• Dnes je: Nedeľa 08. septembra 2024 meniny má Miriama

Zhodnocujte svoje peniaze ešte výhodnejšie s výnosom až dvakrát ročne

Zhodnocujte svoje peniaze ešte výhodnejšie s výnosom až dvakrát ročne

Prvé myšlienky o tom, ako investovať a vybrať si vhodný investičný nástroj, mnohých na Slovensku zavedú ku korporátnym dlhopisom.

29.5.2024 (SITA.sk) - Prvé myšlienky o tom, ako investovať a vybrať si vhodný investičný nástroj, mnohých na Slovensku zavedú ku korporátnym dlhopisom. Pre investora predstavujú fixný a predvídateľný výnos, ktorý sa vypláca na pravidelnej báze. To mu zabezpečuje pravidelný príjem. Navyše, slúžia na diverzifikáciu portfólia, čím pomáhajú znižovať investičné riziko a sú vhodné aj na dlhodobé investovanie. Niet sa čo čudovať, že ide o jeden z najpopulárnejších spôsobov investovania u nás.

V dnešnej dobe už nestačí mať peniaze len nasporené. Posledné dva roky ukázali, že ich treba aj pravidelne zhodnocovať a chrániť pred infláciou. A tak je na mieste myslieť na investovanie ako nevyhnutnú formu zhodnocovania osobných financií a formu sporenia. Práve korporátne dlhopisy môžu byť pre mnohých tým správnym riešením. Ich ponuka je pritom pestrá. Investor si môže vyberať z rôznych úrovní rizika a výnosu a zvoliť si tak dlhopisy, ktoré najlepšie zodpovedajú jeho investičným cieľom a tolerancii rizika. Na atraktivite im pridáva aj nižšia volatilita v porovnaní s akciami, teda to, ako veľmi podliehajú výkyvom na trhu.

Výnos až dvakrát ročne s dlhopisom Proxper 8/2028

Voľbou pre investora, ktorý hľadá atraktívnu investíciu, môže byť nový dlhopis Proxper 8/2028 s výnosom 8 % ročne. Okrem atraktívneho výnosu ponúka aj zaujímavý bonus. Pravidelný príjem vďaka výnosu, ktorý sa vypláca každých šesť mesiacov. Splatnosť dlhopisu je 4 roky. Proxper 8/2028 je v predaji už od 20. mája 2024.

Partner, na ktorého sa môžete spoľahnúť

Proxenta je silná a skúsená investičná skupina, ktorá sa radí na Slovensku medzi stabilných emitentov. V oblasti korporátnych dlhopisov je spoľahlivým investičným partnerom už 15 rokov a na trh priebežne prináša úspešné emisie. Skupina svoje aktivity sústreďuje do rezidenčných developerských projektov a potravinárskeho segmentu, v ktorých má dlhoročné skúsenosti. Bližšie informácie o aktuálnom dlhopise Proxper 8/2028 nájdete na https://www.proxenta.sk.

Upozornenie: S investovaním je spojené riziko. Zverejnené informácie nie sú návrhom na uzatvorenie zmluvy, analýzou investičných príležitostí, investičným odporúčaním ani investičným poradenstvom a neberú do úvahy situáciu a osobné pomery jednotlivých investorov, ich finančnú situáciu, znalosti, skúsenosti, ciele alebo potreby. Finančné nástroje skupiny Proxenta, nemusia byť pre konkrétnych investorov vhodné. Bližšie informácie o rizikách spojených s jednotlivými finančnými nástrojmi, ako aj ďalšie informácie týkajúce sa investovania, sú zverejnené na www.proxenta.sk.

Informačný servis

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Vesmírna loď Starliner sa vrátila na Zem, cestu skomplikovalo zlyhanie trysky aj únik hélia

vesmirna lod starliner sa vratila na zem cestu skomplikovalo zlyhanie trysky aj unik helia

7.9.2024 (SITA.sk) - Prvá misia vesmírnej lode Starliner spoločnosti Boeing s astronautmi sa v piatok v noci skončila jej návratom na Zem, no bez posádky. Šesť hodín po tom, čo loď opustila Medzinárodnú vesmírnu stanicu (ISS), pristála na raketovej strelnici White Sands v Novom Mexiku.

Zlyhanie trysky a únik hélia

Ako konštatuje agentúra AP, bol to pokojný záver drámy, ktorá sa začala júnovým štartom dlho odkladaného debutu posádky a rýchlo prerástla do zdĺhavej misie.

Ich cestu k vesmírnej stanici komplikovalo zlyhanie trysky a úniky hélia, a preto americký Národný úrad pre letectvo a vesmír (NASA) rozhodol, že ich návrat loďou Starliner by bol príliš riskantný.

Časť starého vybavenia z ISS

Starliner tak v piatok na Zem priviezol len časť starého vybavenia z ISS. Dvojicu astronautov domov dopraví až vo februári vesmírna loď Dragon spoločnosti SpaceX Elona Muska.

Loď sa na polročnú expedíciu vydá tento mesiac len s dvomi astronautmi, pretože dve miesta sú rezervované pre Wilmorea a Williamsovú.

Viac k téme: Starliner, Vesmírna loď
Zdroj: SITA.sk - Vesmírna loď Starliner sa vrátila na Zem, cestu skomplikovalo zlyhanie trysky aj únik hélia © SITA Všetky práva vyhradené.


Počasie