• Dnes je: Sobota 27. apríla 2024 meniny má Jaroslav

Zdravotná starostlivosť v univerzitnej nemocnici je ohrozená, tvrdí KDH

Zdravotná starostlivosť v univerzitnej nemocnici je ohrozená, tvrdí KDH

Hnutie upozorňuje, že Kužela zjavne nereprezentuje záujmy UNB, ale nemocnice Ministerstva vnútra SR.

KDH považuje hromadné podanie výpovedí zdravotníkov z Univerzitnej nemocnice v Bratislave (UNB) za príklad konfliktu záujmov v zdravotníctve.

Podľa KDH to môže ohroziť poskytovanie zdravotnej starostlivosti pacientom. Uviedla to hovorkyňa Kresťanskodemokratického hnutia Lenka Halamová.

Kužela vraj motivoval kolektív k hromadnej výpovedi

KDH tvrdí, že prednosta Gastroenterologickej kliniky UNB Ladislav Kužela motivoval takmer celý kolektív gastroenterológie v Nemocnici sv. Cyrila a Metoda k hromadnej výpovedi a odchodu do konkurenčnej Nemocnice sv. Michala (NsM), kde je riaditeľom. Hnutie upozorňuje, že Kužela zjavne nereprezentuje záujmy UNB, ale nemocnice Ministerstva vnútra SR.

„Pán Kužela sedí na toľkých stoličkách, že je až neuveriteľné, ako to môže jeden človek stíhať. No ešte väčším problémom je, že tento úmyselný presun zdravotníkov z UNB môže ohroziť poskytovanie komplexnej zdravotnej starostlivosti jediného lôžkového gastroenterologického oddelenia,“ uviedol poslanec KDH Peter Stachura.

Riziko posúvania pacientov

KDH poukazuje na to, že takýto postup môže spôsobiť, že akútne zákroky, často u vysoko rizikových pacientov, ktorí spôsobujú vysoké náklady, sa budú vykonávať v UNB a tie ekonomicky výhodnejšie si Kužela presunie do Nemocnice sv. Michala. Stachura ďalej upozorňuje aj na riziko posúvania pacientov z NsM na oproti sídliacu súkromnú kliniku, ktorú vlastní manželka Kuželu.


„Nechceme, aby hromadné výpovede celých oddelení ohrozovali zdravotnú starostlivosť na Slovensku. V parlamente preto chceme predložiť novelu Zákonníka práce, ktorá by upravovala výpovedné lehoty zamestnancov kritickej infraštruktúry podľa počtu odpracovaných rokov u daného zamestnávateľa,“ uzatvára Stachura.



Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Sobotu 27. apríl 2024

horoskopy na dnes sobotu 27 april 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Sobotu 27. apríl 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Snažte sa o maximálnu chápavosť, určite zmiernite konflikty. V zamestnaní sa vám podarí prísť na skvelú myšlienku. Choďte tvrdo za svojím cieľom.

Býk 21.4. - 21.5.

Dnes bude fungovať nevypočítateľnosť. Náhle zmeny by vás nemali vyviesť z miery. Venujte zvýšenú pozornosť všetkému, čo budete robiť. Postupujte pomaly a opatrne.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Sľubný deň, počas ktorého by sa vám nemali do cesty stavať väčšie prekážky. Povybavujte si veci, ktoré ste doteraz nestihli. Deň je vhodný aj na väčšie nákupy, využite výhodné ponuky.

Rak 22.6. - 22.7.

Tajomstvo, ktoré ľahkovážne zveríte nepovolanej osobe, bude zneužité proti vám. Dajte si viac záležať na vašom zovňajšku, niečo môžete získať.




Všetky Horoskopy pre Sobotu 27. apríl 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie