• Dnes je: Nedeľa 06. októbra 2024 meniny má Natália

Ukrajina a Poľsko podpísali bilaterálnu dohodu o bezpečnostnej spolupráci

Ukrajina a Poľsko podpísali bilaterálnu dohodu o bezpečnostnej spolupráci

Dohoda bola podpísaná v pondelok počas návštevy ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského vo Varšave.

8.7.2024 (SITA.sk) - Ukrajina a Poľsko v pondelok počas návštevy ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského vo Varšave podpísali bilaterálnu dohodu o spolupráci v oblasti bezpečnosti.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Za poľskú stranu zmluvu podpísal predseda vlády Donald Tusk. Informuje o tom spravodajský web Ukrajinská pravda.

Prezident Zelenskyj prišiel do Varšavy v pondelok ráno cestou na výročný samit Severoatlantickej aliancie (NATO) vo Washingtone.

Nedávne prieskumy verejnej mienky ukazujú, že podľa 65 percent Ukrajincov sú bezpečnostné dohody so spojencami prospešné. Očakávania respondentov v súvislosti s takýmito zmluvami sú však nízke.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Pellegrini by sa divil, keby vláda riešila Kotlárovu správu o pandémii koronavírusu

pellegrini by sa divil keby vlada riesila kotlarovu spravu o pandemii koronavirusu

6.10.2024 (SITA.sk) - Prezident Peter Pellegrini by sa podľa vlastných slov veľmi divil, keby sa vláda s plnou vážnosťou zaoberala správou vládneho splnomocnenca a poslanca Petra Kotlára (klub SNS) o pandémii koronavírusu.

Povedal to v rozhovore pre spravodajskú televíziu TA3.

"Ak by sa vláda mala zaoberať tým, či ide o biologickú zbraň, či ide o nanočipy, ktoré do ľudí cez tieto vakcíny do ľudí pichali a nezaoberala sa napríklad tým, že máme stovky mostov v dezolátnom stave, ktoré, tak ako sme videli v Banskej Bystrici, postupne začnú padať ako domčeky z karát," vyhlásil Pellegrini.

"Ale ak budeme riešiť takéto správy od pána Kotlára s tým všetkým, čo tam je napísané... Keď bude Slovensko napríklad jediné, čo si nedovolil ani Kim Čong Un v Severnej Kórei, sa vzďaľovať od nejakých medzinárodných organizácií ako jediná krajina na svete, len preto, že si to želá pán Kotlár a spol, tak ja neviem, či toto je správna cesta pre Slovensko," vyhlásil Pellegrini.


Počasie