• Dnes je: Štvrtok 28. marca 2024 meniny má Soňa

Tristoeurový 13. dôchodok dostane len zlomok penzistov. Patríte medzi nich?

Tristoeurový 13. dôchodok dostane len zlomok penzistov. Patríte medzi nich?

Erik Tomáš vyzýva ministra Milana Krajniaka, aby stiahol návrh zákona o trinástom dôchodku.

5.8.2020 (Webnoviny.sk) - Minister práce a sociálnych vecí Milan Krajniak (Sme rodina) by mal stiahnuť z legislatívneho procesu návrh zákona o trinástom dôchodku.

Novela zákona o sociálnom poistení

Na tlačovej besede ho k tomu vyzval nezaradený poslanec NR SR Erik Tomáš (vznikajúca strana Hlas-sociálna demokracia). Vláda by podľa neho mala ponechať v platnosti novelu zákona o sociálnom poistení, ktorou sa trinásta penzia na Slovensku zaviedla.

Návrhom zákona minister Krajniak podľa Tomáša trinásty dôchodok ruší a nahrádza ho sociálnou dávkou v sume 50 až 300 eur. "Maximálna úroveň tejto sociálnej dávky nedosahuje ani úroveň minimálneho dôchodku," povedal Tomáš.

Tomáš označil návrh za nehanebný

Bývalý predstaviteľ strany Smer-SD poukázal na to, že 300-eurový trinásty dôchodok má dostať len približne 7-tisíc penzistov. "O žiadny trinásty dôchodok nejde," zdôraznil Tomáš. Návrh rezortu práce a sociálnych vecí označil za nehanebný.

Ak minister Krajniak podľa Tomáša návrh zákona o trinástom dôchodku z legislatívneho procesu nestiahne, poslanci NR SR zoskupení okolo expremiéra Petra Pellegriniho zvážia kroky na vyvodenie politickej zodpovednosti. "Stále verím, že vláda naberie zdravý rozum a nebude brať dôchodcom to, čo sme im schválili," dodal Tomáš.

Ako sa bude vyplácať trinásty dôchodok?

Výška dôchodku 13. dôchodok
214 eur 300 eur
300 eur 269 eur
400 eur 233 eur
500 eur 197 eur
1000 eur 50 eur

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Štvrtok 28. marec 2024

horoskopy na dnes stvrtok 28 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Už nevyčkávajte, dnes treba konať. Poobede si môžete vydýchnuť, všetky úlohy budete mať pod kontrolou. Pozor na zdravie, dnešný výkon vás zaťaží.

Býk 21.4. - 21.5.

Zosilnený vzťah k štúdiu, ako aj potreba zmeny vás bude dostatočne napĺňať, takže sa dnes určite nudiť nebudete. Pripravuje sa neobyčajný zážitok, ak k nemu prispejete.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Pocítite prílev energie. Využite ju pre rodinu! Zdá sa, že ste ju v poslednom čase zanedbali. Partner sa vám s niečím zdôverí, majte ohľad na jeho mienku.

Rak 22.6. - 22.7.

Zdá sa, že ste svoju rodinu v poslednom období zanedbali. Nezachádzajte priďaleko! Dnes a zajtra môžete všetko dobehnúť. Zmena vás poteší.




Všetky Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie