• Dnes je: Nedeľa 06. októbra 2024 meniny má Natália

Zákazníci v letnej potravinovej zbierke v Tescu darovali ľuďom v núdzi 20-tisíc eur

Zákazníci v letnej potravinovej zbierke v Tescu darovali ľuďom v núdzi 20-tisíc eur

Takmer 20-tisíc eur darovali zákazníci na pomoc ľuďom v náročných životných situáciách počas mimoriadnej letnej potravinovej zbierky v Tescu.

8.7.2024 (SITA.sk) - Zbierka prebiehala od 10. do 23. júna 2024 vo všetkých 178 predajniach Tesca, cez službu Online nákupy až do konca júna. Zákazníci Tesca mohli po novom ľudí v núdzi podporiť naskenovaním špeciálneho kupónu v hodnote 1,8 eura pri platbe za nákup. Najviac peňazí prostredníctvom kupónu darovali zákazníci v Žilinskom kraji.

"Letná potravinová zbierka v sieti Tesco prvýkrát prebiehala formou dobrovoľného príspevku prostredníctvom 1,8-eurového kupónu. Dovtedy sa mohli zákazníci do potravinových zbierok zapojiť iba kúpením trvanlivých potravín či drogérie. Teší nás, že zákazníci si osvojili aj tento nový spôsob darovania a do zbierky sa zapojili po celom Slovensku. Všetky financie pôjdu našim partnerom Slovenskej katolíckej charite a Potravinovej banke Slovenska, ktorí z peňazí pripravia potravinové balíčky, jedlá alebo zakúpia drogériu podľa potreby ľudí v núdzi v jednotlivých komunitách. Tesco darovanú sumu ešte navýši o 10 %, spolu tak na pomoc ľuďom v núdzi pôjde takmer 22-tisíc eur," prezradila Katarína Pšenáková, riaditeľka komunikácie Tesca na Slovensku.

Najviac peňazí v mimoriadnej letnej potravinovej zbierke darovali ľudia v Žilinskom kraji. Vyzbieraná suma v žilinskom hypermarkete Tesco prekonala všetky rekordy a tvorila takmer 11 % z celkových darovaných financií na Slovensku. "Zaujímavosťou tohtoročnej letnej potravinovej zbierky ešte bolo, že jeden zákazník v supermarkete v Kysuckom Novom Meste daroval naraz 90 eur, čo je obdivuhodné," dodáva Katarína Pšenáková. Celkovo zákazníci v predajniach Tesco zakúpili kupón na pomoc ľuďom v núdzi až 10 372-krát.

Do letnej potravinovej zbierky sa zapojili aj zákazníci, ktorí nakupujú cez internet prostredníctvom služby Tesco Online nákupy. Podporiť ľudí v núdzi mohli vďaka vopred pripraveným balíčkom, ktoré zakúpili 326-krát v hodnote 1 400 eur.

Tesco organizuje najväčšiu potravinovú zbierku na Slovensku už od roku 2013 každoročne pred Vianocami. Tradičné zbierky pred Vianocami v posledných rokoch reťazec doplnil aj o mimoriadne zbierky na pomoc ľuďom v náročných časoch pandémie, vojny na Ukrajine a tentoraz chce pomôcť zraniteľným skupinám, ako sú samoživitelia a seniori, ktorých najviac postihla inflačná kríza.

Od roku 2013 spolu so zákazníkmi reťazec vyzbieral vyše 1 100 ton potravín a hygienických potrieb pre ľudí v núdzi v hodnote takmer 1,9 milióna eur.

Stálymi partnermi Tesco potravinovej zbierky sú Slovenská katolícka charita a Potravinová banka Slovenska.

Informačný servis

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Pellegrini očakával demisiu inej ministerky, Dolinková podľa neho urobila kopec dobrej práce

pellegrini ocakaval demisiu inej ministerky dolinkova podla neho urobila kopec dobrej prace

6.10.2024 (SITA.sk) - Prezident Peter Pellegrini očakával, že výmenou prvého člena súčasnej vlády nebude demisia ministerky zdravotníctva Zuzany Dolinkovej (Hlas-SD), ale inej ministerky.

"Ale osud sa vyvinul tak, ako sa vyvinul," skonštatoval prezident. Zároveň mu je ľúto, že Dolinková zo svojho postu odchádza preto, že necíti podporu predsedu vlády a vlády ako takej.

"Myslím si, že urobila kopec dobrej práce. Samozrejme, že nemohla za 11 mesiacov vyriešiť problémy, ktoré sa v slovenskom zdravotníctve nakopili za posledných 20 rokov," zdôraznila hlava štátu.

Pelegrini zároveň odkázal, že demisiu Dolinkovej príjme vtedy, keď bude z rúk premiéra Roberta Fica (Smer-SD) vidieť adekvátnu náhradu.

"To znamená, nebudem prijímať demisiu pani ministerky okamžite a poverovať zatiaľ nejakého člena vlády, kým sa nenájde jej nástupca. To si rezort zdravotníctva nemôže dovoliť," dodal prezident.


Počasie