťah k umeleckej činnosti a spoločenským aktivitám. Vzrastie aj vaša osobná príťažlivosť a túžba po zábave. Opatrne.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Prekonáte útlm a zatúžite po dobrodružstve. Vyberiete sa do spoločnosti. Možno sa dozviete niečo nepríjemné, ale zachováte si chladnú hlavu.

Rak 22.6. - 22.7.

Najlepším riešením, ako odstrániť podráždenosť, je práca spojená s fyzickou námahou. Problémy prestanú byť neriešiteľné a nájdete dosť síl v sebe, aby ste im dokázali čeliť.




Všetky Horoskopy pre Štvrtok 6. jún 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie