• Dnes je: Piatok 26. apríla 2024 meniny má Jaroslava

Ukrajina chce obnoviť napriek vojne profesionálne futbalové súťaže, schválil to prezident Zelenskyj

Ukrajina chce obnoviť napriek vojne profesionálne futbalové súťaže, schválil to prezident Zelenskyj

Prezident Ukrajinskej futbalovej federácie Andrij Pavelko sa s prezidentom krajiny Volodymyrom Zelenským dohodli na obnovení futbalových súťaží v krajine.

5.6.2022 (Webnoviny.sk) - Napriek stále trvajúcemu vojenskému konfliktu to vyzerá tak, že v lete sa na Ukrajine opäť budú hrať futbalové súťaže. Prezident Ukrajinskej futbalovej federácie Andrij Pavelko sa na tom podľa jeho slov dohodol s prezidentom krajiny Volodymyrom Zelenským.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Diskutoval o tom aj s prezidentom Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Giannim Infantinom a šéfom Európskej futbalovej únie (UEFA) Alexandrom Čeferinom. "Informoval som ich, že súťaže budú pokračovať aj počas vojnového stavu a že počítame s ich podporou. Teraz riešime podrobnosti," uviedol Pavelko.


Futbal je dobrý na rozptýlenie

"Hovoril som s prezidentom o tom, aký dôležitý je futbal na rozptýlenie. Od detí až po starých ľudí, všetci sa sústreďujú na vojnu. Každý deň dostávajú informácie o úmrtiach a o dopade vojny. Hovorili sme o tom, ako môže futbal pomôcť ľuďom myslieť na budúcnosť, pretože teraz, samozrejme, nie sú v dobrom psychickom rozpoložení. Sú v tej najhoršej možnej nálade. Spolu s prezidentom sme sa dohodli, že v auguste budú pokračovať súťaže, okrem Premier League aj ďalšie dve profesionálne ligy mužov a ženská súťaž," vysvetlil Pavelko.

Vedúci predstaviteľ ukrajinského futbalu mohol opustiť krajinu a diskutovať o pokračovaní súťaží napriek tomu, že ukrajinskí muži vo veku od 18 do 60 rokov musia zostať doma v prípade, že by ich bolo treba pri bránení vlasti.

Organizácia po dohode s armádou a vládou

Výnimku majú športovci, ktorí pôsobia v zahraničí. Zatiaľ nie je známe, v ktorých častiach Ukrajiny by sa obnovené súťaže mohli hrať. "Budeme sa so zástupcami armády a vlády baviť o tom, ako by sme to mohli bezpečne zorganizovať," doplnil Pavelko.

Všetky športové súťaže sa na Ukrajine zastavili koncom februára, keď sa začala ruská vojenská invázia. V najvyššej futbalovej lige vtedy viedol klub Šachtar Doneck a po oficiálnom ukončení Premier League v apríli má istú miestenku do skupinovej fázy Ligy majstrov v sezóne 2022/2023. Na vlastnom štadióne nehral od roku 2014 po začiatku bojov na východe krajiny.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Štvrtok 25. apríl 2024

horoskopy na dnes stvrtok 25 april 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Štvrtok 25. apríl 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Buďte opatrní, dnešné úlohy budú veľkým náporom na vaše nervy. Vyvrcholia prejavy túžby po nezávislosti. Niekto vám pripomenie zásady spoločenského správania sa.

Býk 21.4. - 21.5.

Využite konečne služby priateľov. Mnohí by vám radi pomohli. Doprajte partnerovi viac voľnosti. Môže sa stať, že stratí radosť zo spolunažívania.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Aj keď ste v dobrej kondícii, nečakajte nič mimoriadne. Môžete sa zapliesť do ľúbostnej aféry. Aby vás však neprekvapili problémy v rodine.

Rak 22.6. - 22.7.

Buďte opatrní, niekto sa vás pokúsi oklamať. Nedajte sa nahovoriť od priateľov na akciu, ktorá sa vám nepozdáva. Vaša intuícia vás neklame.




Všetky Horoskopy pre Štvrtok 25. apríl 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie