• Dnes je: Pondelok 17. júna 2024 meniny má Adolf

Vojna na Ukrajine očami analytikov: Hrozí náhly a neočakávaný postup, varujú

Vojna na Ukrajine očami analytikov: Hrozí náhly a neočakávaný postup, varujú

Ruské sily by to podľa ISW mohli využiť na náhly a neočakávaný postup. „Prielom by mohol nastať, ak budú dodávky zbraní ukrajinskej armáde naďalej klesať,“ konštatoval inštitút.

Nedostatok munície a vojenského vybavenia spôsobený odkladaním americkej pomoci by podľa amerického Inštitútu pre štúdium vojny (ISW) mohol spôsobiť, že súčasné ukrajinské frontové línie budú veľmi zraniteľné.

To by mohli využiť ruské sily na náhly prielom, dodáva ISW. Informuje o tom web Ukrajinská pravda.

Ak Ukrajinci uprednostňujú tie oblasti frontovej línie, ktoré sú najviac ohrozené intenzívnymi ruskými ofenzívami, mohlo by to spôsobiť zraniteľnosť inde, upozorňuje inštitút.

Ruské sily by to podľa ISW mohli využiť na náhly a neočakávaný postup. „Prielom by mohol nastať, ak budú dodávky zbraní ukrajinskej armáde naďalej klesať,“ konštatoval inštitút. Nemecký časopis Der Spiegel v utorok zverejnil rozhovor s nemenovanými ukrajinskými veliteľmi, ktorí uviedli, že takmer všetky ukrajinské jednotky a formácie trpia nedostatkom munície, poznamenáva ISW.

Protikremeľskí bojovníci sa nevzdávajú, ich cieľom je zvrhnúť Putinov režim

Ruská protivzdušná obrana zostrelila v Belgorodskej oblasti osem vzdušných cieľov. Ako referuje web Ukrajinská pravda, na Telegrame to uviedol gubernátor oblasti Viačeslav Gladkov.

Ruské spravodajské kanály na Telegrame zároveň informujú o údajnom pokuse „ukrajinskej sabotážnej a prieskumnej skupiny“ vstúpiť na územie Belgorodskej oblasti.

Protikremeľskí bojovníci z Ruského dobrovoľníckeho zboru sa však voči týmto správam ohradili a tvrdili, že to boli oni, kto zaútočil na vojenské ciele v Rusku. Vysvetlili, že boli nútení začať paľbu, pretože Rusko pokračuje v útokoch na mierumilovné dediny a mestá na Ukrajine.

Vyzývali ľudí na evakuáciu

Dobrovoľníci z Légie Sloboda Ruska, Ruského dobrovoľníckeho zboru a Sibírskeho práporu v stredu vyzvali obyvateľov Belgorodskej a Kurskej oblasti, ktorí bývajú v blízkosti vojenských objektov, aby sa evakuovali.

Ukrajinská rozviedka neskôr priniesla správu, že miestne úrady v Belgorodskej a Kurskej oblasti blokujú evakuáciu a zakazujú ľuďom odísť pod hrozbou pokút a prepustenia z práce.

Protiputinovskí bojovníci znova apelovali na evakuáciu vo štvrtok ráno, pričom povedali, že spustia paľbu na ruské vojenské ciele do hodiny a pol po zverejnení príspevku.

Zvyšuje sa rozsah bojov

Protikremeľskí bojovníci tvrdia, že s každou ďalšou operáciou na území Ruska sa rozsah bojov zvyšuje a získavajú na svoju stranu „viac delostrelectva, viac techniky a viac ľudí“.

Dobrovoľník z Légie Sloboda Ruska Alexej Baranovskij vo štvrtok ráno vyhlásil, že „situácia v Kurskej oblasti je napätá a boje pokračujú v Belgorodskej oblasti“ a že ich „oslobodzovacia operácia prebieha už tri dni a bude pokračovať“.

Cieľom je v konečnom dôsledku zvrhnúť Putinov režim,“ povedal Baranovskij.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Pondelok 17. jún 2024

horoskopy na dnes pondelok 17 jun 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Pondelok 17. jún 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Podaktorých dnes zachváti pracovná horúčka. Bodaj by nie, keď mnohé veci zanedbali a už sa nedajú odkladať. Odmenou bude dobrý pocit a čisté svedomie.

Býk 21.4. - 21.5.

Dnes budú prevládať priaznivé aspekty. Energiu venujte dlhodobým plánom. Mimoriadne silne bude pracovať vaša intuícia. Nemali by ste podceňovať nič z toho, čo vám našepkáva.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Dokážete sa pozrieť realite do tváre bez zbytočného sentimentu. Poznáte svoje možnosti a podľa toho sa viete zariadiť. Len dávajte pozor, aby ste sa celkom neodcudzili svojim blízkym.

Rak 22.6. - 22.7.

Máte chuť pustiť sa do niečoho nového? Nerozmýšľajte, či a ako sa vám všetko podarí. Ak dnes zaváhate a nepustíte sa do práce, neskôr si už netrúfnete.




Všetky Horoskopy pre Pondelok 17. jún 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie