• Dnes je: Sobota 20. apríla 2024 meniny má Marcel

Trieštenia už bolo dosť, KDH privíta vo svojich radoch členov bývalej strany Sieť

Trieštenia už bolo dosť, KDH privíta vo svojich radoch členov bývalej strany Sieť

Podporu aktivitám smerujúcim k príchodu členov tejto strany do KDH v stredu 21.

21.7.2021 (Webnoviny.sk) - Zjednocovanie síl v konzervatívnej časti politického spektra je cieľom spolupráce Kresťanskodemokratického hnutia (KDH) a Slovenskej konzervatívnej strany (SKS), teda bývalej strany Sieť.

Podporu aktivitám smerujúcim k príchodu členov tejto strany do KDH v stredu 21. júla v Prešove podpisom memoranda vyjadrili predsedovia oboch strán Milan Majerský a Ivan Zuzula. Podľa Majerského obe strany spája vôľa pozdvihnúť konzervatívnu politiku a ľuďom ponúknuť alternatívu rozvahy a odbornosti.

„Trieštenia už bolo dosť, jediná cesta pre našu krajinu v čase neistoty a napätia je hľadať prieniky a jednotu. V KDH sme o tom hlboko presvedčení, a preto začíname dôležitú cestu spolupráce a zjednocovania s tými, ktorí to cítia rovnako. Sme radi, že na ceste do KDH je celý rad aktívnych členov Slovenskej konzervatívnej strany, medzi ktorými sú viacerí starostovia i poslanci obecných a mestských zastupiteľstiev,“ oznámil líder kresťanských demokratov s tým, že do radov KDH by sa takto mali vrátiť aj bývalí členovia hnutia.

Budúcnosť patrí hodnotovým stranám

Ako konkretizoval Zuzula, SKS združuje niekoľko stoviek členov, medzi nimi je sedem starostov a 74 miestnych poslancov.

V strane je podľa neho momentálne aktívnych zhruba 50 členov. Časť z nich prejavila záujem spolupracovať s KDH a strana je pripravená prispieť k zjednocovaniu konzervatívnych politických síl na Slovensku.

„Trieštenia, chaosu a nevraživosti už na našej politickej scéne bolo dosť. Domnievame sa tiež, že budúcnosť patrí hodnotovým, programovo ukotveným politickým stranám, a takými KDH a SKS sú. Hľadaním spoločnej cesty pre voličov dosiahneme synergický efekt, ktorý túto ponuku umocní,“ uviedol Zuzula.

Záujem o spoluprácu prejavili aj iné strany

Lídri oboch strán verejne podpísali memorandum o podpore aktivít k vzájomnej trvalej spolupráci. Ako uviedol Zuzula, forma spolupráce a prechodu zatiaľ dohodnutá nie je a podpis memoranda je len prvým krokom spolupráce, ktorá bude premetom ďalších vnútrostraníckych rokovaní.

Tie sa majú uskutočniť do konca leta. „Počas leta budú prebiehať procesy vzájomného zjednocovania, aby sme v najbližších voľbách mohli blízko spolupracovať a ukázať ľuďom, že chceme spolupracovať,“ uviedol Majerský, ktorý doplnil, že o spoluprácu s KDH majú záujem aj ďalšie konzervatívne strany. Odmietol ich ale zatiaľ konkretizovať.

Viac k téme: spolupráca, zjednotenie

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa


Počasie