• Dnes je: Nedeľa 08. septembra 2024 meniny má Miriama

V prípade šikanovaného školáka Romana nastal zvrat. Niekomu tečie do topánok, reaguje otec na žalobu školy

V prípade šikanovaného školáka Romana nastal zvrat. Niekomu tečie do topánok, reaguje otec na žalobu školy

Šikanovaný školák Roman ukončil svoj život skokom zo strechy školy.

Po štyroch mesiacoch sa prípad šikanovaného Romana, ktorý skočil zo strechy základnej školy v Parchovanoch, posunul vpred. Podľa informácií TV Joj zverejnených na stránke Noviny.sk, detský komisár odhadlil skutočnosti, ktoré posunul štátnej školskej inšpekcii.

Hoci podľa viacerých odborníkov mal riaditeľ školy odstúpiť z funkcie, ten sa snaží zabrániť medializácii prípadu žalobou. Podal ju na otca šikanovaného žiaka. Plánuje totiž zverejniť poslednú vôľu svojho syna v škole a časť listu už publikoval na sociálnych sieťach.

Škola spolu s riaditeľom žiadajú súd, aby neodkladným opatrením prikázal Romanovmu otcovi zdržať sa akýchkoľvek slovných útokov a obvinení voči riaditeľovi školy a akýchkoľvek slovných prejavov, ktorý by zasahovali do dobrej povesti a dobrého mena školy a jeho štatutára.

Týka sa to tragickej udalosti Romana Michalíka, a to prostredníctvom médií a tiež sociálnych sietí až do právoplatného ukončenia vyšetrovania. Práve na internete je Romanov otec aktívny, kde informuje o vyšetrovaní, o škole aj riaditeľovi a tiež vyzýva ľudí k podpísaniu petície za odvolanie riaditeľa.

„Z vedenia školy sa dal očakávať obdobný útok,“ reagoval Romanov otec a uviedol: „Niekomu tečie do bot a je to tak, že jak hovorí to porekadlo, že topiaci sa aj slamky chytá“. Dokument bude posudzovať právny zástupca rodičov, ktorým je renomovaný košický advokát.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Vesmírna loď Starliner sa vrátila na Zem, cestu skomplikovalo zlyhanie trysky aj únik hélia

vesmirna lod starliner sa vratila na zem cestu skomplikovalo zlyhanie trysky aj unik helia

7.9.2024 (SITA.sk) - Prvá misia vesmírnej lode Starliner spoločnosti Boeing s astronautmi sa v piatok v noci skončila jej návratom na Zem, no bez posádky. Šesť hodín po tom, čo loď opustila Medzinárodnú vesmírnu stanicu (ISS), pristála na raketovej strelnici White Sands v Novom Mexiku.

Zlyhanie trysky a únik hélia

Ako konštatuje agentúra AP, bol to pokojný záver drámy, ktorá sa začala júnovým štartom dlho odkladaného debutu posádky a rýchlo prerástla do zdĺhavej misie.

Ich cestu k vesmírnej stanici komplikovalo zlyhanie trysky a úniky hélia, a preto americký Národný úrad pre letectvo a vesmír (NASA) rozhodol, že ich návrat loďou Starliner by bol príliš riskantný.

Časť starého vybavenia z ISS

Starliner tak v piatok na Zem priviezol len časť starého vybavenia z ISS. Dvojicu astronautov domov dopraví až vo februári vesmírna loď Dragon spoločnosti SpaceX Elona Muska.

Loď sa na polročnú expedíciu vydá tento mesiac len s dvomi astronautmi, pretože dve miesta sú rezervované pre Wilmorea a Williamsovú.

Viac k téme: Starliner, Vesmírna loď
Zdroj: SITA.sk - Vesmírna loď Starliner sa vrátila na Zem, cestu skomplikovalo zlyhanie trysky aj únik hélia © SITA Všetky práva vyhradené.


Počasie